Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, jak montaż?:-)już nie mogę sie doczekać fotek.Ja miałam dziś spotkanie z architektem. Wizualki kuchni będę mieć już w przyszłym tyg. Jak na razie pan miał rysunki, które przedstawiały dokładnie to, czego NIE CHCĘ i o czym mu ostatnio mówiłam ( szklane drzwi do spiżarni, wyspę-a na niej płyta, uchwyty w szafkach...) i już teraz ma być "po mojemu". Kurcze, mogłam nawiązać współpracę z kreślarzem albo rysownikiem-wyszłoby na to samo...:roll:

No Hazeleyes my dlugo wybieralismy projektanta, bo my jak do wszystkiego mielismy wiele zastrzezen i wiele "ale" :D Ale to juz do nas trzeba tez przywyknac niestety :D

Dzis wstalismy po 7 i wlasnie dojechalismy do domu...kuchnia nam sie baaaaardzo podoba :D W czwartek koniec, bo jutro panownie tna dla nas blat i w czwartek montuja razem z meblami lazienkowymi. Sprzet agd tez w czwartek :)

Fornir palisander z bliska:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3229376.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3229384.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3229386.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3229381.jpg :D

Kupilismy dzis zlew i baterie kuchenna...zlew mial byc ze wzgledow praktycznych granitowy czarny, jest granitowy bialy pod kolor blatu :D Shock okazalo sie ze ma jakas najnowsza kolekcje tych zlewow drobnomielona i jest to jeden z najbardziej bialych zlewow na rynku granitowych. Wczoraj mielismy juz kupiona prosta baterie zlewowa, dzis jak weszlam do sklepu to wyszlam z moim 3 letnim marzeniem o wielkiej baterii "potwor" z rura na wierzchu (kocham mojego niedobrego chłopa):D Nie mam juz dzis sily na szukanie na stronach producentow jak to wszystko wyglada, wiec wrzuce calosc w czwartek jak wrocimy :D

Polecam firme Mizar.pl - swietna obsluga, bardzo zainteresowana, to wlasnie oni doradzili nam ten zlew. Dali nam chwile czasu rozpakowujac 3 rozne zlewy na moje marudzenie :D

Edytowane przez Venus_m

Eeee....ja to jak na fotki patrze to mi sie ten fornir nie podoba, ze tylko jedna mazia jest. Na miejscu to jest calkiem co innego - jestem zakochana w tym fornirze i moge go poslubic :D

Tesciu powiedzial tak: piekna sprawa ten fornir, szkoda ze cala kuchnia w nim nie jest :D ja mowie ale byloby za ciemno przeciez, a on "mowie ci lala ladnie by bylo" :D:D

Kuchnia prawie skonczona - fronty wymagaja jeszcze regulacji.

Mamy problem z tip onami - to cholerstwo raz odskakuje a raz nie, szczegolnie niewygodne zwlaszcza w szufladach, nie wiem moze to wymaga tez jeszcze regulacji.

Narazie myslimy czy nie dolozyc jakis malenkich raczek tylko do szuflad, bo tak jak jest teraz to porazka.

Blat mial byc chyba blyszczacy, jest matowy chropowaty, noga w ksztalcie litery L jest tylko ma "sliczna" deske podtrzymujaca...moglabym wymienic jeszcze kilka rzeczy ale poprostu mi sie nie chce. Kuchnia nie zostala do konca rozliczona, bo odbioru po ciemku zrobic nie chcielismy. Wszystkie uwagi zostaly juz zgloszone i czekamy na propozycje wyjasnienia.

Meble do lazienki przyjechaly i odjechaly...szafa do poprawki, na szufladzie pod blatem rysa na przodzie i szuflada front ma 30 cm a glebokosc w srodku 6 cm, wiec co ja tutaj mam wlozyc? :D No ale nic, panownie od montazu bardzo sympatyczni nie marudzili, nie obijali sie.

Zdjecia w sobote zrobimy ;/

Aniu sprawa zostala zgloszona do firmy i czekamy na odpowiedz. Rozwazamy ewentualne dolozenie takich malenkich raczek w szufladach na gorze one sa takie cieniutkie, ze prawie niewidoczne gdyby te tipony byly zle. Fotki beda jutro, okap dopiero bedziemy zamawiac a lodowka ma byc za tydzien. Bez tych sprzetow szalu nie ma :)

Jestem baaardzo ciekawa jak ta kuchnia będzie wyglądała, masz podobne śliczne usłojenie na frontach, tylko ja mam orzech amerykański, mam cześć właśnie dolne szafki w macie ( he he sama natura :) oraz w słupku lakierek , lodóweczkę zabudowaną, a jaką lodówkę będziesz miała ?

aaa... już widzę na wizualce sajda :) moje marzenie :)

Edytowane przez mirka23