Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

a to moment, przekleję od Moni :) cieszę się że zupa smakuje, dobra jest, szybka i tania :lol: a co ciekawe zawsze jak podaję ją gościom to słyszę że taka fifa rafa słoń żyrafa :lol:

grzanki też sama robię.

od forumowej Monsanbi - kradzione, zgłoszone :lol: jeszcze się nie zawiodłam na jej przepisach (tuńczyk :rolleyes: )

Ala, a to dobre! Szpinak rozmrozilam (ten w lisciach, hortexu, moj ulubiony zreszta), dobrze odcisnelam z wody i powciskalam razem z pomidorkami w mase Oto cala tajemnica

A jesli o przepis chodzi to robimy ciasto kruche: 250g maki, 150g zimnego masla, 1 jajko, lyzeczka soli, lyzka wody/mleka. Do przesianej maki dodajemy posiekane maslo i jajo, rozcieramy w palcach, dodajemy wode i formujemy kule. Wszystko szybko, im szybciej wyrobimy ciasto tym bardziej bedzie kruche, czyli lepsze. Do lodowki na 30-45 min, potem rozwalkowac, wylozyc forme (kwadratowa, okragla, dowolne), przykryc papierem/folia i do piekarnika na 15 minut na 190st, po 15 minutach odkrywamy i pieczemy na lekko zloto jeszcze 15 minut. Jesli ciasto wstaje to wbic 2-3 razy widelec (ja nie obciazam niczym, z lenistwa )

Masa do tarty to: zeszklona szalotka/cebulka (1 nieduza), 250g mascarpone, 150g smietany gestej 18%, 2 jaja, pieprz, sol, to wszystko mieszamy

Mase wlewamy na ostudzony (ciasto nie nasiaknie, nie rozmieknie sie) spod, ukladamy pomidorki koktajlowe do gory przekrojeniem i kupki szpinaku

Pieczemy ok 35-40 minut az masa sie zetnie, (nie powinna sie przypiec). Kroimy po 15 minutach

Potwierdzam, dziabnięcie kilka razy widelcem spodu jak się podnosi działa i nie trzeba obciążać fasolą :D

Edytowane przez Venus_m

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj pojechałam kupić sukienkę, naszukałam się jej ale udało mi się zarezerwować. Nie wiedziałam jaki rozmiar z przekąsem mówię M ale myślę że może lepiej L. Wpadam do sklepu, odbieram rezerwację...sukienka wchodzi na mnie bez rozpięcia i jest dużo za duża i to wcale nie ma być oversize. S oczywiście nie było. Koszt 270 zł. Uznałam, że nie jest mi pisana i nie będę całej Warszawy za nią zjeżdżać, .... to zamówię eamsa :lol2:

Migotko, bo będzie tylko mój stacjonarny (wytrzymały na nowe gry :lol: ) i laptop męża wędrujący.

Pysiaczek fajnie że się podoba :) a ile czasu upłynie zanim się to zrealizuje...chociaż szafę pewnie zamówimy niedługo, lampa jest, zasłony są, podłoga i białe ściany są, eamsa zaraz zamówię...tylko stółu będzie brakować :lol:

czekam na miażdżące opinie :lol:

To zaraz Cię zmiażdżę :lol2:

Stół mi nie leży. Ale ja nie lubię takich brzuchatych nóg u mebli.

fajnie dobrane, super (choć podłoga "nie moja") ale sukienka ... moja :) Cała moja :). Fotkę strzel proszę jak ją bedziesz mieć (na sobie).

Tak! Ja również poproszę fotkę sukienki :lol2:

Podłoga musiała być jasna, bo mąż płakał nad tą w salonie (ale pasowała lepiej :p ). Ogólnie mi się podoba, chociaż w odbiorze jest średnio nowoczesna.

Złotej ramy nie będzie, może będzie w ogóle prosta (mąż nie chce zdobionej). Pomyślimy jeszcze.

Mirelko sukienki niet, zamówiłam zamiast niej krzesło eames z podłokietnikami zielone na metalowych nogach :D

Yoka a bo ja wiem....ze 2 miesiące z nami była. Skurkowana ona z podłogi na parapet potrafi myknąć :)