Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hehe to nie do konca firanka, takie porzadniejsze zaslony ladnie wygladaja np w hotelach ;) no ale skojarzenia tez mam jednoznaczne raczej

Ania masz na mysli szybe lamana czyli tzw system harmonijkowy? do tego chyba potrzebne bylaby prowadnica gorna no i to wtedy jest szyba do samej golej sciany i dalej pytanie do szklarza o to laczenie z blatem...

eh chyba ta nieszczesna mini scianka bedzie musiala byc, moze spodoba mi sie jak juz bedzie ;)

no tez wole szybe jak zaslonke ;) tylko mnie ta mini scianka dobija a raczej to ile wychodzi nam wtedy szyby, bo scianka 32-34 i z szyby 80 robi sie takie ni w piec ni w dziesiec 48 cm ;/

Z zaslonka o tyle prosciej, ze tansza i mozna zdemontowac no i zasloni sie po drazku caly prysznic i nigdzie nie chlapie...w przypadku szklanej scianki pryska wszedzie...a z kabina to tam strasznie ciezko, jak sobie to narysowalam na podlodze to tam nie ma przejscia...ze tez nie powiekszylam tej lazienki jak wy :(

Zasłonka kojarzy mi się nie wiedzieć czemu z wilgocią i grzybem :( może dlatego, że długo schnie i różne rzeczy mogą się dziać w zakamarkach :( Poza tym spotykałam się z nimi przede wszystkim na siłowniach, gdzie prysznice są często używane i wiadomo, że trudniej takie pomieszczenie obsuszyć.

oj Alutka :D Podaj swojego maila to posle Ci jutro z pracy cala moja instrukcje w pdfie odnosnie wklejania zdjec, tworzona z mysla specjalnie dla jednej z forumowiczek :) step by step

Ania zaslonka taka porzadniejsza to wydatek 200 zl +, do tych za 40 zl nie mam przekonania

Dobra to powiem wam co jest ustalone :

Łazienka dolna - plytki na blat, zejscie do lustra i podloga antracyt mat z takimi jakby betonowymi przecierkami polerowanymi, niestety zdjec nie mam 115 zl/m2 format 60x60; sciany bialy poler 89 zl/m2 format 30x60

Stawiamy mini scianke na bank :) Dziekuje jeszcze raz wszystkim ktorzy udzielali sie w glosowaniu :hug:, a to czy dostawimy do niej szybe, czy wewnatrz zamontujemy jeszcze zaslonke czy innego diabla to sie okaze. Bedzie to miejsce prysznicowe tak rzadko uzywane, ze mozliwe ze narazie zostanie tylko z mini scianka :)

Plytki kupione, we wtorek beda na budowie! :) umywalka konglomeratowa biala czesciowo wpuszczana w blat 60x32 cm kupiona firma Karmelit model Tippo cena 450 zl

Pralnia - plytki dzielnie czekaja w bagazniku samochodu, jutro zostana zawiezione na budowe, podloga antracyt kupiony w Castoramie + na scianie nad szafkami taka opaska z mozaiki antracytowo-czarno-szklanej blyszczacej 19 zl za plaster :D tanio jak za barszcz :D

Edytowane przez Venus_m

:D MAM:

http://images46.fotosik.pl/598/0205bc41a898eedb.png

lub opcjonalnie:

http://images40.fotosik.pl/618/0e8e6bff2e5bab2f.jpg

u mnie jak na zdj 1 tyle, ze kibelek i mini ścianka a za nią prysznic - ten wihajster prysznicowy schowany za scianką: od strony prysznica ona głębsza/dłuższa i z półeczkami. Specjanlie pojechałam na "budowę", zeby zrobić zdjęcie ale majstry akurat wylali spadki do odpływu... i cały misterny plan w ....

Venus 200zł to u mnie m do kw hartowanej szyby...

Edytowane przez ALUTKA W

Nasz mamy juz na gorze blat z plytek i jest ladnie, gdybysmy nie mieli pewnie krecilibysmy glowami :)

Poza tym roznica jest zasadnicza, te boki blatow maja sluzyc gosciom tj. w celu odstawienia np goracej prostownicy do wlosow bezposrednio na ten blat, na konglomerat nie mozna :(

Dzieki za sugestie :) przed realizacja lazienki gornej spedzalo nam to sen z powiek

Edytowane przez Venus_m