pszczolka m 26.09.2012 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Venusko a jak to ma wyglądać? Zagłówek kwadraty a drzwi tradycyjnie jak w pierwszym linku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mam pytanie o Wasze schody - macie dąb bejcowany na orzech, prawda? I jak się sprawdza? Nie rysuje, nie wyciera kolor? kolor był mieszany, dobierany mniej więcej pod kolor paneli -> orzech + palisander 33%. schody miały być jak najmniej zaokrąglane, niektóre stopnie na niewielkim odcinku krawędzi są już lekko wytarte (jaśniejsze), Pan Lasek pisał już do mnie jak to można naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.09.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mąż mi dziś trajkotał nad głową, że drzwi tapicerowane + ściana kolankowa tapicerowana to będzie za dużo szczęścia na raz. A jakie jest wasze zdanie? Moje zdanie twierdzi, że nie będzie za dużo Na pewno ładnie to zgrasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 26.09.2012 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 kolor był mieszany, dobierany mniej więcej pod kolor paneli -> orzech + palisander 33%. schody miały być jak najmniej zaokrąglane, niektóre stopnie na niewielkim odcinku krawędzi są już lekko wytarte (jaśniejsze), Pan Lasek pisał już do mnie jak to można naprawić. to ja mam pyatnie jak to zrobić, bo u mnie podobny problem - wycierają się krawędzie na debowych schodach bejcowanych na orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.09.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 to ja mam pyatnie jak to zrobić, bo u mnie podobny problem - wycierają się krawędzie na debowych schodach bejcowanych na orzech Pan Lasek napisał mi: "Proponuję przemalować te krawędzie albo stopnie ze dwa razy lakierem Barpimo http://www.barpimo.pl/index.php?pid=193&itemID=29§ionID=8 Wymatowienie 25 gloss... W Grodzisku Maz. jest chyba przedstawicielstwo firmy produkującej ten lakier więc może Pan do nich podjechać i kupić litr lakieru i pociągnąć te krawędzie małym pędzelkiem. To jest lakier dwuskładnikowy więc proszę rozrobić malutką ilość i pomalować na razie jedną krawędź żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać po wyschnięciu. Myślę że nie powinno być różnicy ale na wszelki wypadek nie malować wszystkich krawędzi. Jak by to kiepsko wyglądało to trzeba będzie malować całe stopnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.09.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Moje zdanie twierdzi, że nie będzie za dużo Na pewno ładnie to zgrasz! Projektantka powiedziała nam kiedyś jedną mądrą rzecz (jak chcieliśmy mieć w salonie ścianę TV w cegle i kominek w cegle) mianowicie, że jeden element powinien być główny, dekoracyjny, aby nie stracił na ważności i swoim uroku w pomieszczeniu. Dlatego też wyraziłem żonie swoje obawy, że ściana z tapetą jest już w miarę mocnym akcentem w sypialni i skoro zagłówek łóżka myślimy zrobić tapicerowany w prostokąty, to drzwi tapicerowane (nie wiadomo w jakim stylu czy z prostokątami czy gładkie) to może być już za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2012 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Mężu !! ja nie chciałam kominka w cegle, to Ty się przy nim upierałeś W sumie może zrezygnuję z tych drzwi i zrobię inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 26.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ależ Wy dyskusje małżeńskie tu prowadzicie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 26.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Pan Lasek napisał mi: "Proponuję przemalować te krawędzie albo stopnie ze dwa razy lakierem Barpimo http://www.barpimo.pl/index.php?pid=193&itemID=29§ionID=8 Wymatowienie 25 gloss... W Grodzisku Maz. jest chyba przedstawicielstwo firmy produkującej ten lakier więc może Pan do nich podjechać i kupić litr lakieru i pociągnąć te krawędzie małym pędzelkiem. To jest lakier dwuskładnikowy więc proszę rozrobić malutką ilość i pomalować na razie jedną krawędź żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać po wyschnięciu. Myślę że nie powinno być różnicy ale na wszelki wypadek nie malować wszystkich krawędzi. Jak by to kiepsko wyglądało to trzeba będzie malować całe stopnie" dziękuję, ale ten lakier jest bezbarwny, a moje krawędzie tzn. schodów są już niestety jaśniejsze od stopni i chciałabym je przyciemnić... na razie spróbuję kredką do drewna... ok, już nie zaśmiecam wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 26.09.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Oj nie rób tego! Taka byłam ciekawa jak to wyjdzie u Ciebie! A co do rady projektantki, to wydaje mi się, że są dwie szkoły: otwocka i falenicka jeżeli chcemy podkreślić jakiś element, to faktycznie cała reszta stonowana ale widziałam też mnóstwo pokoi (zwłaszcza w stylu amerykańskim, którym się bardzo inspiruję), gdzie żaden element się nie wybija na pierwszy plan, tylko jest zachowana równowaga czy daje się więcej kolorów/faktur/dodatków czy mniej to już kwestia indywidualnych upodobań jeśli dacie więcej obić, to po prostu wnętrze będzie bardziej "gęste", jak to zgrabnie określa MagdaZZZ z tym że wydaje mi się że do tych obić trzeba będzie właśnie dać więcej dodatków (poduszki, krzesła, obrazy - Venuska na pewno wie o co mi chodzi), żeby te obicia trochę zginęły w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.09.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Projektantka powiedziała nam kiedyś jedną mądrą rzecz (jak chcieliśmy mieć w salonie ścianę TV w cegle i kominek w cegle) mianowicie, że jeden element powinien być główny, dekoracyjny, aby nie stracił na ważności i swoim uroku w pomieszczeniu. Dlatego też wyraziłem żonie swoje obawy, że ściana z tapetą jest już w miarę mocnym akcentem w sypialni i skoro zagłówek łóżka myślimy zrobić tapicerowany w prostokąty, to drzwi tapicerowane (nie wiadomo w jakim stylu czy z prostokątami czy gładkie) to może być już za dużo. Mądrze powiedziała Tak jest na pewno bezpiecznie. Ale odrobina szaleństwa może wyjść na dobre. Jeśli drzwi można rozpatrywać w kategorii odrobiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.09.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 to ja proponuje drzwi obkleić banknotami od 10pln do 200pln bedą oryginalne no i miło się będzie na nie patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.09.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 to ja proponuje drzwi obkleić banknotami od 10pln do 200pln bedą oryginalne no i miło się będzie na nie patrzeć Oryginałami? Oryginalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 26.09.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Popieram Nihiru, ja osobiście też nie lubię jak tylko jedna rzecz wybija się na główny plan, skupiając całą uwagę, ale to faktycznie kwestia upodobań. Odnośnie dogadywania się małżonków "kto co chciał " mam koleżankę która rok po ślubie urodziła bliźniaki, jak chłopcy mieli chyba ze 2-3 lata podczas jakieś rozmowy w towarzystwie ona stwierdza, że dobrze, że jest babcia i pomaga bo ciągle brak jej czasu (jak to przy dzieciach) i teraz to poczekała by z zajściem w ciążę parę lat ale mąż chciał mieć dzieci. Po czym on zdziwiony stwierdza, że myślał że ona chce mieć już dziecko bo on nie chciał tak szybko. Dodam tylko, że dzieci wychowuje babcia. Dlatego lepiej wszystko przegadać wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 26.09.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 http://www.stylebyemilyhenderson.com/blog/design-compromise-for-couples.html idę do siebie zareklamować ten blog, bo jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 26.09.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 dobre dobre, w kwestii venusiątek jesteśmy ugadani Zobaczymy jak to będzie z tymy naszymy drzwiamy Na razie to Prinsiorek choruje, kiedy myśleliśmy że już po wszystkim znowu to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 26.09.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 http://www.stylebyemilyhenderson.com/blog/design-compromise-for-couples.html idę do siebie zareklamować ten blog, bo jest świetny mój ulubiony to: http://www.desiretoinspire.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stufi 26.09.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 witaj venustrafiłam do ciebie od reni. super masz domek. trochę zaczęłam czytać twój wątek ale jeszcze daleka droga przede mną więc zanim dobrnę do końca mam pytanko dot. oprawy kominka. co to jest? czy to stal? i czy taki element można kupić gotowy na wymiar. jeśli możesz to podrzuć jakiś namiar na tą ramkę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RL 27.09.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) odpowiem za żonę bo ma ostatnio w pracy co robić ramkę ze stali nierdzewnej szczotkowanej (chyba) wykonała nam razem z całym kominkiem firma Miro-Les Foyers z Modlińskiej z Warszawy. Oni z tego co wiem nie robią jednak tego sami, lecz zlecają innej firmie, chyba Kominy Panek, która to robi właściwie wszystko z blachy (znajduje się pod Warszawą) http://kominy-panek.pl. Edytowane 27 Września 2012 przez RL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2012 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 o ! a ja nie wiedziałam, że Panek nam robił tą ramkę, okap to wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts