Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sofa jeszcze do końca nie jest urządzona :p w weekend dostanie ramę drewnianą, bo teraz jest na tymczasowych nóżkach. Ogólnie powiem wam, że fajnie ale coś mi nie pasuje. Wiem co, brak koloru. Jakoś za smutno jest. Muszę znaleźć ławę i na niej postawię różowe tulipany. Może wałki wyrzucę i jakieś kolorowe poduszki dorzucę. Zobaczę :p

Venusku, zrobię jakieś, teraz nawet nie wiem gdzie jest :rotfl: chociaż słyszę jakieś dudnienie na górze.

Mirelko, czytałam u Ciebie :D niestety ale mszyce pryskam jakimś preparatem na mszyce kupionym w celu ochrony róż chociaż póki co róż się nic nie czepia. W zeszłym roku miałam na fasolce szparagowej dzięki czemu pozostałe warzywa zostały oszczędzone :lol2:. Ale do rzeczy: możesz okryć warzywa folią i migdałowca spryskać.

Ale jeśli nie chcesz się bawić w przykrywanie, kupowanie chemii można zrobić samemu środki mszycobójcze (nie próbowałam więc nie wiem czy i jak działają ale warto spróbować).

Wyciąg z czosnku - 100 g roztartych nasion zalać 5 l wody i pozostawić na 24 godziny. Wyciąg można gotować przez 20 minut i wtedy powstanie wywar. Obie wersje stosuje się bez rozcieńczenia.

Wywar z cebuli – 75 g pociętej cebuli zalać 10 l wody i gotować przez 30 minut (tyle raczej jest niepotrzebne i 10 l cieżko zagotować :rotfl: więc można zrobić 10g na 1l wody) - ponoć działa też na choroby grzybowe.

Wyciąg z mniszka lekarskiego (biorąc pod uwagę Twoją dbałość o trawnik i porę roku to już ciężko o mniszki) - wyciąg (400 g liści zalać 10 l wody i zostawić na trzy godziny) stosuje się bez rozcieńczania; niszczy również inne szkodniki.

Wyciąg z pokrzywy – wyciąg (1 kg roślin zebranych przed kwitnieniem zalać 10 l wody i pozostawić na 24 godziny) stosuje się bez rozcieńczania. Skuteczny jest także oprysk z gnojówki (1 kg roślin zebranych przed kwitnieniem zalać 10 l wody i pozostawić na dwa-trzy tygodnie, aż roztwór stanie się klarowny). Fermentujący roztwór trzeba codziennie mieszać. Żeby pozbyć się nieprzyjemnego zapachu, należy do niego dodać 500 g dolomitu. Gnojówkę z pokrzywy trzeba przed użyciem rozcieńczyć, mieszając 0,5 l roztworu z 10 l wody.

:D możesz testować :).

Wow ale śliczny ten jasny :wiggle: nawet nie wiedziałam, ze brytyjczyki są w tylu kolorach, myślałam że są tylko niebieskie.

Venuska gratuluję awansu http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/cheers/smileys-cheers-421530.gif

Sofka bardzo fajna i oczywiście cena szałowa :yes: Kicia na biało czarnym fotelu przesłodka :)

ale cuda !!!

Nie dziwię się, że się chcecie dokacać. Widok dwóch tłukących się sierściuchów jest niepowtarzalny

http://images35.fotosik.pl/1418/b210c007313b3350med.jpg

Tak samo jak widok wtulonych w siebie futerek :).

http://images42.fotosik.pl/392/f98c6e049fb3e9cemed.jpg