Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Fiordy, Simple, Grav ok 800 za sztukę ze wszystkim. Wycena fajna :wiggle: Natomiast wysokości drzwi mamy takie że niestety odpadają :bash:

Pytanie: czy ktoś może coś konkretnego powiedzieć o drzwiach DRE? Nie chciałam ich, ale mają opaski o regulowanej wysokości :bash:

powiedz coś wiecej bo wogóle nie kumam, jaką masz wysokość otworu? Opaski o regulowanej wysokości??????????? hmm

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu znamy tą opcję, ale mur to mur a nie jakieś g-k no zobaczymy.

W każdym razie od razu pytałam o rabat no i dostaliśmy standardowy 10 %. Więc z montażem zamknęlibyśmy się w 8 tysiącach, w porównaniu do drzwi drewnianych na zamówienie za 18 tysięcy :eek: Za 8 tysięcy mielibyśmy już drzwi nie z plastrem miodu w środku tylko płytą mdf (dopłata ok 150 za każde skrzydło). Podoba mi się cena, model i to że są białe :)

Aguś rilli? :D Dziękuję :hug:

Justynko, jeszcze pomęczę Cię w temacie - czy masz we wszystkich pomieszczeniach jednakowe podłogi? Chodzi mi o panele bo łączenie gresu z panelami to co innego. Jeśli inne to jak wyglądają przejścia? Jak schody (drewniane) łączą się z podłogą (nie drewnianą). Wiem, że Ty szczególistka/detalistaka jesteś dlatego pytam u Ciebie. Rozumiem, że drzwi, listwy białe. Kolor ścian w sumie bez znaczenia. Ale jeśli np do jadalni drewniany stół to już musi grać z podłogą więc wtedy tylko ciemne do ciemnych lub jasne do jasnych - meble i podłoga.

Migotko kwestia drzwi nierozstrzygnięta, są dwie opcje: brązowe drzwi + białe listwy ; białe drzwi + białe listwy. Strasznie mnie dziwi, że robienie drzwi i opasek w niejednakowym kolorze jest dla niektórych poruszeniem (tu pozdrawiam kilka osób z mojego bliskiego otoczenia :lol: ). Od dawna widziałam już tak u projektantów i moim zdaniem nie jest to żadne faux pas ;)

Łączenie podłogi panelowej i drewnianych schodów obfocę ;) Niestety mogę nie mieć zdjęć przed, mieliśmy u stolarza robiony specjalny frez pod panel i schody wybarwialiśmy pod kolor :yes: :wiggle:

Połączenie jasny + ciemny wcale nie musi być brzydkie, ogólnie dobra aranżacja zawsze się obroni niezależnie czy będzie w kolorze podłogi czy nie:)

W sypialni i gościnnym mamy jasne panele. Gościnny na dole więc łączy się z gresem. Na górze nie mamy jeszcze łączeń ale mamy zaplanowane chromowane listwy. Korek nie przejdzie :no:

Zrobiłam coś krejzi :D

Zamówiłam zegar, szukałam już chyba z 7 miesięcy. Zdecydowałam się na Karlsona ale ciągle coś mi nie pasowało. Później miłość do zegara w Mint Grey ale to nie na moją kieszeń niestety :( No i ostatnio!! mężowi się podoba, mi bije do niego serce jak do ławki na wiatrołapie :wiggle: Byłam przekonana, że był na westwingu więc gorączkowo przeszukuję wszystkie kampanie, prawie płaczę że nie ma, przepadł, na szczęście westwing pomylił mi się z innym sklepem. Miałam kupić go za miesiąc - bo ja lubię jak na koncie jest więcej niż mniej :lol: No i kupiłam :lol: w tym tygodniu powinien być :wiggle: Przeceniony z 409 na 280 :wiggle:

Pokażę jak dojedzie cały i zdrowy i będzie powieszony :wiggle:

Justynko, moja znajoma sama ma w mieszkaniu te DRE i jest zadowolona :yes:

Na pytanie o wysokości opaski napisała że raczej wszystkie firmy mają regulowane, napisała też że "jest tez cos takiego jak katownik maskujacy"

i "albo tez jest Ościeżnica regulowana o zmiennych wysokościach ''

Może daj mi jakieś konkretne pytania to jej wyślę :)

Ja robię teraz wycenę z INTER DOORa

Wygrzebałam jedyne zdjęcie pokazujące jak jest zrobione łączenie schody - panele. Jak jest teraz musi mąż zrobić zdjęcie, pokazuję jak było to przygotowane:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061887.jpg

Te surowe drewno(jasne) to właśnie frez. Panel po prawej stronie jest położony i widać że tworzy jedną płaszczyznę. Do frezu panel był przyklejany :)

Płytki na schody wejściowe i balkony zamówione. Niestety wszystkie te prace - klejenie kamienia, hydroizolacja 3 balkonów ( :mad: ), przyklejanie kafli mocno nadwrężą nasz budżet. Sypialnia chyba baj baj chwilowo, podobnie drzwi :(

Płytki zamówiliśmy 60x60 http://sklep.glazurypolskie.pl/media/products/35785467c0f05e3f1cfda6e2599c3181/images/thumbnail/large_017575_6678.jpg?updated_at=1330527392

Szorstkie jak drapak dla kotów ;)

Jest plus taki, że dom zaczyna wyglądać jak u "ludzi" a nie jak dopiero zbudowany.

Jeszcze jakieś najtańsze kamyki trzeba kupić, co by okoliczne koty miały gdzie się załatwiać :lol2: a poważnie aby ziemia nie była przy kamieniu i nie brudziła nam go i elewacji.

Edytowane przez Venus_m