reni1980 01.09.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Fiordy, Simple, Grav ok 800 za sztukę ze wszystkim. Wycena fajna Natomiast wysokości drzwi mamy takie że niestety odpadają Pytanie: czy ktoś może coś konkretnego powiedzieć o drzwiach DRE? Nie chciałam ich, ale mają opaski o regulowanej wysokości powiedz coś wiecej bo wogóle nie kumam, jaką masz wysokość otworu? Opaski o regulowanej wysokości??????????? hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.09.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 No niestety na dole jest ok, a na górze otwór ma np 210 i jeden aż 213 Opaski oczywiście, że regulowane. Pol skone ma opaski/futryny (nie wiem które są tu kluczowe) na 208 i ileś tam mm. DRE podobno ma takie opaski, ale ja DRE z kolei nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 01.09.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Venusku, u mnie pan Janek właśnie zwężał otwory drzwiowe doklejając płyty k-g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 01.09.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Justynko ja mam koleżankę która zajmuje się sprzedażą drzwi. Jak byś miała konkretne pytania o konkretne drzwi, mogę jej podesłać i dostaniesz odpowiedzi bez ściemy, dobre czy nie dobre, warto czy nie warto. Zapytam w pon czy mają też te ostatnie przez Ciebie wspomniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.09.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Aniu znamy tą opcję, ale mur to mur a nie jakieś g-k no zobaczymy. W każdym razie od razu pytałam o rabat no i dostaliśmy standardowy 10 %. Więc z montażem zamknęlibyśmy się w 8 tysiącach, w porównaniu do drzwi drewnianych na zamówienie za 18 tysięcy Za 8 tysięcy mielibyśmy już drzwi nie z plastrem miodu w środku tylko płytą mdf (dopłata ok 150 za każde skrzydło). Podoba mi się cena, model i to że są białe Aguś rilli? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 01.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Justynko, jeszcze pomęczę Cię w temacie - czy masz we wszystkich pomieszczeniach jednakowe podłogi? Chodzi mi o panele bo łączenie gresu z panelami to co innego. Jeśli inne to jak wyglądają przejścia? Jak schody (drewniane) łączą się z podłogą (nie drewnianą). Wiem, że Ty szczególistka/detalistaka jesteś dlatego pytam u Ciebie. Rozumiem, że drzwi, listwy białe. Kolor ścian w sumie bez znaczenia. Ale jeśli np do jadalni drewniany stół to już musi grać z podłogą więc wtedy tylko ciemne do ciemnych lub jasne do jasnych - meble i podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.09.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 Migotko kwestia drzwi nierozstrzygnięta, są dwie opcje: brązowe drzwi + białe listwy ; białe drzwi + białe listwy. Strasznie mnie dziwi, że robienie drzwi i opasek w niejednakowym kolorze jest dla niektórych poruszeniem (tu pozdrawiam kilka osób z mojego bliskiego otoczenia ). Od dawna widziałam już tak u projektantów i moim zdaniem nie jest to żadne faux pas Łączenie podłogi panelowej i drewnianych schodów obfocę Niestety mogę nie mieć zdjęć przed, mieliśmy u stolarza robiony specjalny frez pod panel i schody wybarwialiśmy pod kolor Połączenie jasny + ciemny wcale nie musi być brzydkie, ogólnie dobra aranżacja zawsze się obroni niezależnie czy będzie w kolorze podłogi czy nie:) W sypialni i gościnnym mamy jasne panele. Gościnny na dole więc łączy się z gresem. Na górze nie mamy jeszcze łączeń ale mamy zaplanowane chromowane listwy. Korek nie przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.09.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Zrobiłam coś krejzi Zamówiłam zegar, szukałam już chyba z 7 miesięcy. Zdecydowałam się na Karlsona ale ciągle coś mi nie pasowało. Później miłość do zegara w Mint Grey ale to nie na moją kieszeń niestety No i ostatnio!! mężowi się podoba, mi bije do niego serce jak do ławki na wiatrołapie Byłam przekonana, że był na westwingu więc gorączkowo przeszukuję wszystkie kampanie, prawie płaczę że nie ma, przepadł, na szczęście westwing pomylił mi się z innym sklepem. Miałam kupić go za miesiąc - bo ja lubię jak na koncie jest więcej niż mniej No i kupiłam w tym tygodniu powinien być Przeceniony z 409 na 280 Pokażę jak dojedzie cały i zdrowy i będzie powieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.09.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Ale jestem ciekawa co tam za cudeńko wyszperałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 02.09.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Łączenie podłogi panelowej i drewnianych schodów obfocę to ja tez chętnie zobacze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 02.09.2012 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Pokażę jak tylko dojedzie Nie spodziewajcie się nie wiadomo jakiego cuda. Jest chromowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.09.2012 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Pokażę jak tylko dojedzie Nie spodziewajcie się nie wiadomo jakiego cuda. Jest chromowany No to tym bardziej Miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Ja to już przebieram nóżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 03.09.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Justynko, moja znajoma sama ma w mieszkaniu te DRE i jest zadowolona Na pytanie o wysokości opaski napisała że raczej wszystkie firmy mają regulowane, napisała też że "jest tez cos takiego jak katownik maskujacy" i "albo tez jest Ościeżnica regulowana o zmiennych wysokościach '' Może daj mi jakieś konkretne pytania to jej wyślę Ja robię teraz wycenę z INTER DOORa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Wygrzebałam jedyne zdjęcie pokazujące jak jest zrobione łączenie schody - panele. Jak jest teraz musi mąż zrobić zdjęcie, pokazuję jak było to przygotowane: http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_PA061887.jpg Te surowe drewno(jasne) to właśnie frez. Panel po prawej stronie jest położony i widać że tworzy jedną płaszczyznę. Do frezu panel był przyklejany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Agusiu a może daj mi kontakt do koleżanki? Powiem że jestem od Ciebie, bo nie chcę Ci zawracać głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) Płytki na schody wejściowe i balkony zamówione. Niestety wszystkie te prace - klejenie kamienia, hydroizolacja 3 balkonów ( ), przyklejanie kafli mocno nadwrężą nasz budżet. Sypialnia chyba baj baj chwilowo, podobnie drzwi Płytki zamówiliśmy 60x60 http://sklep.glazurypolskie.pl/media/products/35785467c0f05e3f1cfda6e2599c3181/images/thumbnail/large_017575_6678.jpg?updated_at=1330527392 Szorstkie jak drapak dla kotów Jest plus taki, że dom zaczyna wyglądać jak u "ludzi" a nie jak dopiero zbudowany. Jeszcze jakieś najtańsze kamyki trzeba kupić, co by okoliczne koty miały gdzie się załatwiać a poważnie aby ziemia nie była przy kamieniu i nie brudziła nam go i elewacji. Edytowane 3 Września 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Eeee zero zachwytu nad płytkami to foszek No to pokażę wam moje spełnione chciejstwo, wczoraj zamówione - zegar http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/beztytuu.jpg Zawiśnie na ceglanej ścianie na klatce schodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.09.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 zegar piękny Na temat brązowych płytek się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 03.09.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 (edytowane) ale to jest krem/beżyk Zresztą nie dam grafitowych płytek do beżowej elewacji Mirelka padniesz na widok beżowej elewacji z kamieniem w tej tonacji Edytowane 3 Września 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts