Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie że się czesze, ale czytałam o ragdollach i dziewczyny na forum pisały np że czeszą codziennie a włosów pełno. Ja Fionę teraz jak jest ciepło co drugi dzień czeszę i to w specjalnej pozycji w której jest spokojna :lol:

Ze względu na mocno alergicznego męża i moje nerwy związane ze sprzątaniem sierści kłaczka nie mogę mieć ;)

Ja ma syberyjskiego ale w kolorze kremowy srebrny cętkowany :) Nevy mają bardzo podobny charakter. Są baaardzo wesołe i żywiołowe, uwielbiają bawić się i skakać. Moja ma już 4 lata, jest sterylizowana i nadal szaleje jak kociak. Ostrzegam, ze wszystkie syberyjczyki uwielbiają zdobywać wszelkie wysokie punkty w mieszkaniu więc kot chodzący po meblach to norma ;) Ella jak ma fazę potrafi zawisnąć nawet na karniszu :p Ale ogólnie to bardzo fajne, towarzyskie koty. Wszystko muszą wiedzieć, co robisz, gdzie idziesz a każdy ruch komentują kocim gadaniem. Niestety się kłaczą i codzienne czesanie to norma. Istnieje teoria, że syberyjczyk produkuje mniej białka odpowiedzialnego za alergie więc łatwiej tolerują go alergicy ale nie wiem czy to prawda, nie sprawdzałam :)

Dla porównania moja szwagierka ma dwa raddolle i one są spokojniejsze i mniej gadatliwe chociaż kłaczą się tak samo :D

Two, dzięki serdeczne! Lubię ciekawskie koty :) pewnie zachęcałaby Lolę do zabawy :) i dobrze. Chodzenie po meblach mi nie przeszkadza (Lola ma etap wspinania się po firankach, na szczęście b. tanich i trwałych :lol:). Ciekawe czy Neva dogadałaby się z Brytką :rolleyes:. Muszę to przemyśleć, bo mi się podoba być może będzie możliwość posiadania tego cuda.

Bratowa, która ma Ragdolle ma też rosyjskiego niebieskiego. Kiedyś mieszkaliśmy razem przez jakiś czas i koty fajnie się dogadywały, lubiły spać razem przytulone :) Syberyjczyki są bardzo towarzyskie i uwielbiają być przytulane i niestety mogą być trochę zazdrosne. Moje panny przed sterylizacją nigdy nie spały razem (druga to maine coon), nie tuliły się i biły o miejsce na kolanach, ale po sterylce wszystko się zmieniło :) Syberyjczykowi do pary potrzebny jest drugi psotnik i przytulas a nasz maine coon niestety nie przepada za tuleniem.

Yhy :) Tylko my wzięliśmy system szynowy kvartal z Ikei, śmiga super i takie porządniejsze się wydaje, acz głośne, ale nam to nie przeszkadza :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P6215127.jpg z wierzchu :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P6215131.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P6215128.jpg

Szyna potrójna Ikea, mocowanie ścienne do systemu, odstęp, kątownik i 12 cm z k-g maskowania do pomalowania na biało ;)

Sharlo usługowo nie :no: kiedyś miałam więcej czasu to sama grzebałam na wątku projektowania i robiłam takie wizualki. Co ewentualnie potrzebujesz? bo sobie właśnie przypomniałam że kiedyś w zamierzchłych czasach obiecałam Kakuskowi kuchnię :( muszę do tego usiąść a czasu brak. Wizualki u Adme wymagały bardzo małego nakładu pracy i czasu dlatego się zdecydowałam sama bez namów czy próśb.

Olu nie wiem...u nas karnisz ma 4 m i na całości będą zasłony z firanką. Jeżeli chcesz tak przerywać to chyba lepiej oddzielić te zabudowy, będzie dostojniej, ale u was z kolei chyba bardziej nowocześnie hmmmm.

co potrzebuję?

Pomocy chyba:lol2:

Po prostu mnie wena opuściła z przemęczenia, a muszę zaprojektować łazienki, bo niedługo wod-kan będą robić, i myślę nad sensownym rozmieszczeniem wszystkiego, co musi w łazience się znaleźć.

Więc może - nie nadwerężając Cię i Twojego czasu za bardzo- poproszę Cię o jakiś comment do moich wymysłów.