Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

święta mówisz? ja w ramach nauki do egzaminu [znów to sobie zrobiłam] w ub. tygodniu opracowałam koncepcję choinki :D... na allegro nawet znalazłam dekoracje szydełkowe i słomiane które chcę kupić, oraz jak optymalnie suszyć cytrusy.... [nieskromnie mówiąc moja koncepcja choinki świetnie by pasowała do cegły w Twoich wnętrzach ;) ] a potem stwierdziliśmy że możeby tak się gdzieś w ciepłe kraje na wakacje udać! więc z choinki nici będą, ale dekoracje i tak kupię :) co do menu to nie mam pojecia co i jak bo na wigilie zostaliśmy zaproszeni do znajomych [nasze rodziny sa w PL....] a reszta - pewnei bym cośtam zrobiła w nowej kuchni ale nie takie szaleńśtwa jak Ty!!!

też boję się reakcji kota na choinkę - tymbardziej że on chodzi po dworze i umie się po drzewach wspinać....z drugiej strony - może się wyszaleje na dworze i kolczastą choinkę zostawi w spokoju?!

Moja koncepcja choinki to czarne bombki i chromowane :) + zawieszki szklane (ptaki, sople, aniołki) może na czerwonych wstążkach. Idę o zakład że jak mąż to przeczyta to mi wałkiem kuchennym da w głowę, bo jak to choinka niekolorowa :lol:

jak to niekolorowa? Przeca piszesz : czarne , chrom, przezroczyste (najmniej kolorowe :p ) i czerwone ! Jak dla mnie o jeden kolor za duzo ;) (ten czerwony ale moze dlatego, że ja nie lubie czerwonego )

Justys - w przyszłym dziecinnym i w górnej łazience masz łukowe okna. Widze ze w łazience w prostych odcinkach dałas plisy, łuk nieosłoniety. Co planujesz w dziecinnym ? Pytam bo własnie główkuję nad zasłonięciem okien łukowych u dziewczynek i nie mam pomysła :rolleyes: Plisy odpadaja bo łuk mam niestandartowy:( ..... Firanki na karniszu gietym odpadaja bo my alergicy :( ..... Wymysliłam żaluzje drewniane "dziwnie" mocowane ale chyba kiepsko to bedzie wyglądać :( Lec no do mnie (tzn zapraszam serdecznie) i looknij , please......

Moja choinka odkąd zamieszkałam z mężem jest biało-czarno-srebrno-szara.

Rodzina jakoś to przeżyła :rotfl:

Nasz kocia małpa uwielbia choinkę :rotfl:

Z wiekiem jej trochę przeszło i już raczej się nie wspina, ale bombki są nadal atrakcją. Z tegoż powodu wszystkie mam plastikowe ;)

Przydało się przy Jakubie.

Mój psiak z kolei uwielbiał zlizywać to coś czym są pokryte bombki. Zostawało gołe szkło :lol2:

Obawiam się, że u mnie będzie problem z niekolorową choinką :/ Chociaż może jakimś cudem przepchnę tę główną mało kolorową. Moje dziecko ma dziecięcą - taką z bombkami ręcznie malowanymi, w kształtach misiów, autek, zabawek i jest bardzo szczęśliwa. Niech ma :)

PS. Kurczę właśnie mi uświadomiłaś, że do Świąt już naprawdę niedaleko...

Moja koncepcja choinki to czarne bombki i chromowane :) + zawieszki szklane (ptaki, sople, aniołki) może na czerwonych wstążkach. Idę o zakład że jak mąż to przeczyta to mi wałkiem kuchennym da w głowę, bo jak to choinka niekolorowa :lol:

eee mówię Ci - moja koncepcja będzie Ci lepiej pasować ;):cool::cool::cool: a i pewnie mężowi się bardziej spodoba :yes::D

Ja uwielbiam białe i wszelkie niekolorowe choinki, są takie... eleganckie :rolleyes:

Ostatnią choinkę miałam w domku ja kocurzyce miały rok i półtora i nie było problemu :) Nawet sybiraczka która uwielbia się wspinać po meblach nie szalała z choinką, obie raczej wolały się wylegiwać pod nią :D i kradły słomiane ozdoby z dolnych gałązek :cool: bombki nie były ciekawe bo były za duże i za ciężkie ( u nas tylko szklane). Choinka była żywa, niewysoka i mocno kująca :p

ja nie mówiłam o wilkiej ilości kolorów... ale choinka zielona [kolor nr 1], białe dekoracje szydełkowe [biały to tysz kolor], słomiane ozdoby [kolor słomkowy :cool:] no i parę innych kolorów z owoców... Małżu venus - nie daj się... nie sprzedaj się tanio ;) choć kontrakt to jakby już podpisany..... :cool::cool::cool: 3 słodkie miny venus i jeszcze będziesz choinkę chwalił! a i pewnie ja będę :D .... o ile w tym roku w ogóle zrealizuję koncepcje.... bo druga opcja to 3 tyg wakacje :D więc różnie może być!

no a mężuś akurat lubi na bogato kolorowe :p a nie ze cała srebrna taka smutna nijaka :cry: trzeba będzie troszkę ponegocjować ;):cool:

E tam smutna :p

Wiesz jak ładnie w takiej się światło odbija?

Ja informuję, wy przyjmujecie do wiadomości :p

A ja nawet popieram :rotfl: