Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj zrobiłam pysznego łososia pieczonego w piekarniku parowym :wiggle: a raczej zwykłym piekarniku z wrzącą blachą wody pod spodem, to jest super metoda do łososia i do sernika (wychodzi równy jak od linijki i nie zapada się). Do tego ryż arborio z bulionem i śmietaną 30% (viva odchudzanie :lol: )

Dziś chyba placki ziemniaczane z wędzonym łososiem i kleksem kwaśnej śmietany :rolleyes:

Łososia pieczonego w piekarniku bardzo lubimy :) W jakiej temp. pieczesz:)

Ivy to masz ciężkiego zawodnika :) Mój mąż na szczęście je wszystko co ja :) Tylko ma tendencję do mówienia dobre, a później wychodzi że jednak aż tak bardzo mu nie smakowało :lol:

Alu ja tak na oko piekłam, najpierw nagrzałam góra dół do 180 stopni, włożyłam, chyba po 15 min zwiększyłam do 220 stopni, jak się zarumienił na górze to włączyłam termoobieg na 180 stopni i dopiekałam. Wyszedł pyszny, chrupiąca skórka, w środku soczysty :rolleyes:

to ja wam sprzedam mój dzisiejszy pyszny obiad:

2 garści cebuli w kostkę i 3 posiekane ząbki czosnku zeszklić, dorzucić cukinię pokrojoną w kostkę, a jak cię trochę podpiecze (wszystko na łyżeczce oleju rzepakowego), dolać wody i poddusić. doprawić solą, pieprzem, dodać imbir, tymianek i estragon (dodałam jeszcze szczyptę płatków chilii). przed wyłożeniem na talerz - łyżka-dwie serka almette, żeby się ładnie sosik zrobił. na brudnej patelni usmażyć dorsza lub mintaja (można zrobić w piekarniku lub na parze, mi się nie chciało 50 garnków brudzić) i położyć na cukinii w sosie. do tego kilka liści sałaty i kasza pęczak ze szczypiorkiem.

(i danie jest w pełni dietetyczne :D)

o tak :D (i tu by się przydała emotka skacząca z nogi na nogę i bijąca brawo) :D

dzięki :hug:

Powiedz kochana jak z użytecznością tj. o ile mocowanie jest oddalone od okna, czy jak uchylasz to żaluzje nie przechylają się w przód, co robisz kiedy chcesz takie okno np umyć lub otworzyć na oścież :eek:

cześć, dopiero teraz odpisuję, a więc takie mocowanie super nadaje się do fixów i ja takie mam, ale akurat te rolety można ściągnac do umycia, w mieszkaniu miałam takie w kuchni oddalone od okna i otwierać spoko ale tylko uchlić, całego okna nie otworzysz bez ściągniecia rolet

Reni smażę placki ziemniaczane (standardowe) tylko takie większe (ja nakładam łyżką kulkową ala do lodów ale ta jest do ziemniaków). Łososia wędzonego (dużo) ciapie w paseczki i układam na gorącym placku taką obwódkę, na środku (jest pusty) kleks kwaśnej śmietany. Jak ktoś lubi można dać, koper, my nie cierpimy :eek:

P.S. Ja też w pracy i już przebieram nogami na myśl o sałatce :D

Kochane mam straszną zagwozdkę z naszą sypialnią ;) Nie żeby się nam paliło z tematem, ale :rolleyes: Stopniowo, powoli będzie się robić.

Lista to do:

-zagłówek do łóżka - początkowo cała tapicerowana ściana, na tą chwilę chyba jednak łóżko całe tapicerowane w kolorze cappucino, biała pościel a sam zagłówek z pinezkami oddalonymi od brzegu o 15 cm - do zrobienia samodzielnego:eek:

- stoliki szklane, na chromowanej podstawie - wybrane :yes:

- ławka / stołki przed łóżko wybrane - inspirowane podnóżki kultowym projektem Barcelona - kolor jeszcze nie wiem, być może brąz, sztuk 2 (kiedyś, za miliony lat świetlnych :D )

- lampy z kloszem chromowanym i kryształowymi delikatnymi soplami w środku :rolleyes: - wybrane - chyba zakup na końcu, żarówki nie są złe :D

- tapeta na ścianie garderobianej ta sama co w gościnnym, czyli ciemno brązowe i złote pasy

- podłoga jasne, ciepło żółte panele - są

- ściany białe - są ALE! od dłuższego czasu dumamy z mężem czy by lamperii nie dorzucić :rolleyes: w bardzo delikatnym zgaszonym kolorze, lamperia też w tym samym kolorze co ściana...

nie wiem no nie wiem :rolleyes: strasznie mnie ciągnie do tej lamperii, ale ta lamperia będzie tylko w tym pomieszczeniu, a ja lubię jak jest spójnie i nie wiem czy w związku z tym będzie :rolleyes: doradzicie?

+ toaletka w nie wiem jakim kolorze ani stylu - najchętniej upolowany ciemnobrązowy antyk

+ krzesło do toaletki w jasnej tapicerce cappuccino najlepiej z ciemnobrązową kedrą