Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wykastrowany w odpowiednim czasie nie znaczy. Jak się nauczy znaczyć (przez kilka lat) to wtedy kastracja nie pomaga. Moje nie znaczą (młodemu się zdarzyło WYSIKAĆ przed kuwetą jak żwir był nie ten, albo jak bandzior go do kuwety na początku nie wpuszczał). A mężczyźni są ... bardziej przymilni :), kotki sa bardziej "zimne".

Jak ja kupiłam drugiego samca, to wiele osob twierdziło, że problem z ich dogadywaniem się wynika z jednakowej płci. Że parki najlepiej się dogadują (dama zawsze rządzi :) ), szybko ustalają sobie zasady. Ale gdybym wzięła dziewczynkę - nie miałabym najcudowniejszego brzydala na świcie :). A to nasze oczko w głowie, najcudowniejsza pokraka na świecie :p.

A poczytaj sobie to: http://www.barfnyswiat.org/viewtopic.php?t=551&start=0

szczególnie wypowiedź dagnes. Nie zawsze uszczęsliwiamy nasze kociaki, często tylko nam się tak wydaje . Poczytaj, naprawdę warto. Psychika kota jest tak cholernie zagmatwana .... dla mnie przynajmniej psy były łatwiejsze w odgadywaniu.

Np. nie pojmę dlaczego bandzior wysiaduje całe dnie w torbie od Pawła w której trzymał rzeczy z siłowni ? Dlaczego młody nie lubi jednej mojej torby ?

Zawsze, gdzie o zwierzakach, tam i ja :lol2::lol2:

Choć miałam dużo kotów i wieloma też opiekowałam się w schroniskach to jednak tylko moje subiektywne opinie. Yoka i Venus, Wasze panny to jeszcze dzieciaczki, więc na pewno są milusie, prawdziwy charakter kota widać około roku, półtora.

Ja zdecydowanie wolę facetów :D

Dorosłe kotki są trochę jak baby, tzn. mają swoje humorki, są bardziej zmienne i warunkowe. Jak mają ochotę się głaskać to się narzucają, jak nie mają to nawet, gdy wołasz nie przyjdą, a jak weźmiesz, gdy nie mają ochoty to uciekną :)

Kocury kastraty są totalnie bezwarunkowe, zawsze takie same, zakochane w swoich właścicielach. Wydają mi się bardziej liczące się ze zdaniem i uczuciami właściciela niż kotki :) Są też bardziej na luzie, prawie zawsze mają dobry nastrój. Wydaje mi się, że kocury są takie bardziej jak psy. Kotki, które miałam tuliły się żeby je głaskać lub robić im masaż :D Kocur jak się do mnie tuli to tak jakby tylko z miłości, strasznie się cieszy, że może się przytulić.

Cechy kotek i kocurków trochę wyjaskrawione, ale ogólnie takie mam doświadczenia.

Znaczeniem moczem bym się nie przejmowała, tak czy siak trzymane w domu koty się kastruje, więc problemu nie ma.. My zwlekaliśmy trochę z kastracją, kastrowaliśmy starszego, gdy miał 14 miesięcy. Zaczął znaczyć (w 3 miejscach siknął), dwa dni i był wykastrowany, teraz nie ma żadnego problemu. Młodszy ma 11,5 miesiąca, nic nie znaczy, jutro ma kastracje. Ale mu dzień dziecka fundujemy.. :lol2:

Księciunio kupiony (w rodowodzie imię Prince) :)

Przedstawiam naszego malucha, jutro czeka go kastracja w towarzystwie brata Presleya. Hodowla Mazuria*PL.

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/prince9.jpg

Rubi, Mirelka dziękuję :hug: mam nadzieję że Księciunio szybko dojdzie do siebie po kastracji przy mamusi i bracie :)

Edytowane przez Venus_m