Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z dziennika leniucha i pasibrzucha. W kwietniu przyjechały nasze uszaki i pufy do nich, nóżki od początku nam nie pasowały. Dopiero wczoraj dwa leniuchy - ja i mąż znaleźliśmy czas żeby zmierzyć gwint nóżki. Kiedy roboty miało być koniec mój geniusz się ujawnił :lol: mężu a gdyby tak te nóżki odwrócić? hm hm ... no i wiercił mąż 16 nóżek, fajnie jest :yes: kiedyś zmieniny (czyli za jakieś 2 lata jak się nam zechce) :D

Pasibrzuch (ja)później leżał w uszaku i popijał wino.

Oks ;)

To teraz nasza jakże łatwa w aranżacji sypialnia :lol:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P9236223_zps2f15822c.jpg - ściana garderoby, docelowo biała opaska, białe listwy przypodłogowe, drzwi brązowe tapicerowane ala Nihiru :cool:

:lol2: przeca tłumaczyłam że pomysł ściągnięty i wcale nie mój:p

Venusku, zdjęć poszukam, choć nie wiem czy Ci się przydadzą, nawet jak znajdę :lol2:

Lepiej bym Ci zalinkowała jakieś tutoriale, ale pewnie sama już sobie znalazłaś całą tonę :lol2:

Od siebie więc tylko dodam:

- dogadaj szczegóły ze stolarzem; mój, jak zaczął się dopytywać o szczegóły techniczne, to przyprawił mnie o ból głowy :lol2: pamiętam już tylko, że długo się zastanawiał, jakie dać okucia (stanęło na takich niewidocznych z zewnątrz) i jak je poustawiać (trzeba wziąć poprawkę na grubość pianki, żeby się nie ocierała o ościeżnicę);

- jak już będziesz obijała tkaniną, to naciągaj i wzdłuż i wszerz, żeby nie porobiły Ci się "bułki" na kantach :sick:

Czy pineski też będziesz dawać?

U Ciebie będzie to lepiej wyglądało, bo masz lepiej doświetloną sypialnię :wiggle:

Nihiru poszukam, bo jeszcze nie szukałam ;) Zobaczymy jak wyjdzie, wzór prawdopodobnie bezczelnie od Ciebie skseruję ;)

Proszę bardzo, tylko weź pod uwagę, że moje drzwi są duużo węższe :lol2:

edit: wklejam linki:

http://nestdecorating.typepad.com/nest_decorating_designs/2009/09/kids-tufted-headboard-tutorial.html

http://www.familyhandyman.com/DIY-Projects/Home-Repair/Furniture-Repair/how-to-reupholster-a-chair/Step-By-Step

z tym, że zamiast tego, co oni nazywają "batting", ja dałam zwykłą podszewkę:)

Edytowane przez nihiru

Karolku nie mam :no: dopiero mamy ją w planach. Co Cię zastanawia? Ja z niej korzystałam tydzień na mazurach i się zakochałam :p

AAA widzisz ja myślałam że ty już ją masz:yes:

bo ja ją widziałam w sklepie i zrobiła na mnie pozytywne wrażenie

ale chciałam żeby się ktoś wypowiedział kto użytkuje

no nic muszę zaryzykować

Oks ;)

To teraz nasza jakże łatwa w aranżacji sypialnia :lol:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_P9236223_zps2f15822c.jpg - ściana garderoby, docelowo biała opaska, białe listwy przypodłogowe, drzwi brązowe tapicerowane ala Nihiru :cool:

i co? ze niby ta tapete chcialas zrywac? oszalalas? pamietam jakie cyrki mialas z ta biala kreska na jednej z krawedzi tapety a teraz takie herezje przez glowe Ci przechodzily ???? :mad:

Nicol witaj w moim świecie :lol2:

Mąż mi dziś trajkotał nad głową, że drzwi tapicerowane + ściana kolankowa tapicerowana to będzie za dużo szczęścia na raz. A jakie jest wasze zdanie? :)

Ja myślę, że będzie ok, ale pod naporem logicznych argumentów jestem w stanie zmienić swój plan :p

Wiesz, trochę racjo to on ma:)

Myślę że da się obić materiałem i zagłówek i drzwi (z dobrym efektem) pod warunkiem, że sposób wykończenia będzie inny

(przynajmniej tak to sobie tłumaczę, bo oprócz drzwi, chcę mieć jeszcze wysoki zagłówek obity jakimś bardzo kolorowym materiałem; mam nadzieję, że jak zrezygnuję tym razem z wszelkich przeszyć, tapicerowań, gwoździ itd, to przejdzie:))