hazeleyes1982 10.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Venus...a kiedy bedzie montaż kuchni?...chyba nie doczytałam, a jestem ciekawa, nie mniej niż Ty:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.03.2011 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 pod koniec marca blizej lub dalej nieokreslone koniec marca juz prawie za 2,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 10.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzieki z moim szczesciem do przypalow wiele rzeczy moze sie zdarzyc Psosin i Venus - a jeszcze jedno mam pytanie - na jaka dlugosc macie ten blat sluzacy jako stol? planuje tez swoja kuchnie tak zrobic ale nie jestem pewna jaka dlugosc bedzie optymalna tak aby bylo sporo miejsca dla siedzacych ale tez aby przejscie miedzy kuchnia a jadalnia nie bylo za waskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 10.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 ja mam przyciety na 127cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 10.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 ja mam przyciety na 127cm. i ile krzeselek miesci sie na tej dlugosci - dwa czy trzy? i jak jest z przejsciem..? jakbys mogla jakies zdjecie umiescic bylabym wdzieczna pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 10.03.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nowa1982 jeszcze nie mam tego blatu, ale przewiduje 2 krzesełka + jedno od strony kuchni i jak bedzie potrzeba albo rodzina sie powiekszy to od szczytu bedzie miejsce na4. To ma byc stolik na szybkie sniadanko, albo zupe po szkole;-))nowa1982 zaglaałas do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 10.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nowa1982 jeszcze nie mam tego blatu, ale przewiduje 2 krzesełka + jedno od strony kuchni i jak bedzie potrzeba albo rodzina sie powiekszy to od szczytu bedzie miejsce na4. To ma byc stolik na szybkie sniadanko, albo zupe po szkole;-)) nowa1982 zaglaałas do mnie? czy zagladalam do Ciebie?... nie rozumiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.03.2011 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Hmn...u nas poczatkowo byl planowany na 180 cm dlugosci, ale po przymiarce na budowie ustalilismy chyba 150 lub 160. Docelowo chcialabym 3 krzesla obok siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 11.03.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 nowa1982 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165167-Od-ogółu-do-szczegółu-czyli-jak-wykonczyc-mirabelke Venus taki duzy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.03.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Yhy My akurat sporo czasu spedzamy w kuchni, wiec musi byc miejsce do siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 11.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ale przejscie bedzie waskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.03.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ymm...no ale u nas przejscie ma 1m i jest przesuniete...a nie tak jak u was otwarte ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 11.03.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 nowa1982 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165167-Od-ogółu-do-szczegółu-czyli-jak-wykonczyc-mirabelke Venus taki duzy?? psosin, a tak, zagladalam:) bardzo ladna masz te mirabelke, widze bardzo podobnie robilas jak jest w orginale - drzwi, elewacja, stolarka - naprawde ladnie, zwlaszcza drzwi mi sie podobaja, okna rowniez - w sumie okna mam prawie idenntycznie jak ty tyle ze to okragle nad wejsciem do domu mam troche mniejsze bo przy nim stoi wanna.. no i w gabinecie jednak zostawilam drzwi tarasowe.. a mieszkasz juz w swojej mirabelce? ja juz mieszkam prawie rok i ciagle cos zmieniam, czesc jeszcze w ogole nie jest wykonczona, a czesc jak mowie - juz do zmiany;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 11.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 u nas tez zostaje około 1 metr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 11.03.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 nowa no to czekamy na zdjecia;-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 11.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 jak juz sobie co nieco dom uporzadkuje, pare rzeczy pozmieniam i dokupie - no i porobie fotki to zdjecia umieszcze:)na razie caly czas walcze a czas tez ograniczony bo malego dzidziusia mam;) a mam pytanie jeszcze - macie jakies drzwi od salonu (miedzy holem a salonem) - ja nic takiego nie planowalam ale teraz nie wiem czy nie lepiej bylo by jakies drzwi wstawic, tyle ze na przesuwne w scianie juz za pozno, zreszta tam chyba i tak by sie takie nie zmiescily bo jest komin zaraz... hmm, moze kiedys cos wstawie, bo czasem jak impreza jest wszystko sie na gore niesie - no a dzieci musza spac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 11.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 my nie mamy i nic nie planujemy, najwyzej zamknie sie drzwi od pokoju dzieci;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
castel 11.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Witaj Venus!Czytam Twoje forum od dawna,poniewaz tez budujemy mirabelke tzn.jestesmy na etapie zakupu materilow budowlanych i mamy nadzieje,ze w maju wylejemy fundamety i do wrzesnia chcemy przykryc. W zwiazku z tym mam bardzooooo duzo pytan np co bys zmienila i dlaczego? Dodam,ze mirabelka (jak u Ciebie) bez garazu. BARDZO CI ZAZDROSZCZE EFEKTU,domek jest super,bardzo mnie zainspirowalas. Koniec slodzenia,z gory dziekuje za odpowiedzi na pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.03.2011 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ojej Normalnie nie ogarniam taki natlok informacji, no ale pozno juz Nowa zdjecia koniecznie i to migusiem Castel witam Cie Jeszcze co prawda nie mieszkamy wiec ciezko mi powiedziec co bym zmienila. Jestem zadowolona na pewno ze schodow z przystankiem (w projekcie slimak), ale tez niepocieszona tym, ze schody prowadzace na gore nie sa azurowe mocowane do sciany. Polecam przeniesienie łazienki gornej w miejsce ktoregos z pokoi, a tej oryginalnej klitki przeksztalcenie na pralnie. Nie polecam garazu wolnostojacego, ale madry polak po fakcie My w kuchni powiekszylismy okno frontowe na 130 cm a boczne ze 150 zmniejszylismy do 130 cm i zrezygnowalismy ze spizarni. Tak na szybko to tyle, jezeli masz jakies pytanie to pytaj - chetnie pomoge jezeli tylko bede mogla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowa1982 12.03.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Ojej Normalnie nie ogarniam taki natlok informacji, no ale pozno juz Nowa zdjecia koniecznie i to migusiem Castel witam Cie Jeszcze co prawda nie mieszkamy wiec ciezko mi powiedziec co bym zmienila. Jestem zadowolona na pewno ze schodow z przystankiem (w projekcie slimak), ale tez niepocieszona tym, ze schody prowadzace na gore nie sa azurowe mocowane do sciany. Polecam przeniesienie łazienki gornej w miejsce ktoregos z pokoi, a tej oryginalnej klitki przeksztalcenie na pralnie. Nie polecam garazu wolnostojacego, ale madry polak po fakcie My w kuchni powiekszylismy okno frontowe na 130 cm a boczne ze 150 zmniejszylismy do 130 cm i zrezygnowalismy ze spizarni. Tak na szybko to tyle, jezeli masz jakies pytanie to pytaj - chetnie pomoge jezeli tylko bede mogla Venus - ja juz mieszkam w mirabelce okolo rok czasu i tez mam garaz wolnostajacy.... a dlaczego uwazasz ze to blad? ja czasem tez tak mysle, no ale ze juz po fakcie nie analizuje tak doglebnie, ale na pewno jesli mialabym wskazac tego rozwiazania minusy i plusy to na minus bylo by: - o wiele wiele wieksze koszty budowy - troche ucieka cieplo wedrujac do domu (kotlownia w garazu) - osobny garaz zwieksza koszty kostki przed domem - wiecej placu do zabudowy a plusy to: - ladniejsza bryla budynku bez garazu - brak syfu z kotlowni w domu (bo sie brudzi bardzo, nie ma co ukrywac) - mozliwosc zrobienie wiekszego garazu - i w ogole mi sie podoba takie rozwiazanie - a no i jeszcze kibelek mamy w garazu wiec zawsze robiac grilla czy cos tam mozna tam isc a nie wlazic z butami do domu;) czyli generalnie glownym minusem takiego rozwiazania sa KOSZTY - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts