narendil 29.08.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Moje dzieci uwielbiaja na śniadanko Z dżemem lub syropem klonowym , mniammmm..... Rety, to to można jeść na słodko? Profanacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 29.08.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 ooooooooooo uwielbiam taki chlebek, albo jeszcze lepiej bagietkę A ja znam inną wersję z serem tzn chlebek , tarkowany ser, maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. pyszności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.08.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Rety, to to można jeść na słodko? Profanacja Rety, to to mozna jeść na słono ?? Profanacja :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.08.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 hehehe ta dyskusja przypomina mi awanturę o placki ziemniaczane... prawie teściowa mało zawału nie dostała jak sobie placka posoliłam i poprosiłam odrobinę kwaśnej śmietany dla smaku (bo ona z tych co na słodko - i żeby nie było, że tylko z cukrem... z konfiturą je jada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 29.08.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja od slodkiego jestem uzaleznioma ale żeby placki na słodko jesc? Be. Albo grzamki maczane w jajku i do tego słodkie nie mogę na takie coś nawet patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 29.08.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 placki ziemniaczane tylko na słono i ze szklanka zimnego mleka W piatek były. Najlepsze z Thermomixu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 29.08.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 za mną od tyg chodzą... chyba jutro zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.08.2012 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 placki ziemniaczane tylko na słono i ze szklanka zimnego mleka W piatek były. Najlepsze z Thermomixu Prawie się z kuliżanką zgodzę Na słono, ale bez mleka. Brrr... Nie cierpię mleka... A ten Termomix to takie cudo? Kurczę, chyba się doszkolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.08.2012 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 U mamy też placki z mlekiem były i nawet mi smakowały(ale mleko jeszcze z bańki było), ale teraz tego mleka nie cierpię, tak jak Ty Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.08.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 za mną od tyg chodzą... chyba jutro zrobię Chętnie bym tez zrobiła, ale tu ziemniaki nie nadają się na placki, chyba będę Cię musiała Duś poprosić , abyś mi kaszubskich przysłała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.08.2012 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ale rozgorzała dyskusja dobrze, dobrze, piszcie, ja ostatnio przychodzę zmęczona z pracy, ogarniamy kotki i ja ciapie w simsy Ja ziemniaczane uwielbiam, a zwłaszcza na zimno z cukrem też są dobre, ale mlekiem ich nie zapijam, zresztą ja nigdy nie piję jak jem mąż zawsze ma ze mnie ubaw, bo ja np najpierw przełykam kęs kotleta a dopiero później ryż czy ziemniaki Ostatecznie nie zrobiłam chleba w jajku, zrobię dziś. Niestety skończył mi się podkład w płynie więc musiałam jechać do Sephory. Kupiłam jakiś Clinique, zobaczymy czy będzie dobry. Ziemniaczane z dżemem to jest hit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.08.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Jak ziemniaczane to tylko z cukrem i kwaśną śmietaną . Ale i kopytka ludzie różnie jedzą my z mężem na słodko, rodzice na słono . Venuska buziaki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.08.2012 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 o Ania Ania!! co tam jak tam? Ja leniwe tylko na słodko, kopytka na słono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.08.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Przez Venuskę ja potem głodna łażę http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif U mnie od zawsze jadało się placki na słono, z kwaśnym mlekiem (tato, ja nie lubię). Ale mnie już nic nie zdziwi po tym, jaką kuchnię z domu przywlókł mąż... On jada gołąbki z ziemniakami (dla mnie to strasznie dziwne, bo jak można jeść ryż i ziemniaki jednocześnie?!), ziemniaki pieczone z marynowanym śledziem, a krupnik (krupnik!) z chlebem... Mnie naprawdę nic już nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.08.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 U nas zawsze gołąbki z ziemniakami były, ale do gołąbków dodawało się tylko mięso, a krupnik z chlebem to podstawa w kuchni mojej Mamy, ja w ogóle chleba do żadnych zup nie jem Marynowany śledź był z kartoflami w mundurkach. Dla mnie i dla mojego dziecka śledź marynowany nie nadaje sie do jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.08.2012 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 (edytowane) No ja też mojego męża zdziwiłam do tego stopnia że zadzwonił powiedzieć mamie co to ja wyprawiam Umówiliśmy się że zjemy pomidora ze śmietaną. No to ja pach pach, pomidory do michy, wrzątkiem zalałam, ze skóry obrałam, pokroiłam, dodałam śmietany, cebulki soli i pieprzu i razem wymieszałam. Wołam zadowolona. Mąż patrzy co zrobiłaś? pomidor ze śmietaną nie widać? ! Mąż mi mówi że on to kroi pomidora w plasterki na to dwie łychy śmietany sól i pieprz. Dzwoni teściowa "co tam misiaczki robicie? " aaa kolacje, a wiesz jak Justyna robi pomidora ze śmietaną? Miesza wszystko!! i jeszcze daje cebulę!!!!!!! Mieliśmy ubaw a mąż polubił moją wersję, ja do jego się nie przekonam Gołąbki z ryżem lub chlebem lub same śledź za to z ziemniakami, ale to od niedawna aaa i bigos z ziemniakami. Dobra mówić mi co myślicie o drzwiach Pol-skone? Edytowane 30 Sierpnia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.08.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Pomidory bez cebuli ??????????????????? Toż to profanacja:( Na drzwiach Pol-skone sie niestety nie znam i jakoś nie załapałam jakie chciałaś ????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E co. 30.08.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Przez Venuskę ja potem głodna łażę http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif U mnie od zawsze jadało się placki na słono, z kwaśnym mlekiem (tato, ja nie lubię). Ale mnie już nic nie zdziwi po tym, jaką kuchnię z domu przywlókł mąż... On jada gołąbki z ziemniakami (dla mnie to strasznie dziwne, bo jak można jeść ryż i ziemniaki jednocześnie?!), ziemniaki pieczone z marynowanym śledziem, a krupnik (krupnik!) z chlebem... Mnie naprawdę nic już nie zdziwi Taaak, moj maz do bigosu doklada fete ! Mlodsza uwaza, ze musztarda pasuje do WSZYSTKIEGO .. ( golabki z ziemniakami - mniam ) A moja mama nalesniki to tylko z cukrem podaje, jak dowiedzialam sie, ze mozna je z czyms innym zjesc, np na slono to przezylam szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 30.08.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 O Pol-Skone dużo dobrego słyszałam. Przynajmniej o fornirowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.08.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 uwielbiam te nasze rozmyślania nad regionalnymi przyzwyczajeniami Ja z kolei miałam okres że curry pasowało mi do wszystkiego i zawsze Hitem jest bigos z fetą, ale TŻ mojej koleżanki smaruje uwaga !! kanapkę masłem i nutellą!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts