Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Właśnie mi młode na brzuchu usypia. Venus, u nas tak samo musi wszystko widzieć. Czy coś ma zboża można poczytać na opakowaniu :) u nas teraz Orijen kurczak :).

Z tą qpą na przywitanie jest trochę racji. Zauważyłam, że młoda nic twardego nie zrobi kiedy nas nie ma :no: ale moja teoria jest taka, że to dlatego że kot jest bardzo czysty i wie, że kiedy nas nie ma to nie posprzątamy :D.

Parasolnik rewelka.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak się zastanawiam i u Fiony chyba podobnie, wiem że zawsze biegnie ze mną na górę tzn ja idę a ona leci jak poparzona. Ja idę skontrolować miski czy jadła jak nie to mam 20 min siedzenia z nią żeby zjadła. Leci na siku i z kuwety przybiega na wścieku. Za 5 min ok słyszę taki cichy pisk i leci zrobić qpę.

Ostatnio poszła sobie dostojnie do kuwety, zrobiła co miała zrobić, wyszła na holl, ja na nią patrzę a ta "MIAUU i skinienie w stronę pralni" - możesz iść posprzątać :lol2:

Zauważyłam, że na westing sporo cen jest przeszacowanych, ale Sunburst Crystal (ostatni z zegarów wklejonych przez Ciebie) był za 129 zł za 30 cm. To o nim trwała dyskusja u MarJel :)

Faktycznie trudno znaleźć nietandetny i w przyzwoitej cenie parasolnik. Już teraz wiatrołap stanowi jednak elegancki,a przy tym dzięki ławeczce, niebanalny wstęp do domu :)

A może coś takiego

http://cdn3.epasaz.smcloud.net/s/files/98348e168da95b35.jpg

http://ffstatic.pl/magis/poppins_all.jpg

Edytowane przez Dzustaa

Kupowałam na westingu poduszki- po 36 pln plus dosyć droga wysyłka. Poduszki od polskiej projektantki i po wejściu na jej stronę okazało się ... ze kosztują 30 plus wysyłka 8 pln. No ale za dwa dni i u projektantki się cena zmieniła - na 36. Z wysyłką i tak była z jej strony taniej ....

Pszczółko - tak szukam opiekunki - a w sumie to serduszka ciepłego - moja sierść ciągle mi przy serduszku się kładzie (na zgięciu ręki).

Venus,

na forum poświęconym naszemu projektowi (praktyczny Domy z Wizją) wywiązała się dyskusja dot. kuchni. Dyskutujemy/debatujemy jak, co i gdzie rozstawić i pojawił się pomysł umiejscowienia płyty obok okna. Przypomniało mi się, że chyba u Ciebie tak właśnie jest. Czy to dobry pomysł? Jak z perspektywy oceniasz takie rozwiązanie? Jaka jest dokładnie odległość od okna?

I niech mnie ktoś poratuje, na której stronie są wszystkie zdjęcia kuchni Venus bo nie mogę się przekopać w tym gąszczu dizjnerskokociarskich pogawędek. Gdzieś to było... Ale znalezienie drogi powrotnej jest niezwykle skomplikowane;-)

Edytowane przez p@nna migotka

Dzustaaa dziękuję podobają mi się parasolniki ala donice, ale muszą być też na tyle ciężkie aby to było praktyczne. Chciałam użyć swojej białej z holu ze storczykiem (storczyk do zmiany, opatrzył mi się :lol: ). Ten kolejny parasolnik fajny, ale chyba za bardzo "czadowy" ja mimo pękającego serca stawiam jednak na klasykę z nowoczesnością bez śmiesznych dizajnerskich gadżetów. Gdyby mnie mąż nie hamował to pewnie miałabym solniczki diabły, dozownik do oliwy typu planet, zegar jeszcze jakiś inny śmieszny...no nic będę wzdychać u Narendil :)

Mirelko no właśnie cienko na tym westwing, trzeba uważać.

Panno Migotko, owszem mam płytę indukcyjną przy oknie ale tak z 30 cm mam do niego. Na szybę absolutnie ani na glif mi się nie chlapie, za to na ścianę nad płytą okrutnie - nie wierzę w super hiper zmywalne farby. Ja jestem zadowolona z tego rozwiązania.

Ruby, dzięki.

Fajna jest, ale muszę sobie wielkimi literami napisać na ścianie: nie nosić kota na rękach po schodach bo wczoraj to się skończyło tragicznie.

Venus, parasolnik kaloszowy jest zarąbisty :D poszłabym w ten klimat czyli coś absolutnie niebanalnego i w białym kolorze. Będzie pasowało do ławeczki i w ogóle - całości.

Yokasiu ciągle szukam, aż tak się nie spieszy, chociaż nie ukrywam że przydałoby się. Te kalosze nie są jakieś kosmicznie drogie bo 80 $ chyba...niby za głupi parasolnik, musiałabym jeszcze przeczytać czy wysyłają do PL. Ojoj :rolleyes:

Yokasiu co z Lolą, co tragicznie? :(

Edytowane przez Venus_m

Noo z Lolą to nic, ona cała i zdrowa ale ja spadłam ze schodów na kręgosłup i się poturbowałam bo ratowałam kota. Zasmarkana, zaryczana i unieruchomiona na podłodze dzwonię do męża i mówię "spadłam ze schodów, nie wiem czy nic nie złamałam, nie mogę się ruszyć" a on mi na to "już jadę, podjedziemy do weterynarza" bo też ;) był przekonany, że kotu się coś stało :mad: :rotfl:.

Muszę się trochę poużalać ;) z góry przepraszam.

Ściskam :hug:

Zasmarkana, zaryczana i unieruchomiona na podłodze dzwonię do męża i mówię "spadłam ze schodów, nie wiem czy nic nie złamałam, nie mogę się ruszyć" a on mi na to "już jadę, podjedziemy do weterynarza" bo też ;) był przekonany, że kotu się coś stało

:rotfl:

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ;)

A tak serio, trzymaj się dzielnie i wracaj szybko do siebie :hug:

I wybierz się koniecznie na prześwietlenie. Mój mąż miał kiedyś podobną przygodę na snowboardzie. Nigdzie z tym nie poszedł, nie sprawdził i do dziś niestety czuje konsekwencje upadku :(

Dropku, własnie siniaki to nic, później jest najgorsze. A coś o tym wiem, bo załatwiłam sobie kręgosłup dźwigając gres na budowę :) bo ja Zosia Samosia jestem :D.

Veenuuuus a ja z taką prośbą do Ciebie :D zrób Fionce jakąś fotkę żeby mordkę było widać :). Ona ma takie oczy piękne :rolleyes:.

Przepraszam, że ja tak mało wykończeniowo tylko koty szroty ;).