Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o nie ja nie cierpię natki i kopru :sick: pora lunchowa w lato to dla mnie koszmar, bo gdzie nie zajdę to łosoś w sosie koperkowym, pulpety w sosie koperkowym...i podchodzi taki dziwak do lady jak ja i mówi łososia bez sosu :eek:

mnie takie atrakcje nie dziwią...bo takiego "dziwaka' mam w domu...jak gdzieś idziemy to wszystko bez warzyw i sera...wiec czesto jest problem co zamówić. ..a najwiekszy na "gotowych" daniach na weselach czy imprezach jak cos jest już porcją, wraca do kuchni zeby zmienic zestaw i czesto już nie wraca bo zapominaja o nim :sick:..ale czasem pokazuje to w knajpach jaka jest porccja bez warzyw jako uzupełniacz...mikro kawałek mięsa i jakies frytki/ziemniaczki/itp rościągnięte po wielkim talerzu :cool:

oooo co za aktywność z rana :hug:

fajnie że jesteście :wiggle: u nas wnętrzarsko ostatnio słabo, to piszę o kotkach i gotowaniu co by wątek nie umarł ;) Niedługo pokażę płytki na balkonach i wejście do naszej hacjendy :lol: Dziś chyba schody będą nadlewane, bo szalunek już jest.

Princuś nie do końca dobrze, siuśki trzeba do laboratorium zawieźć, atrakcje za kuwetą nadal nam funduje :( Dziś rano też się uczaił w rogu ale zrobiłam mu parę razy psik więc do mnie przyszedł, wsadziłam w kuwetę i tam dokończył swoje artystyczne dzieło.

Za to Fionka - na medal, ale że to kotka to trochę mi jej mało, bo niestety pannica ma już swoje foszki i nie zawsze da się wygłaskać tak jak ja bym chciała ;)

Yokasiu Fionka też jest przytulanka, ale jak jest w domu Miś Polarny Smrodek to ona jego pilnuje jak matka. Mamy wrażenie że bawić też bardziej chce się Fionka niż mały, bo to ona ciągle go zaczepia :D Dziś rano natomiast wpychała się okrutnie na przytulanki - i tak co rano. W ciągu dnia da się pogłaskać, ale bez przesady, ona musi mieć małego na celowniku :)

Reni :hug:

Fiuu, niezłe sniadanie Ci wyszło :)

Ja z tych lubiących koperek i pietruszkę :)

A bez sniadania nie funkcjonuję. Tyle,ze nie zawsze zdążę zjeśc w domu. pracuję od 7 więc śniadanie to pierwsza rzecz,którą robię w pracy ;)

Trzymam kciuki co by Księciunio jak najszybciej wyzdrowiał!

I czekam na płytki :)

Polecam jeszcze innego fajnego bloga :) Mi misiowe spinki bardzo się podobają :)

http://zrobcodzienniecosfajnego.blogspot.com/

oczywiście nie dla mnie :p tylko kiedyś dla venusiątek - chociaż ja to podobno miałam mech na głowie do 2-giego roku życia :lol: a później blond loki :D

Przyszłam się przywitać, bo dawno tego nie robiłam, chociaż stale podczytuję i podglądam.

Zaciekawił mnie ten blog i zainspirował, dlatego mam pytanie: czy robiłaś kiedyś tartę wg podanego tam przepisu? Ja mam zamiar dzisiaj upiec, bo przepis nie wydaje się skomplikowany, a że z ciast potrafię tylko sernik na zimno i właściwie nic nigdy nie piekłam (mąż z tych, którzy ze wszystkich łakoci najbardziej lubią schabowego ;)), obawiam się efektów...

Oki lamperia chyba odpadła już całkowicie u nas w sypialni, jakoś za bardzo bolałaby mnie ta niekonsekwencja ;)

Białe ściany też na razie zostawiam. Jutro będziemy obijać pufę prlowską aby sprawdzić jak nam idzie w tym temacie. W końcu przed nami do zrobienia całe łóżko :eek: pinezki niklowane kupione :yes: łącznie z listewkami.

Czy będę malować pokój, zobaczymy jak już się łożko otapiceruje. Mam wybrany szafki nocne a raczej stoliki. Szklane, na chromowanych nogach, ale takie najlepiej wyglądają na tle czegoś ciemnego. Wiem, że na tle białej ścianie będzie słabo ;)

Reni a masz jakieś zdjęcia? Niestety wszystkie realizacje jakie ja widziałam były koszmarem. Ściana z łóżkiem to niestety ta kolankowa, ale podwyższona za wczasu i ma ponad metr wysokości.

P.S. W weekend pokażę jak wygląda nasza sypialnia. Czyli w zasadzie pusty pokój :D

Edytowane przez Venus_m