Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Venus, wszedzie mamy blumy. Z uwagi na to, że zalezalo nam na jak namniejszej ilosci podzialow i jak najwiekszej ilosci pelnych powierzchni frontow, kazda szafka z szufladami otwiera sie jednym frontem za ktorym sa trzy szuflady. W zabudowie mamy ten system na szufladach 60 cm, a w polwyspie na 80. Podobno nie bylo latwo tak dopasowac i wyregulowac tip-ony, aby tak ciezki front mial zamontowany system w dolnej, najwiekszej szufladzie, a otwieral sie "puknieciem" w dowolne miejsce u gory ;)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, szuflady 60 cm, w których trzymam tylko zastawe stołową, przyprawy, słoiki i takie tam szpargały domykają się same. Te które mają 80 cm i służą u mnie głównie do przechowywanie zgrzewek wody mineralnej, mleka i soków muszę delikatnie dopchnąć. Natomiast "80" które nie są aż tak obciążone zamykają się same.

venus no pięknie, kuchnia zajefajna, powiedz szybko jaki i z czego masz blat, wygląda rewajacynie , też chciałam biały

tak na marginesie te otwarte półeczki nie badą cię wkurzać, dużo ich masz, ja mam dwie i myślę jak by się ich pozbyć, ale mam je poświetlane i problem z kablem by został.

No wlasnie blat wzbudza najwiecej pytan a jest najbardziej tandetny z tego wszystkiego :D To zwykla biala plyta, chropowata jak za komuny ;) Z daleka wyglada calkiem calkiem.

Otwarte poleczki sa tylko i wylacznie po to aby szafka boczna byla jakos polaczona z okapem, a nie chcialam juz wszystkiego tak calkiem zamykac szafkami, a z szafki bocznej zrezygnowac nie moglam i nie chcialam :)

Specjalnie Reni dla Ciebie wykopalam zdjecie blatu, wyrunkiem bylo tylko to aby blat byl kanciasty a nie zaokraglany...nie widzialam sensu przeplacac za jakies posrednie produkty, skoro kiedys docelowo i tak chce miec blat konglomeratowy...

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/s_P3269488.jpg

Edytowane przez Venus_m

Venus, wszedzie mamy Tandemboxy, ale przeciez tip-ona w tym mechanizmie nie widac. Calosc zamontowana jest JEDYNIE od spodu w dolnej szufladzie. Tego zupelnie nie widac, a mechanizm dziala tak, ze gdziekolwiek "pukniesz" u gory frontu, to szuflada sie otwiera.

Zerknij tutaj http://www.blum.com/pl/pl/01/30/22/index.php

Pod fraza" Synchronizacja do TIP-ON do TANDEM" zobaczysz jak to jest ukryte pod dnem szuflady.

A jak to Ty masz rozwiazane?

Reni tak pod plyta grzewcza mam szuflady i symetrycznie z kazdego jej boku po malym niskim cargo, jedno jest 2 koszykowe na oleje i scierki, a drugie 3 koszykowe na przyprawy. Pod plyta sa 3 szuflady, gorna na lopatki, srodkowa na talerze, dolna - sie okaze ;) Noga barku niestety ale ma taka deske pod spodem zeby to usztywnic.

AmberWind dzieki wielkie :) Czyli masz system tandem tip on :o my sie o tym dowiedzielismy teraz jak zaczelismy marudzic, ze cos nie dziala tak jak powinno. Napisze jeszcze sama do bluma... czy pamietasz jaki byl koszt u was Servo Drive?

Venus, niestety servo to bardzo droga opcja :( Ceny wahaja sie od 700 do 1400 zeta za sam mechanizm. Ten najdrozszy (chyba najdrozszy ;)) jest np. do Avetosow. U nas niestety z racji koniecznosci otwierania frontow gornych szafek w pionowej plaszczyznie musielismy takie Aventosy zamontowac http://www.blum.com/pl/pl/01/10/60/index.php.

Jesli nie bedziesz miala innej mozliwosci, to po prostu zdecyduj sie na servo tylko tam gdzie rzeczywiscie nie ma innej opcji, poniewaz do ceny serwo trzeba jeszcze doliczyc cene frontow, korpusow i calego wypelnienia szafki np. cargo, magic corner, szuflady itp.

Tak czy siak temat szuflad i tip-onow dokladnie zbadaj. To powinno chodzic poprawnie i sadze, ze nie ma sensu placic za servo :rolleyes:

Dziekujemy bardzo Madziu :) Jutro to chyba zawrotow glowy dostane, bo ma byc podlaczony internet, cegly sie fuguja, my juz myslimy o zmianie paneli :D Musze jeszcze zmontowac 2 krysztalowe zyrandole i 8 kinkietow z krysztalkami :D Masakra, jak sie ogarne to wrzuce fotki zapowiadanej ceglanej sciany, a w zasadzie scian.

Dzisiaj urzadzilismy nasza prowizoryczna garderobe :D Stoi w gabientowo-garderobianej - sypialni :D Dzis znowu noc u tesciow - wygodniej kiedy wszystko jest pod reka :)

Kupilismy dzis jakies tam talerze, foremki do ciastek, podkladki itp Potrzeby sie ciagle mnoza :D

Cegla konczy sie powoli fugowac, narazie jest czarna a ma byc grafitowo-szara, ale bardzo wolno schnie.

Naberia my nawet po zamowieniu paneli mamy watpliwosci czy nie lepiej jakas ciemna podloge ulozyc w salonie. Chyba juz ostatecznie damy sobie z tym spokoj, bo wyjdzie za ciemno ;/

Ale fajnie, ze juz prawie mieszkacie...ehh rozmarzyłam sie...najbardziej i tak jestem ciekawa "mojej" ukochanej kuchni...pochwalisz sie naszym VIP-em, jak juz bedzie na wypasie?:-)

długo Cię nie odwiedzałam, bo mam urwanie głowy na budowie. Wizualka kuchni bedzie w czw.Poprzednia była w stu wersjach, ale ani jedna nie była biało-orzechowa...nie wiem, czemu to miało słuzyc, ale jasno i precyzyjnie wytłumaczyłam panu architektowi, ze inne mnie po prostu nie interesuja:mad:

Venus, znam ten ból ;)

Też się cały czas zastanawiam nad podłogą do salonu. Wiem, że ciemna fajnie by się zgrała z kolorem okien, ale też się boję, że będzie za ciemno. Zastanawiam się też nad podłogą pośrednią. Czyli nie kontrastowo do okien a pod kolor- tylko o bardzo "rozcieńczonej" barwie (a może raczej tonacji). Ale jeszcze nic nie znalazłam :(

Co do zmian po zamówieniu - mam tak z łazienką. Zakupiłam płytki i dalej kombinuję, też się boję, że łazienka wyjdzie za ciemna... Ach te dylematy!