Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus,

pytanie dotyczące wiatrołapu - jakie są jego wymiary? Wygląda dość przestronnie (czy to aby nie sprawa białej szafy) ale jak się zastanawiam to za wielki chyba jednak nie jest...

I jeszcze tak się zastanawiam (przy okazji Twoich rozważań o drzwiach) jak to wszystko połączyć - podłogi, listwy, schody, drzwi. Macie jakiś system? Boję się, że rozwiązanie może być chwilowe a takie drzwi właśnie to już na ever przecież zostaną. A co jak mi się koncepcja dotycząc mebli zmieni.... Wprawdzie ja będę się wykańczać za rok ale ta kwestia nie daje mi spokoju. Powiem szczerze NIE WIEM JAK... Venus napisz jaki jest Twój plan.

Justyś, wszystko jak najbardziej OK :).

Buziaki zostawiam, a kulinarne upodobania mnie rozbawiły :). Każdy lubi inaczej i tak jest fajnie ;).

Z drzwiami nie pomogę. Mamy drewniane ale do tej pory niepomalowane :D a te które udało się pomalować kleją się do uszczelek uniemożliwiając wygodne korzystanie. Ogólnie rzecz biorąc nie lubię drzwi! O!

Justyś, wszystko jak najbardziej OK :).

Buziaki zostawiam, a kulinarne upodobania mnie rozbawiły :). Każdy lubi inaczej i tak jest fajnie ;).

Z drzwiami nie pomogę. Mamy drewniane ale do tej pory niepomalowane :D a te które udało się pomalować kleją się do uszczelek uniemożliwiając wygodne korzystanie. Ogólnie rzecz biorąc nie lubię drzwi! O!

czyli załujesz ze nie kupiłaś już pomalowanych, witaj yokasta tak wogóle:hug:

o matko, ja już widziałam P. liżącego bandziora :o :lol2:

Mirelka śmieciuchu Ty :hug: wklej proszę fotek gdzie widać te nieszczęsne okucia :)

Migotko widzisz ja nie mam problemu, bo gust mam jeden i wiem, że np nigdy nie pomaluję pokoju na krwisty czerwony, bordowy, różowy. U nas albo białe, albo szare albo taupe, albo off white. Do każdego z tych kolorów pasują białe drzwi zawsze. Ja mam okna brązowe, drzwi wewnętrzne planowałam brązowe (z rozsądku), ale listwy białe i tylko białe :) Oczywiście zawsze ciągnęło mnie do białych drzwi i płakałam że w łazience górnej będę mieć białe drzwi na beżowej ścianie (ble), ale przestałam tak wyliczać te kolory bo oszaleć można.

Wiatrołap jest mały, przestronności dodaje mu biel na pewno :) Celowo lustro też jest w białej ramie, a kolorowa jest tylko ławka. Ramki nad drzwiami też będą białe :wiggle: a biały lakier na szafie to rewelacja :wiggle:

przepraszam, że tutaj ...ale wspomniała Mirela, że nowy fotel strandmon z ikei jest wygodny. dzisiaj pojechałam go kupić...rozczarował mnie:( ładny i owszem chociaz wykonany tak sobie, bez szału..a ja tak czekałam na niego) ale b. niewygodny, twardy. pozdr

Venus dzisiaj widziałam Twoją ławeczkę na żywo:) śliczna

Chyba jak się chce znaleźć pomysł na obiad to wystarczy na fm napisać o swoich regionalnych przyzwyczajeniach :lol2:

Vegetę lubię i używam - trudno że niezdrowa, niektóre dania muszę ją doprawić. Zetówny mąż chyba też pierogi z maggi jje, albo coś mi się pokręciło :lol2:

Ano je tak:sick: Nic Ci się nie pokręciło;) - profanacja:no:

A ja nie wyobrażam sobie innych ruskich jak takich dobrze posolonych (i pikantnie doprawionych) z wody z podsmażaną na maśle cebulką i gęstą śmietaną - omniom mniom:rolleyes:

Smaka mi narobiłyście;)

A kopytka to i takie z bułką tartą i cukrem zjem (trochę jak leniwe wtedy są;)) i z jajkiem (jadł ktoś kiedyś takie cudo???:o czy mnie wyśmiejecie:lol2:), albo z pysznym sosikiem pieczeniowym... :rolleyes:

To samo placki ziemniaczane - i na słodko jadam (śmietana+cukier) i na słono - najchętniej ze śmietaną i łososiem wtedy z plasterkiem cytryny (jak te słynne moje cukiniowe;))

Rutinka haj fajf :) Ja też zrzucam ciążowe...ale spożywcze :lol2: Znalazłam sobie już lokal na lunche w pracy gdzie są sałatki :yes: Ja mam za 100 zł miesięcznie w każdy dzień roboczy lunch w lokalu który sobie wybiorę :wiggle: (dosyć nowy nasz produkt) :)

Admetka ja niestety szukam na cały dom. W tym miesiącu dobrze już zachomikowałam :yes: Jeszcze parę takich i coś będzie można konkretniejszego kupić :D

czyli załujesz ze nie kupiłaś już pomalowanych, witaj yokasta tak wogóle:hug:

Hej hej :).

Nie, nie żałuję. Bądź co bądź mam drewniane drzwi za całe 148 zł za sztukę. A że wybrałam złą farbę to teraz mam więcej zabawy (czyli zostawiłam jak jest i póki co mam w nosie :) ). Na górze natomiast chyba nie będę malować na biało, tak mnie to zniechęciło.

Ok wyceniliśmy drzwi :) Sempre odpadają, bo z opaskami i montażem to koszt ok 1700 za sztukę :no:

Fiordy, Simple, Grav ok 800 za sztukę ze wszystkim. Wycena fajna :wiggle: Natomiast wysokości drzwi mamy takie że niestety odpadają :bash:

Pytanie: czy ktoś może coś konkretnego powiedzieć o drzwiach DRE? Nie chciałam ich, ale mają opaski o regulowanej wysokości :bash: