Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl:

To może krótko podsumuję :lol:

Dom ma być spójny, eklektyczny z przewagą lekką nowoczesności, chociaż mnie bardzo w klasykę ciągle ciągnie. Jak powiedziałam A to teraz muszę też B.

Fotele - tapicerka wizualnie ok, ale do zmiany bo to najtańszy badziew. Na pewno jeden paski a drugi ornament/romby.

Kurcze a miałam nadzieje że będę znała różnice w cenie między zlicowanymi a nie i będę mogła męża powoli przygotowywać;) Nic trzeba gdzieś szukać.

Dębowe to dobry wybór, ale pewnie wiesz ;) My mamy płot sosnowy i już żywice puszcza, więc na drzwiach było by:sick:

Dobrze że zmieniłaś kanapę, ta pierwsza jednak za ciężka. Najlepiej podobają mi się nóżki nr 2. Ludwikańskich bym do kanapy nie dawała bo takie są (będą) w fotelach. A jaką te typy mają wysokość?

Wiesz co ... jak tak Cię czytam to mój mąz nie powinien na mnie narzekać :). Ja nie wiem czy jest ktoś komu się tak szybko koncepcje zmieniają jak Tobie ? Ja jednak jestem chyba nieco bardziej "stabilna".A on ciagle mi wytyka że wciąż mieszam i zmieniam ....

Ale mi się podoba w Tobie ten dynamizm.

Dzięki Mirelko, to nie jest dynamizm tylko chaotyczność :) M.in. dlatego zrezygnowałam z jednej pracy 2 lata temu (po przepracowaniu 1,5 roku), bo ciągle miałam do robienia listy płac a ja w naliczaniu wynagrodzeń nie czuję się pewnie ze względu właśnie na moją cechę szybkości jak błyskawica :p

oj baby :lol2:

Mąż prosił abym spytała Yokasta Cię tak :lol:

Yo-casta :cool: jak - się -ma Twoja kicia-diablasta? fotki!!

P.S. Myślałam wczoraj że się Fiona dusi :( na szczęście zwróciła i było po krzyku, ale sama nieźle się przestraszyła bo taki matrix zrobiła że olaboga. Ten mały ciećwierz jak nie patrzyłam wlazł na blat w kuchni i obgryzł trochę bazyli.

Mirelko, przy pomidorkach uszczykiwałam część nadziemną i zostawiałam jedną najsilniejszą/najładniej rozwiniętą sadzonkę w doniczce. Teraz pomidory hartuję tj. wystawiam na trochę na dwór. Natomiast na gotowej grządce jak coś za gęsto posiejemy to po prostu się "przerywa" czyli co jakiś czas wyrywa trochę roślinek :). To czego mi szkoda (por, seler naciowy) pikowałam do osobnych pojemniczków :).

Venus, jako że nie zrobiłaś Fionie ani jednego zdjęcia (tudzież nie pokazałaś) od bardzo długiego czasu mimo obiecywanek (a nie uwierzę, że się nie dało :no:) to zdęć Loli nie będzie :D. Jak coś wrzucisz to się odwdzięczę :). I pogłaskaj to biedniątko ode mnie!

Właśnie się zastanawiam co zrobić żeby psy sąsiadów z całej okolicy nie wchodziły na naszą działkę (mamy ogrodzenie budowlane z takiej rzadkiej siatki). Pies to mądre stworzenie i jak ma dużą toaletę (nasz teren) obok to s*ał na swoim nie będzie. Odstraszacze są doraźne a broń hukowa za droga. Macie jakiś pomysł?

P.s. idę kłaść kafelki do garażu :lol2:.