Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

placki ziemniaczane tylko na słono i ze szklanka zimnego mleka :yes: W piatek były. Najlepsze z Thermomixu :yes: ;)

Prawie się z kuliżanką zgodzę ;)

Na słono, ale bez mleka. Brrr... Nie cierpię mleka...

A ten Termomix to takie cudo? Kurczę, chyba się doszkolę :)

:lol2: ale rozgorzała dyskusja :lol2: dobrze, dobrze, piszcie, ja ostatnio przychodzę zmęczona z pracy, ogarniamy kotki i ja ciapie w simsy :lol2:

Ja ziemniaczane uwielbiam, a zwłaszcza na zimno :cool: z cukrem też są dobre, ale mlekiem ich nie zapijam, zresztą ja nigdy nie piję jak jem :lol2: mąż zawsze ma ze mnie ubaw, bo ja np najpierw przełykam kęs kotleta a dopiero później ryż czy ziemniaki :lol2:

Ostatecznie nie zrobiłam chleba w jajku, zrobię dziś. Niestety skończył mi się podkład w płynie więc musiałam jechać do Sephory. Kupiłam jakiś Clinique, zobaczymy czy będzie dobry.

Ziemniaczane z dżemem to jest hit :lol2:

Przez Venuskę ja potem głodna łażę http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

U mnie od zawsze jadało się placki na słono, z kwaśnym mlekiem (tato, ja nie lubię).

Ale mnie już nic nie zdziwi po tym, jaką kuchnię z domu przywlókł mąż... On jada gołąbki z ziemniakami (dla mnie to strasznie dziwne, bo jak można jeść ryż i ziemniaki jednocześnie?!), ziemniaki pieczone z marynowanym śledziem, a krupnik (krupnik!) z chlebem... Mnie naprawdę nic już nie zdziwi :D

U nas zawsze gołąbki z ziemniakami były, ale do gołąbków dodawało się tylko mięso, a krupnik z chlebem to podstawa w kuchni mojej Mamy, ja w ogóle chleba do żadnych zup nie jem :)

Marynowany śledź był z kartoflami w mundurkach. Dla mnie i dla mojego dziecka śledź marynowany nie nadaje sie do jedzenia :lol2:

:lol2:

No ja też mojego męża zdziwiłam do tego stopnia że zadzwonił powiedzieć mamie co to ja wyprawiam :lol2:

Umówiliśmy się że zjemy pomidora ze śmietaną. No to ja pach pach, pomidory do michy, wrzątkiem zalałam, ze skóry obrałam, pokroiłam, dodałam śmietany, cebulki soli i pieprzu i razem wymieszałam. Wołam zadowolona. Mąż patrzy :eek: co zrobiłaś? pomidor ze śmietaną nie widać? !

Mąż mi mówi że on to kroi pomidora w plasterki na to dwie łychy śmietany sól i pieprz. Dzwoni teściowa "co tam misiaczki robicie? " aaa kolacje, a wiesz jak Justyna robi pomidora ze śmietaną? Miesza wszystko!! i jeszcze daje cebulę!!!!!!! :jawdrop:

Mieliśmy ubaw :lol2: a mąż polubił moją wersję, ja do jego się nie przekonam :no:

Gołąbki z ryżem lub chlebem lub same :D śledź za to z ziemniakami, ale to od niedawna :) aaa i bigos z ziemniakami.

Dobra mówić mi co myślicie o drzwiach Pol-skone? :)

Edytowane przez Venus_m

Przez Venuskę ja potem głodna łażę http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif

U mnie od zawsze jadało się placki na słono, z kwaśnym mlekiem (tato, ja nie lubię).

Ale mnie już nic nie zdziwi po tym, jaką kuchnię z domu przywlókł mąż... On jada gołąbki z ziemniakami (dla mnie to strasznie dziwne, bo jak można jeść ryż i ziemniaki jednocześnie?!), ziemniaki pieczone z marynowanym śledziem, a krupnik (krupnik!) z chlebem... Mnie naprawdę nic już nie zdziwi :D

Taaak, moj maz do bigosu doklada fete !

Mlodsza uwaza, ze musztarda pasuje do WSZYSTKIEGO ..

( golabki z ziemniakami - mniam )

A moja mama nalesniki to tylko z cukrem podaje, jak dowiedzialam sie, ze mozna je z czyms innym zjesc, np na slono to przezylam szok :o