Venus_m 22.05.2012 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) a to moment, przekleję od Moni cieszę się że zupa smakuje, dobra jest, szybka i tania a co ciekawe zawsze jak podaję ją gościom to słyszę że taka fifa rafa słoń żyrafa grzanki też sama robię. od forumowej Monsanbi - kradzione, zgłoszone jeszcze się nie zawiodłam na jej przepisach (tuńczyk ) Ala, a to dobre! Szpinak rozmrozilam (ten w lisciach, hortexu, moj ulubiony zreszta), dobrze odcisnelam z wody i powciskalam razem z pomidorkami w mase Oto cala tajemnica A jesli o przepis chodzi to robimy ciasto kruche: 250g maki, 150g zimnego masla, 1 jajko, lyzeczka soli, lyzka wody/mleka. Do przesianej maki dodajemy posiekane maslo i jajo, rozcieramy w palcach, dodajemy wode i formujemy kule. Wszystko szybko, im szybciej wyrobimy ciasto tym bardziej bedzie kruche, czyli lepsze. Do lodowki na 30-45 min, potem rozwalkowac, wylozyc forme (kwadratowa, okragla, dowolne), przykryc papierem/folia i do piekarnika na 15 minut na 190st, po 15 minutach odkrywamy i pieczemy na lekko zloto jeszcze 15 minut. Jesli ciasto wstaje to wbic 2-3 razy widelec (ja nie obciazam niczym, z lenistwa ) Masa do tarty to: zeszklona szalotka/cebulka (1 nieduza), 250g mascarpone, 150g smietany gestej 18%, 2 jaja, pieprz, sol, to wszystko mieszamy Mase wlewamy na ostudzony (ciasto nie nasiaknie, nie rozmieknie sie) spod, ukladamy pomidorki koktajlowe do gory przekrojeniem i kupki szpinaku Pieczemy ok 35-40 minut az masa sie zetnie, (nie powinna sie przypiec). Kroimy po 15 minutach Potwierdzam, dziabnięcie kilka razy widelcem spodu jak się podnosi działa i nie trzeba obciążać fasolą Edytowane 22 Maja 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 venusko a te pomidorki koktailowe to swieże ze skórką a szpinak mrożony czy rozmrozony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.05.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Cześć VenuskuPrzepis na tarte pozycze:) każdy tak ja zachwala na forum. Jaki sernik robiłas do Ali, bo tez dobre slowo slyszalam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.05.2012 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Przepis na tarte pozycze:) prosze zaczynam sie zastanawiac nad patentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2012 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Szpinak kupiłam mrożony hortexu, rozmroziłam (ja wzięłam ten rozdrobniony nie liście) i dokładnie odcisnęłam wodę. Pomidorki ze skórką, rozkrojeniem do góry Tartę pożera się też oczami Mariomilii sernik to sernikobrownie z kwestii smaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.05.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Szpinak kupiłam mrożony hortexu, rozmroziłam (ja wzięłam ten rozdrobniony nie liście) i dokładnie odcisnęłam wodę Namawiam jednak na ten w lisciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 22.05.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Matko, ale tu się zrobilo smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 22.05.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 prosze zaczynam sie zastanawiac nad patentem Dziękuje:D Ja tez na twoim miejscu zaczelabym zastanawiać sie ,swoja droga to w tym tygodniu chyba polowa forumowiczek bedzie robila slynna tarte:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 22.05.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Mój profesjonalny plan na pokój komputerowy http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/komputerowy.jpg czekam na miażdżące opinie Edytowane 22 Maja 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 22.05.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Powiem krótko - rewelka;-) Kurcze tylko kompa nie ma... Hmmm Edytowane 22 Maja 2012 przez p@nna migotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 23.05.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Mi się bardzo podoba! Świetnie zestawione różne style Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Wczoraj pojechałam kupić sukienkę, naszukałam się jej ale udało mi się zarezerwować. Nie wiedziałam jaki rozmiar z przekąsem mówię M ale myślę że może lepiej L. Wpadam do sklepu, odbieram rezerwację...sukienka wchodzi na mnie bez rozpięcia i jest dużo za duża i to wcale nie ma być oversize. S oczywiście nie było. Koszt 270 zł. Uznałam, że nie jest mi pisana i nie będę całej Warszawy za nią zjeżdżać, .... to zamówię eamsa Migotko, bo będzie tylko mój stacjonarny (wytrzymały na nowe gry ) i laptop męża wędrujący. Pysiaczek fajnie że się podoba a ile czasu upłynie zanim się to zrealizuje...chociaż szafę pewnie zamówimy niedługo, lampa jest, zasłony są, podłoga i białe ściany są, eamsa zaraz zamówię...tylko stółu będzie brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 23.05.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 czekam na miażdżące opinie kokietka:lol2: Przecież wiesz, że jest rewelacja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 a to wszystko wyklarowało mi się szybko bez presji po Marjelkowym stwierdzeniu " a ja się nie przejmuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Zaraz zamawiam eamsiora, musiałam obiecać że jest ZAMIAST sukienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 23.05.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Najmniej pasuje mi połączenie tej złotej ramy (bleeee) z biała witryną. Limonki też nie lubię ale jesli chodzi o połączenie to jest spoko . Justyś, ile m-cy miała Fionka jak zaczęła z podłogi wskakiwać na blat w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.05.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 fajnie dobrane, super (choć podłoga "nie moja") ale sukienka ... moja Cała moja . Fotkę strzel proszę jak ją bedziesz mieć (na sobie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.05.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 czekam na miażdżące opinie To zaraz Cię zmiażdżę Stół mi nie leży. Ale ja nie lubię takich brzuchatych nóg u mebli. fajnie dobrane, super (choć podłoga "nie moja") ale sukienka ... moja Cała moja . Fotkę strzel proszę jak ją bedziesz mieć (na sobie). Tak! Ja również poproszę fotkę sukienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.05.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Podłoga musiała być jasna, bo mąż płakał nad tą w salonie (ale pasowała lepiej ). Ogólnie mi się podoba, chociaż w odbiorze jest średnio nowoczesna. Złotej ramy nie będzie, może będzie w ogóle prosta (mąż nie chce zdobionej). Pomyślimy jeszcze. Mirelko sukienki niet, zamówiłam zamiast niej krzesło eames z podłokietnikami zielone na metalowych nogach Yoka a bo ja wiem....ze 2 miesiące z nami była. Skurkowana ona z podłogi na parapet potrafi myknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.05.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Mirelko sukienki niet, zamówiłam zamiast niej krzesło eames z podłokietnikami zielone na metalowych nogach Nie wiem jak Mirelka, ale ja właśnie tą sukienkę chcę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts