Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fionka to wczoraj wyjątkowo brykała od rana do godziny 15 bez żadnej drzemki. W ciągu dnia spała 2 godziny, cały wieczór bawiła się z nami i zasnęła też z nami. Nawet 20 min wcześniej i okrutnie miauczała jak chciałam ją pogłaskać :lol: Myślałam, że dziś dłużej pośpi...a skąd!! 5:18 Fiona z nami w łóżku (śpi obok łóżka na ręczniku :lol: ). Bryka, zaczepia, pcha się pod kołdrę. Na zmianę ja się budzę i mąż, chwilę głaszczemy i ona tak śpi z nami co jakiś czas nas zaczepiając. Ja dziś łapką ze 4 razy po nosie dostałam żeby już wstawać.

Dla mnie to nowość że młoda tak krótko spała, normalnie to śpi jak zawsze + w dzień od 12 do 18.

Fiona wczoraj podobno siedząc na schodach zobaczyła muchę na oknie i to wyjątkowo nie na zewnątrz tylko od wewnątrz w domu. Sprintem ruszyła na nią skacząc na pion i od razu muchę ubijając. Mucha spadła na parapet, Fionka jeszcze ją łapką dobiła, zwaliła na ziemię i zjadła....mąż nie zdążył jej powstrzymać, podobno działo się to bardzo szybko.

Pomyśleć że dzień przed tym kiedy piszczała do muchy za oknem powiedziałam jej "i po co piszczysz i tak byś jej zabić nie umiała"...no to pokazała że się mylimy :lol:

nihiru ja też dumałam nad tarasem (marzyłam o szarym drewnie) stanęło na modrzewiu który podobno za 3 lata zszarzeje i żeby rzucić jakiś kontrast ... stawiam na kolorowe meble :)

Mirelko - tak krótko, żeby nie zaśmiecać wątku - u mnie problem jest taki że mam już drewno na ścianie (malowane) i dwa rodzaje drewna w dwóch różnych wykończeniach to już mi się wydaje za dużo :no:. w dodatku na pewno nie zrobię wszystkich ścieżek i podestów w drewnie, więc muszę ograniczyć ilość faktur, bo się zrobi bałagan (na elewacji drewno i farba, na tarasie inne drewno, na ścieżkach szare płyty albo żwirek albo cegły - za dużo tego wszystkiego) na szczęście czasu na myślenie mam baardzo dużo, bo nie spodziewam się takiego przypływu gotówki, żeby nas w najbliższych dwóch latach było stać na wymianę :lol2:

oj tam nie zaśmiecasz, u nas też taras na tapecie więc o szarzonych dechach i innych rozwiązaniach chętnie posłucham :)

Ja docelowo chciałabym na tarasie mieć: stół dla 6 osób (na śniadania i obiady), taki który stałby całe lato rozłożony. Leżankę drewnianą, sofę 2 fotele ławę i ławkę do siedzenia...i duuuuuuży parasol ;)

ja drewno kocham ale własnie na elewacji, na podłodze - ma go być mało i ma być wyeksponowane. Wszędzie pełno drzewa - mnie to przytłacza. A właśnie mieszanie kolorów drewna to dla mnie po prostu masakra. Trzeba z tym bardzouważać. dlatego u mnie okna plastikowe, drzwi białe, jedynie blaty, schody i dwie podłogi w drewnie. Staram się to wszystko z sobą połączyć. Ten taras modrzewiowy też mi się niezbyt ładnie wkomponuje, ale jak pisałam liczę na zszarzenie. Na pewno juz nie kupie krzeseł w kolorze drewna. I u mnie ścieżki będą dębowe (plastry dębu) - to jak na mój gust już za dużo, ale na razie na nic innego nas nie stać :(

Ładna szafeczka (o dziwo, bo ja forniru wybitnie nie lubię :D) i kolorystycznie b. fajnie dobrane :yes:.

Fionka boska. U nas młoda codziennie wstaje o 5. Ale jeśli za dużo bryka (bo drugi raz nie uśnie, nie ma siły) to wychodzę z nią z sypialni i zamykam drzwi ;) i wtedy idzie brykać do gościnnego. Dzisiaj to nie wiem co jej się stało, w nocy cholernie niegrzeczna, w dzień to nawet nie mówię :( zniszczenia na gąbce tapicerskiej, podgryzanie krzeseł, cały czas uciekała i nie dała się dotknąć :mad: siły do niej nie mam. A jak już mi podskoczyło ciśnienie do granic możliwości to poszła spać :).

Mirelko :lol2: u mnie jest tyle kolorów drewna, że byś oszalała na bank :) hihihi

Edytowane przez yokasta