Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponad zaglowkiem to jest "piekny" skos ;p Palisander to raczej odpada na sciane od garderoby poniewaz raz jest za drogi, dwa nie ma tak dlugiej formatki i sloje trzeba ukladac w pionie a nie poziomie, a mi sie to kompletnie nie podoba. Poza tym palisander za bardzo ciapaty dla narzeczonego :) Jeszcze troche musze poforosowac ten temat, zamelduje jak cos ustale. Narazie najbardziej sklaniam sie do sciany rownej fornirowanej.

no fajnie fajnie;-))) bardzo ładna ta sypialnia! i ta łazienka obok!!

ja za wykładziną tez nie jestem, mimo ze przyjemnie sie po niej chodzi, ale kurz wszedzie wejdzie a podłogę mozna zmyc;-)

Moj młodzieniec (prawie 5lat) tez spi u siebie i woła mnie zebym przyszła;-) a ja wtedy wole go zabrac do siebie bo leniwa jestem;-))) ale generalnie wolimy spac sami i on i my;-)

Venus, mnie się marzy podobny zagłówek na całą sciane w sypialni, tylko w węższe poziome pasy ( mam zamiar zrobić ich powtórzenie w wiatrołapie) ale obawiam sie troche, bo kiedys to będzie trzeba wyczyścić-tylko jak?:-)tak, czy inaczej i tak sobie chyba takie cudo strzelę:-)martwić się będę później:-)

Z niusow to cala gora jest juz pomalowana, panownie przenosza sie juz na dol. Teraz trzeba kupic i wybrac jeszcze panele ostatecznie. Chyba w piatek podpiszemy umowe na meble do lazienki dolnej, szafe do wiatrolapu i meble do pralni :D

Tymczasem teoretycznie za 2 tygodnie powinien byc montaz kuchni i mebli w lazience gornej! :D

W piatek narzeczony ma skontrolowac sytuacje na budowie i montaz niestety pewnie sroda czwartek, bo musimy jeszcze gniazdka osadzic i hydraulika z elektrykiem umowic :)

Troche posprzatac tez by wypadalo bo sylf z malaria :)

AKTUALIZACJA :

Kuchnia zaczyna sie montowac w nastepny wtorek i w czwartek powinien nastapic koniec :) Po zmontowaniu szafek bedziemy w stanie dopiero zamowic okap, wiec kuchnia nie bedzie jeszcze kompletna. Byc moze do przyszlego piatku uda sie lozyc meble w lazience:D

Edytowane przez Venus_m

czesc Venus :)

A co to są za panele obok tych ciemnych?

Ładne :)

Od godziny 13 dzisiaj jezdzimy i ogarniamy rozne rzeczy na budowe...ale zrobilismy kilka fotek :)

Pralnia pogladowo, niezafugowana i niepomalowana (na bialo) jeszcze:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3089159.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/P3089163.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/P3089170.jpg - te ciemne panele maja byc w sypialni na gorze, pokoju dzieci i gabinecie

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3089143.jpg - pokoj dzieci, pomalowany na kolor kawy z mlekiem (dekoral harmonia)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3089144.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3089138.jpg - biala zarowa w gabinecie :D

Jutro konczy sie robic lazienka dolna, oczywiscie trzeba jeszcze zamowic lustro, szybe, i palisander ktory ma grac tu pierwsze skrzypce ;p

Hej, Naberia :)

To sa panele dostepne w pierwszej lepszej Castoramie lub LM i zamiennie nazywaja sie Afzelia Afrykańska lub Afzelia Borneo, chyba sa Kronopolu. Koszt to jakies 26 za m2 :D AC3

Odcieniem bardzo przypominaja przynajmniej mi Merbau, nie sa zbyt czerwone ani zbyt blade.

Edytowane przez Venus_m

o boze kobieta :D przepraszam oczywiscie zrozumialam na opak :D

Te panele jasne to Dąb Vancouver tez w LM lub Casto dostepny cena tez jakos do 35 zl/m2. W sklepie sie nam podobaly, w domu juz nie strasznie blade sa, ale co kto lubi :)

Zaleta LM jest to, ze mozna kupic panel na sztuki a nie paczki, wiec za przymiarki zaplacilismy jakies smieszne pieniadze biorac po 2 szt z kazdej paczki .

Dzięki. Właśnie na zdjęciu fajnie wygląda. Spasowałby mi do okien w orzechu, ale muszę je wyczaić na żywca, bo za każdym razem jak mi się coś spodoba w necie, to w sklepie już nie bardzo. Nie mówiąc już o tych wszystkich próbkach paneli i płytek, które mam w domu. Dało by się z tego wykończyć cały pokój! ;) Ale w sklepach wszystko wygląda inaczej - może przez te świetlówki...

Od teraz za 2 tygodnie wprowadzamy sie do domu :) Ostatnie dni sa strasznie zakrecone, wychodzimy rano i wracamy wieczorem caly dzien jezdzac po sklepach z wyposazeniem.

Po miesiacach wybierania armatury lazienkowej i plytek dzis po raz pierwszy zrobilam zakup ktory mnie cieszy :D Kupilam 2 zyrandole do pokoju dzieciecego, przy czym dziecka narazie nie mamy w planach. Prawie plakalam przy wyborze zaslon do dzieciecego, bo rzecz jasna chcialam je kupic juz dzis :D No coz narazie zadowole sie oswietleniem.

A paneli na dol i tak nie wybralismy.

P.S. Jutro przedstawie nasza szara mysze w kuchni :D

Edytowane przez Venus_m