nicol21 19.03.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Ania kiedys pytala o lampe nad lustro Melduje iz wybralam, zamowilam i cierpliwie czekam http://www.lampyesklep.pl/getobraz.php?vPlikObrazu=schematy/ma01021wa_001ch.jpg&vDstW=1000 71 cm szerokosci do lustra o szerokosci 1m, koszt 211 zl, mozliwosc obracania, u nas bedzie widac linie cala chromowana a nie z ta swietlowka. masz już tą lampę? pokażesz więcej fotek i jak wygląda ta opcja przekręcania? bo to coś co by mnie interesowało jako że nie przepadam za tym jak widać zarówkę. choć zobaczę czy okrągłości w ogóle będą mi pasować. I czekam z niecierpliwościa na focie kuchni!!! i tej szarej myszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.03.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) Nicol tak lampa jest na budowie Poczatkowo nie moglismy jej odnalezc, ale jak zawsze najciemniej pod latarnia. Zapakowana tak solidnie, ze nie przypuszczalam, ze lampe mozna wyslac w takim wielkim pudle Od poniedzialku zaczynamy montowac oswietlenie, wiec jak tylko zamontuje lampe to zdam relacje Nam sie bardzo podoba, przekrecanie mozliwe tak zeby nie bylo widac zarowki Dobra a to ma byc nasza lawka na wiatrolapie http://karestyle.pl/image_func.php?img=gfx/418ebeca238f416b5c8eb070707ea77f.jpg&maxwidth=356 Edytowane 19 Marca 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 19.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 venus i ja melduję się u ciebie i od razu pytam co to za lampa powyżej , daj namiary , cena interesująca, domek uroczy , kiedy zobaczymy kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 19.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Venus_m, już się nie mogę doczekać zdjęć wykończonych wnętrz... Trzymam kciuki, żeby za 2 tygodnie wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Reni, odpowiem, jesli Venus sie nie pogniewa, bo ja czekam z utesknieniem na Jej kuchnię ( u mnie bedzie bardzo podobna): wtorek lub czwartek ma sie zaczac montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.03.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Reni witam witam Kuchnia do konca tygodnia powinna zostac odslonieta, niestety bez okapu bo ten dopiero bedziemy robic na zamowienie Lampa powyzej kupiona w sklepie Darklight adres u gory na obrazku Nazwa to jakies dziwne techniczne oznaczenie cos tam Paint Long MK ble ble Ilona Agata dzieki za te kciuki, ostatnio to sie wszystko dzieje tak szybko, ze ja nie ogarniam i sie skupiam na pokoju dzieci - najmniej potrzebna nam w tej chwili rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 19.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 A propos kuchni,dziewczyny-architekt, który mi ja projektuje ( a bedzie równiez projektował łazienki) nawet nie pofatygował sie zobaczyc wnetrz-bazuje tylko na projekcie.Czy to normalna praktyka?Poza tym,juz teraz widze, ze moje wizje sa inne-bardziej nowoczesne od jego, wiec ta współpraca to raczej moje pomysły, które on ... wprowadza w ... rysunek ( jak na razie). Czy to dobrze wróży?Może to lepiej,bo mi nic nie narzuca...Venus , Kochana, Ty tak chwaliłas swoja pania architekt.Czy wasza współpraca tez opiera sie głównie na Twoich pomysłach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.03.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Hmn...Hazeleyes tak ja chwalilam bo niczego nam nie narzucila. Pierwsza jej propozycja to byla jakas pomylka w brylach dla nas przynajmniej z zielenia i brazem sie wstrzelila Ciagnela nas strasznie za jezyk co sie nam podoba, bo to wiesz tak w nieskonczonosc mozna zmieniac i zmieniac. Ja absolutnie nie powiedzialam czegos typu: a tu zrobimy taka sciane z dekorem, to juz jej pomysly. Ja wybralam kolekcje, wybralam kolory i powiedzialam co akceptuje a czego nie i pani sie meczyla z nam tak 6 wizualizacji na lazienke bylo U nas pomiar zostal pobrany jeszcze przed tynkami, wiec wiedzielismy ze na rysunkach technicznych idealnie nie bedzie chociaz i tak zostalo doliczone + - 2cm. Sciany byly krzywe jak sie okazalo przy tynkowaniu i kombinowalismy na miejscu. Nasza pani sporo czasu spedzila na pomiarze pomieszczen, a zwlaszcza wszystkich skosow i zalaman, bo zabudowe skosow tez ona proponowala i mysle ze dobrze na tym wyszlismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 20.03.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Dzięki Kochana:hug:W takim razie:1) dobrze, że nie narzuca i jest elastyczny2) źle, że nie zrobił pomiarów wnetrz, tylko bazuje na projekcie.Mamy sie spotkac we wt, to go poprosze o wizyte w domku.Podoba mi sie za to, że prosił o moje inspiracje kuchni i łazienek,żeby wyczuc, jaki lubie styl. Mam nadzieje, ze bedzie ok... Aha, my jeszcze nie mamy tynków.Są zaplanowane na maj.Ale mimo wszystko warto zrobic pomiary, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.03.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Tak oczywiscie, jak pisalam rysunki techniczne od projektanta nigdy nie beda takie pod klucz, bo to zawsze podczas pomiaru mebli cos tam wychodzi My projektantke mielismy w marcu 2010 - koncowe wizualizacje dostalismy w lipcu pod koniec, ale to dlatego ze tak ciagle zmienialismy koncepcje plytek - a w zasadzie ja My dostalismy obszerna ankiete ktora wypelnilismy, cos tam z tego wyszlo ale to nie bylo to. Usiadlam z narzeczonym powiedzialam ze ja wyobrazam sobie kuchnie na 4 rozne sposoby i niech on zdecyduje co sie podoba. Wybral cegly, to powiedzialam ze w takim razie eklektyzm i tak tez wizje przedstawilam projektantce: pani x ma byc wrazenie starej kamienicy Po tej uwadze pierwsza wizualizacja to od razu bylo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 20.03.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Dzięki Kochana:hug: W takim razie: 1) dobrze, że nie narzuca i jest elastyczny 2) źle, że nie zrobił pomiarów wnetrz, tylko bazuje na projekcie. Mamy sie spotkac we wt, to go poprosze o wizyte w domku. Podoba mi sie za to, że prosił o moje inspiracje kuchni i łazienek,żeby wyczuc, jaki lubie styl. Mam nadzieje, ze bedzie ok... Aha, my jeszcze nie mamy tynków.Są zaplanowane na maj.Ale mimo wszystko warto zrobic pomiary, prawda? Koniecznie przegoń projektantkę po Waszych wnętrzach, bo to, co w projekcie (zwłaszcza przedwykonawczym, bo skoro nie macie tynków, podejrzewam, że nie były robione pomiary ostateczne), nie jest identyczne ze stanem faktycznym! A co do braku tynków - będzie wiedziała, ile cm dodać. Venus - przepraszam za takie małe OT - ale włos mi się zjeżył na głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.03.2011 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 (edytowane) Ja sie absolutnie nie gniewam za OT lubie jak cos sie dzieje Troche fotek: Pralnia - pomalowana na bialo i zafugowana, nadal z nieodslonieta folia jeszcze http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209245.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209305.jpg Nasze parapety wewnetrze, drewniane sosnowe, jeszcze beda lakierowane, ale to juz po zakonczonych pracach ale i tak je uwielbiam http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209252.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209250.jpg Przymiarka do pokoju dzieciecego klosza zakupionego wczoraj, a w zasadzie dwoch http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209237.jpg I nasza szara mysza w kuchni http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209278.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209282.jpg Kolor wybrany bez kupowania probek, weszlismy do Castoramy z kawalkiem szarej plytki i wybralismy ten kolor z probnika, jakies oznaczenie techniczne wiec nazwy na to nie ma Cegła tradycyjna postarzana, jutro robie na nia zamowienie http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3209338.jpg Edytowane 20 Marca 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 20.03.2011 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Dobra a to ma byc nasza lawka na wiatrolapie http://karestyle.pl/image_func.php?img=gfx/418ebeca238f416b5c8eb070707ea77f.jpg&maxwidth=356 Fajny ten przysiadnik muszę pokombinować, żeby u mnie taki zmieścić Widzę, że postępy są spore, aż serducho rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 21.03.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 nono Justyna super;-) to znaczy ze przeprowadzicie sie przed nami;-) A kiedy zaczeliscie budowe?A cegła gdzie bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Venus, no to bedzie eklektycznie:popcorn: ja tez zapomniałam gdzie ma byc ta cegła, a wiem, że pisałas ... dziś będe rozmawiać z projektantem-przedstawię Twoje i Ilony "postulaty":-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.03.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Hazeleyes koniecznie Niestety to tak jest, ze jak sie nie okrelisz co konkretnie Ci sie podoba to bedziesz te projekty poprawiac w nieskonczonosc, a pomiar musi byc Mirka - ja ta lawke zobaczylam w jakiejs gazetce i oszlalam na jej punkcie, pokazalam narzeczonemu z napisame: na pewno sie nie zgodzisz, ale co tam sprobowac zawsze mozna, a on mi na to, ze nawet ladna i jak mi sie podoba to moze byc Psosin - a wy na co czekacie z przeprowadzka? Ja wiem, ze u was to troche inaczej bo macie dziecko. A budowe zaczelismy hmn...ho ho jak bylam w liceum w klasie maturalnej to wybieralismy projekt i tak jakos ze 3 lata juz bedzie od tego czasu, przy czym budynek przez rok osiadal i nic w nim nie bylo robione, a ten ostatni rok jest mega zakrecony wiec nawet nie wiem kiedy ten czas leci. Cegla ma byc na calej scianie TV w salonie, we wnece kominka, na klatce schodowej i na dole w holu przy toaletce, ktorej jeszcze nie wybralam, bo szukam konsoli z dusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 21.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ... bo szukam konsoli z dusza Zajrzyj do Beti, ma zakład stolarski i może Ci wyczarować taką konsolkę http://forum.muratordom.pl/showthread.php?109181-nasz-dom-w-szeregowcu-)&p=4639935#post4639935 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.03.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) a dziekuje za przypomnienie o Betib Zapulnie o niej zapomnialam, a to co wczoraj ogladalam na na gieldzie staroci nie miescilo sie w moim budzecie. Aczkolwiek antyczna kolyska byla bombowa za jedyne 6 tysiecy Dziewczyny siedze i dumam nad naszymi schodami wewnetrznymi, jako ze schody dywanowe niestety musze odpuscic (za krotki stopien) mysle bardzo intensywnie nad bialymi podstopniami i kwadratowymi grubymi stopniami ze zlotego drewna i do tego metalowa balustrada...ale najchetniej wtedy nie dawalabym juz zadnej wykonczeniowej listwy bocznej, a to cholerstwo podobno musi byc ;/ Edytowane 21 Marca 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 21.03.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ale listwa boczna przy scianie? to nazywa sie policzki, u nas ich nie bedzie, wiec nie musza byc koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 21.03.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Kurcze, nie pomogę ze schodami, bo u nas parterówka:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts