Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z niusów wystawił nas polecany pan od kamienia. Miał być tydzień temu, ale przedłużył się mu urlop :mad: w piątek był z synem i mieli zacząć wtorek lub środa ta, mąż od wczoraj nie może się dodzwonić. Fachowiec nie oddzwania a telefony "spuszcza" :mad: niech no mi mąż powie nazwisko jegomościa to go tu odpowiednio zarekomenduję.

Venus czy Twój sbs to samsung,czy zgrałaś kolorystycznie sbs z piekarnikiem i mikrofalą ?Ja planuję sbs ,i nie wiem jak to jest z tym miejscem,czy szafki nie mogą stać bliżej sbs?Jak pamiętasz podaj zestaw mikrofali i piekarnika ,bo fajnie wyglądają,używałaś już ich? zadowolona?

Basiu sbs to Electrolux. Metale się różnią, lodówka jest ciemniejsza i w pionowe paski, a mikro i piekarnik Boscha ma paski poziome i bardziej wpadające w chrom :) Szafki mogą stać blisko na tyle na ile pozwala zawias takiej lodówki. Ja zrobiłam 4 cm z każdej strony luzu - ale to zależy od modelu.

Mikro i piekarnik używałam, bo mieszkam prawie 1,5 roku :lol: Są z dwóch różnych serii, modeli nie pamiętam i nie wiem czy je podawałam na we wątku :p

U mnie to danie nazywane jest "maczankami". Dobre jest też bardziej "wykwintne" z wekiem albo zwykłą bułką. W ciężkich czasach dolewałam mleka do jajka i z 2 jajek mieliśmy super kolacje z m. (jajek wtedy nie było..zdobywało się je i były przede wszystkim dla dzieci). Ale, ale...był dawno taki film Kramer kontra Kramer(Dastin Hofman i Meryl Strip) i Kramer robił z dzieckiem takie tosty nazywając je grzankami angielskimi czy amerykańskimi. Byłam zdziwiona, bo myślałam, że to ja wymyśliłam maczanki....