Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Miałam niezłą zagwozdkę z tą sypialnią, ale jakoś tam wyszło...:oops: mam sypialnię w szarości z dodatkiem fioletu, drzwi do łazienki i garderoby zrobiliśmy szklane-satynowane , zdjęć jeszcze nie robiłam. :) telewizor wisi na ścianie jako obraz :) ma białą ramkę. Ściany pomalowane są na jasno szaro sufit, wszystkie skosy i łuki, oprócz ścianki gdzie jest telewizor - kolor ciemniejszy szary z odrobiną fioletu, na małej ściance za łóżkiem (skos) mam wklejone ciemne lustra (tak dla powiększenia optycznego) W sypialni jest kolorystyka szara, dodatki czarne, białe odrobina fioletu i żeby nie było tak strasznie zimno, w końcu to sypialnia ; jest kudłaty dywan i różowiutki pluszowy fotel. Ale się rozpisałam...:lol2:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj prawie rozwod z powodu sypialni, dzis juz rozejm :)

Przegladajac jak co rano prase na pudelku :D natknelam sie na rezydencje Jennifer Aniston na sprzedaz za jedyne 45 mln dolarow. Pogodzila nas jej sypialnia, bedzie bardzo podobnie u nas :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/affd728c00126b1b4d627c30.jpg

Tyko zamiast wykladziny bedzie puchaty dywan i chyba zamiast plytek na scianie bedzie wielkie tapicerowany zaglowek z jasnej skory w formie prostokatow - wymierzone i sprawdzone :yes:

Tak, u nas troche mniej ma tego byc bo mam wrazenie ze z moja wrodzona zgrabnoscia i delikatnoscia to bede sobie nogi niezle obijac za kazdym skokiem do lozka :D

Zwisy w sypialni:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/1438782032.jpg

I lampki nocne:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/lampka_matki_gold.jpg

Generalnie sypialnia w kolorach brazowy, ecru + złoto, chcialabym aby pasowala do lazienki gornej, bo inaczej kolory w lazience sa kompletnie od czapy ;)

Edytowane przez Venus_m

Bardzo ładnie, tak cieplutko, taki puchaty dywan to rewelacja w sypialni :D tapicerka w zagłówku też super ! jedyna moja uwaga, to drewniane boki wokół łóżka, trzeba będzie się do nich długo przyzwyczajać i podchodzić z respektem, nie wiem czy zwróciłaś uwagę pod narzutą nie widać, ja mam taką drewnianą deskę dookoła i kiedyś mój po głębszym, po omacku przywitał się piszczelami z tą ... deską. Teraz już się nauczył i podchodzi ostrożniej :D

No moje koncepcje zwykle sprowadzaja sie do robienia wszystkiego na wymiar, nawet okap w kuchni! a moja milosc do zaglowkow zaczela sie od tych najpopularniejszych pikowanych, przez lozka typowo glamour, zahaczajac o chesterfieldy i konczac na nowoczesnych skorzanych panelach bez guzikow :D

Mam nadzieje, ze cos ladnego z tego wyjdzie, bo rezydencja Aniston w niczym nie przypomina naszej rury ze skosami :D

Nie zdalam jeszcze relacji z wczorajszego dnia, jako ze byl on wolny bo kilka ekip przewijalo sie przez budowe - eh czekam kiedy bede mogla powiedziec przez nasz dom a nie budowe ;)

- zamowilismy meble do lazienki gornej tj szafa + szuflady pod blat...chociaz chetnie tych szuflad pod blat bym nie dawala tylko ulozyla tam jakies kamienie i moze swieczki, ale szuflady potrzebne i wyboru nie mam; fronty jasne waniliowe, korpusy biale, bezuchwytowe na tipony

- zaklepalismy glazurnika na lazienke dolna, bo troche nam sie juz zaczyna spieszyc z ta przeprowadzka, a akurat ma luke 2 tygodnie wolnego wiec sie wstrzelilismy

- przy okazji dolnej lazienki to jak zawsze p. Robert(glazurnik) udzielil nam wielu cennych porad m.in dotyczacych scianki i prysznica i nie bedzie mini scianki, a sciana cala szklana, poniewaz trzeba przelozyc natrysk na zupelnie inna strone i juz by to nie gralo

- rozmawialismy ze szklarzem i wiemy jak technicznie bedzie trzeba ta scianke wykonac prysznicowa zeby zlicowac ja z lustrem i szafka

- wczoraj przyjechaly plytki do lazienki dolnej, antracyt w macie z takimi maziamia/przecierkami ala betonowymi w polysku + biale gladkie blyszczace plytki w wymiarach odpowiednio 60x60 podlogowe, scienne 30x60

- straszliwie poklocilismy sie o sypialnie na gorze, poniewaz nawiedzila mnie wizja przeniesienia sypialni do planowanego pokoju dzieci i zrobienia z garderoby bawialni

- pomysl ten nie przeszedl ze wzgledu na koszty, tj. rozbieranie skosow , wyrownanie scian wzgledem belek podtrzymujacych dach co mogloby pekac...+ wielka zabudowa szafowo telewizyjna

-na szczescie rezydencja j. aniston uratowala nasze malzenstwo :D

No widzisz, masz gust i wyobraźnię, swoją drogą Aniston pewnie takiej wyobraźni nie ma, kto inny urządził jej dom na pokaz, jaką ma z tego satysfakcję ? nie zrobiła tego sama, dla mnie rzeczy są wartościowe i dające satysfakcję wtedy gdy zrobię je sama. Gwiazdy są próżne i ciągle szukające braw na stojąco dla siebie. Ciekawa jestem co by dobrego jej wyszło z naszymi jak Ty to napisałaś ''rurami ze skosami'' :D

Hmn...to fakt, ale mi nikt nie zabronil byc aktorka hollywood - wszystko przede mna :D

Ja tam na dole(kuchnia, salon, hol, klatka schodowa) i w lazience gornej korzystalam z uslug profesjonalisty i jestem bardzo zadowolona. Mebli docelowych nie mialam wybieranych tylko jakies tam 2-3 propozycje, ale ze nie za bardzo mi sie podobalo to powiedzialam ze sama znajde i chyba dobrze na tym wyszlam. Fakt meczace to strasznie, ale przynajmniej pretensje bede miec tylko do siebie jezeli czegos nie dopilnuje :)

Mirka zaloz swoja galerie :D Jestem strasznie ciekawe twoich wnetrz i bryly domu, bo w sypialni masz jakies takie...okragle sciany? :)

Okrągłe ściany :D mam studnię w domu, taką antresolę :D projekt typowy, ale przyznam po wielu, wielu zmianach, od okien (które kazaliśmy do ziemi zrobić) po układ pomieszczeń, no i elewacja też wyszła nie klasyczna bo z boazerią :D Zrobię galerię jak kupię nowy aparat :yes: Dziwne... przed chwilą o galerię pytała mnie Anika :-P:lol: