Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Justynko zaglądam, ale rzeczywiście daaaaaaaaaaaaaaaaaawno nie pisałam, sama nie wiem dlaczego ??? Biję się w piersi :yes:

Zobaczyłam kuchnię super wygląda, fornir bardzo ładny:)

No i tapeta w gościnnym rewelka :) I Ty nie wiesz jaka lampę ??????????????????

A kotek kiedy będzie u ciebie, jest przecudniasty :)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ano ja nie wiem jaką lampę, tzn wiem ale Sieny białej nie produkują :cry: mąż nie zgadza się na nic droższego niż 300 zł, myślę że na maksymalnie 400 jestem w stanie go urobić :rotfl: Tylko nic nie jest godne :(

Alu kotek 7 lipca :wiggle: omg nawet nie wiesz jak ja na tego malucha czekam, mąż się ze mną sprzecza że to będzie jego pieszczoch, bo Fionka to krok w krok za mną.

Dziś rano wskoczyła do wanny w której spuszczała się woda :lol2: łapy do połowy mokre, wypadła z wanny jak burza z piorunami, cały korytarz mokry, a Rozkraczewska siadła w komputerowym i się lizała.

Dziś będzie duuuuuży drapak dla Fionki i Księcia / Pimpka (mąż mnie denerwuje że tak go nazwie, a teraz ja jego tym denerwuje mówiąc że mi się podoba, a wcale mi się nie podoba :no: )

Alu fajnie że jesteś :hug:

No właśnie Alu my podpatrzyliśmy u was że taki rozmiar wysokością w sam raz i ja szukałam żeby jedna rura sizalowa była długa na tyle aby się kotki mogły wyciągnąć. Dziś ma przyjść więc na pewno będą fotki jak wyjdą wieczorem :wiggle:

W ogóle to dla mnie wszystkie drapaki są paskudne, ale ten to naprawdę nawet mi się podoba i cena dobra z 600 na 319 przeceniony :yes:

Teraz Fionka ma taki mały szary z budką, drapała jak była mała, ale teraz to się biedulka nie może wyciągnąć. No i czekam na te miseczki dla kotków z krótką kufą :wiggle:

Miski savic ? Ktoś tu się nabijał jak takie kupowałam ;) ale te na suchą karmę sobie chwalę bardzo. Drapak mi się podoba :yes: faktycznie większość jest paskudna :sick: (zdradzisz skąd?). Nasz też już za mały :( młoda często na chodniczku swoim się wyciąga :D.

Zapomniałam napisać po zdjęciach, że Twoja kuchnia wygląda świetnie - jest bardzo jasna, wygląda funkcjonalnie i przede wszystkim łączy ładne kolory :lol:.

Edytowane przez yokasta

Yoka serio pisałaś o tych savicach? :) bo ja nie zarejestrowałam. Ja zamawiam te białe/kość słoniowa, na razie dopadłam te do wody. Do suchego też zamówimy :yes:

Drapak i miski w sklepie http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki_dla_kota/drapak_sredni/160_cm/294440 tutaj link do drapaka :) Fiona rozciąga się u mojej mamy na dywanie :lol2: u nas brak jakichkolwiek. Już teraz wiem, żeby od razu kupić duży drapak a nie takie maleństwo, ale skąd mogłam wiedzieć :p

Wychodzi, że ten długi słupek ma 90 cm :wiggle: a podobno norma to 70 a dla większych kotów np Alowa Maine Coonka potrzebuje od 80 do 100 cm :)

Pisałam, pisałam :) ale do wody nie kupowałam :) mam tylko na suchą - kość słoniowa. Na pewno jak się dokocimy to będzie jeszcze jedna miska. Mały drapak kupiliśmy celowo, kosztował jakieś 30 zł (totalnie gówniany) ale wiedziałam, że jeszcze jeden będzie potrzebny :) wstrzymam się do czasu drugiego kota czyli jeszcze kilka miesięcy. Przydałby się o tyle, że Lolka lubi siedziec możliwie najwyżej a nie ma za bardzo gdzie :).

Wrzuć jakieś zdjęcie Fionki :).

Mirelko, dla Twoich sierści się nie nadają bo mają długie dzioby :) te savic są płytkie z takimi żłobieniami na suchą karmę (to tym bardziej :D) żeby futro nie musiało głęboko żarcia szukać i żeby to żarcie się nie przesuwało podczas jedzenia (ja i tak tyle sypię że żłobień dawno nie widać ;)).

o my god ... to nie lepiej sondą prosto do żołądka ? ;)

nie no, tak mi się skojarzyło, przepraszam :).

Swoją drogą to ciekawe do czego się posuwają właśiciele sierściuchów :). Czytałam kiedyś o lasce, która chciała koniecznie swego nauczyć jeść mięso. Z miski nie jadł. Z dłoni nie jadł. Jadł tylko wtedy kiedy mógł POLOWAĆ. Więc karmiła go tymi kawałkami .... rzucając je na szybę z okna balkonowego - one wolno się zsuwała, spadałay a sierść łapała :).

A młody zjada wszystko - ostatnio dwie rzodkiewki wciął.

Mirelko, pisałaś o tej szybie :D jak rozmawiałyśmy o BARFie :D Lola uwielbia surowe mięso :yes: nie trzeba jej namawiać i zjada też skądkolwiek. A ta miska na suche jest mimo wszystko fajna (ha! już wiem kto się z niej nabijał :lol2:) bo brytki mają płaskie mordki i z głębokiej miski im się źle je. Trochę bym to porównała do jedzenia zupy na płaskim talerzu tylko odwrotnie :rotfl:.