Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Venus_m

    9186

  • reni1980

    2840

  • Magda_lena85

    1749

  • london23

    1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z ciekawostek kulinarnych, to mój mąż jest jedyną znaną mi osobą, która je biały ser z solą i pieprzem cayenne.

Całe życie myślałam, że biały ser to tylko na słodko :yes:

 

Ale i kopytka ludzie różnie jedzą :) my z mężem na słodko, rodzice na słono :).

Na słodko? Hmm :rolleyes:

A co dobrego Aniu słychać?

Jak Lola?

 

Dobra mówić mi co myślicie o drzwiach Pol-skone? :)

Myślicie tyle, że sobie kupicie model Etiuda jak zarobicie :rotfl:

 

z pol skone ja pomogę , co chcesz wiedzieć?

O, reni, mogę się do pytania podłączyć?

My celujemy w laminowane, bo są białe.

Jak z jakością?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:p foszek

 

Od dziś na tablicy w pracy mam taki oto obrazek:

 

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/0001962.jpg

 

...i w biurze każdy się z tym zgadza :lol: powiesiłam to specjalnie dla kolegi który pyta mnie milion razy o te same rzeczy i nigdy o niczym sam nie może pomyśleć...no bo po co, jak ja powiem :mad: :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

pomidor :sick:

nienawidzę, nie tykam w żadnej postaci. śmierdzący i obślizgły.

ale jeśli już muszę, to tylko pokrajane i ze śmietaną.

 

kopytka na słodko. niemieckie spatzle - na słono.

gołąbki bez ryżu i w sosie niepomidorowym. za to z pyrkami koniecznie.

kaszanka w każdej postaci.

czerninę też zjem.

 

bo ja wszystkożer jestem (minus pomidory i truskawki)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Duś musisz kiedyś przyjechać do Milano, na targu jedna pani ma takie super pomidory, że trudno się oprzeć, sa takie delikatne troszeczkę słodkie, niebo w gębie. :)

Ostatniej niedzieli była u nas16 letnia panienka też pomidorów nie lubiła, więc mówię do niej, tylko sprobuj, jak Ci nie będzie smakował możesz wypluć ( nie lubię nic na siłę wpychać, każdy ma swój smak) i o dziwo jej zasmakowały, bo rzeczywiście są rewelacyjne. No i jeszcze nie mogła najeść się buraków, które przygotowałam (kupiłam u miejscowych też z nutka słodkości) i zrobiłam wg przepisu babci mojego męża. a więc na oliwie zeszklona cebulka na to rzucam ugotowane buraki starte na grubej tarce, trochę soli i octu i uwaga śmietany. Rewelacja, na Kaszubach robiło się bez smietany na Lubelsczyźnie ze śmietaną. Co kraj to obyczaj :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tutaj mamy takie malutkie, podłużne w kształcie sycylijskie pomidorki, rewelacyjne, słodziutkie, ciągle się nimi zajadam :wiggle:

Mój mąż też jada nutelle z masłem... bleee:P a we Francji zajadaliśmy się tostami francuskimi (chleb tostowy obtaczany w jajku i mleku, smażony na maśle, polany miodem mniam :))

 

Drzwi Polskone ma dużo osób na forum i słyszałam o nich same dobre opinie, mam nadzieję, ze się sprawdzą :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...