Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl: Kochane hurtem was wyściskam :) Dziękuję za piękne życzenia i za te śmieszne :lol2: :lol2:

:hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Z okazji rocznicy kupię mężu karnisze do salonu :lol2:

Wczoraj znaleźliśmy super rozwiązanie, ładne i niestety trochę drogie, no ale to salon, na gwałt robić nie muszę :) Wieczorem rozmyślamy jakby to wszystko zrobić no i oczywiście będzie problem jak to u nas, ale jest do przejścia. Jednak ja rozważam jeszcze karnisze mini :)

Z okazji urodzin i rocznicy mąż zaczął przykręcać galerię zdjęć :) :wiggle:

Tutaj też niedużo nagadane ;) :cool:

Bardzo optymistyczny komputerowy się szykuje, depresja przy robieniu przelewów Wam niegroźna :lol2: a poważnie bardzo fajny materiał :yes:

i maluch jak zawsze słodziak http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/love/smileys-love-018982.gif

No i wszystkiego najjjj... trochę spóźnione ale szczere http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/birthday/smileys-birthday-661207.gif my w weekend też obchodziliśmy swoją rocznicę :rolleyes:

Za 20 min wychodzę z pracy i lecimy kupić z mężem blaszki do ramki - niestety duża ramka z Ikea wisi na lince więc odstaje od ściany - co jest nie do przeżycia dla mojego męża i trochę dla mnie :rolleyes:

W ogóle to chciałam galerię podobną do Karolkowej czyli zamkniętej w kwadracie. Byliśmy ze 2 miesiące temu, układałam na podłodze w ikea mój wyrysowany plan no i mąż piszczał że on woli nieregularną. No i kupione i będzie nieregularna :wiggle: fajnie wygląda.

Podam wam jeszcze przepis na przepyszną tartę i błyskawiczną ;)

Składniki - wszystkie z Lidla :D

-ciasto kruche w rolce (trochę słodkie jest)

- jedno opakowanie sera np carskiego w żółtym opakowaniu

- opakowanie szynki szwarcwaldzkiej

-5 jajek

- jedna śmietana 200 ml 30% Pilos

-pieprz do smaku

- jedna cebulka

- szpinak mrożony (trochę)

Przygotowanie:

Naczynie do tarty wykładamy ciastem i nakłuwamy obficie widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Czekamy aż ciasto lekko się usztywni i zbieleje (surowe jest żółte, podpieczone będzie jasne) - nie rumienić!

W misce rozstrzepujemy jajka ze śmietanką i dodajemy całe opakowanie sera startego na tarce na oczkach warzywnych. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

Na patelni należy zeszklić cebulkę w piórkach z szynką (tłuszczyk odciąć a szynkę pokroić w paseczki). Dodać do miski z jajkami wraz ze szpinakiem (może być zamrożony) w małych kawałeczkach.

Wyjąć ciasto z pieca, przestudzić, wylać masę. Wyrównać i piec aż się zrumieni. Mi rośnie taka buła, ale jak wyłączam piekarnik i zostawiam do ostygnięcia to wychodzi śliczna równiutka tarta :)

Składniki oczywiście można modyfikować :)

[quote=Venus_m;5482477

Byliśmy ze 2 miesiące temu, układałam na podłodze w ikea mój wyrysowany plan no i mąż piszczał że on woli nieregularną. No i kupione i będzie nieregularna :wiggle: fajnie wygląda.

Venusku

ja też swoja galerię układałam w ikea na podłodze ;):lol2::lol2:

Gratki z powodu rocznicy

toz to czas najwyższy na jakieś Venusiątka :p