Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dus twoj jesion mokka to ostatnio glaskalam i gdybym mogla sobie pozwolic na ta podloge to bym ja wziela bez wahania :) Ja musze brac pod uwage, ze w salonie mam pelno brazowych okien, do tego brazowe parapety, wielka brazowa zabudowa sciany tv + czerwono-pomaranczowe postarzane cegly + ciemna podloga? No niby ok, ale jak w dzien mierze te ciemne panele to mam watpliwosci czy za ciemno nie bedzie, poniewaz zabudowa sciany tv jest/ma byc od ziemi do sufitu :) + ciemne drzwi wewnetrzne

Naberia ja jak mialam polozona folie w lazience gornej na podloge to mi sie ta lazienka za bardzo "ciapata" wydawala, teraz jak szuflady zamontowane i folia odslonieta jest cacy :D Wczoraj nawet swieczki zapachowe kupilam i ustawilam przy wannie :) Tez myslalam o podlodze rozcienczonej brazowej, ale zadnych paneli mi odpowiadajacych nie znalazlam jedno za bardzo pomaranczowe, drugie wpadaja w zielen, trzecie to w ogole jakies blade ;/

Hazeleyes no ja ostatnio tez zbyt wiele czasu nie mam na FM, a z tym architektem to troche kiepsko, nasza pani potrafila sluchac i za ta ja cenimy :)

I ciagle nie wiem co z ta cholerna podloga w sralonie :(

Edytowane przez Venus_m

Venus gratuluję przeprowadzki, pamiętam kiedy ja się przeprowadzałam, nie wierzyłam, że mieszkam gdzie indziej :D dla mnie kolosalna zmiana z bloku do domu :D Co do podłogi, to życzę Ci trafnej decyzji, przemyśl dokładnie ten kolorek, ważna sprawa! U mnie nie do końca przemyślana i bardzo nam przeszkadza, chyba będziemy zmieniać cały hol na inny kolor, może jeszcze w te wakacje gdy dzieciaki wyjadą.

aj no wlasnie...a dzieci w blizszej nieokreslonej przyszlosci maja sie pojawic, boje sie tych pokruszonych ciastek wszedzie i rozlewanych klejacych sokow ;/

Wrocilam wlasnie z budowy, podloga jasna ulozona w 3/4 salonu, 2 godziny patrzylam na nia i na obok prowizorycznie ulozone 4 panele i nie wiem :( To chyba jak na razie najtrudniejsza decyzja.

Justynko, pomiędzy którymi podłogami się wahasz? wrzuć tu wizualki producenta, obok siebie - potem pogap się na nie i pomyśl, która z nich jest bardziej "twoja" tj. w której widzisz swoje meble, którą widzisz ze swoim kolorem ścian, która tworzy spójną całość z resztą domu :)

Oj dziewczyny jestescie kochane :D Mi blizej jest do ciemnych wnetrz, narzeczony woli zdecydowanie jasne...ta jasna podloga w salonie to musialby byc kolejny kompromis ;/

Jasna podloga:

+ Euro Loc AC4

+ mniej widac kurz

+ kontrastuje z oknami i drzwiami

- słabo wygląda przy czerwonej cegle i cegle na klatce schodowej ;/

- przemalowanie scian raczej nie wchodzi w gre

- wprowadza kolejny kolor do jednego pomieszczenia (jasna podloga, brazowe meble, biale sciany, czerwona cegla, szara kanapa i dodatki)

Ciemna podłoga:

- trudniejsza w utrzymaniu czystosci, widac bardziej kurz

- Classen AC3;/

+ ladnie komponuje sie z ceglami i reszta domu

+ wiąże całość domu z kuchnia, lazienka i holem

+ nie ma problemu przy ewentualnym przemalowaniu scian

+ idealnie pasuje do okien i drzwi

Na razie stanelo na tym, ze panowie odpinaja jasne panele w salonie i sprobujemy ulozyc te ciemne. Jak bedzie za ciemno to znowu sie odepnie i polozy te jasne...przez nasze marudzenie zrujnujemy sie finansowo ;/

Tak, ale z mebli w salonie to ma byc tylko stol brazowy i zabudowa sciany tv, do tego szary naroznik lub bialy z szarymi poduszkami + maly jasny dywanik pod stolik kawowy. Krzesla do jadalni maja byc przezroczyste + cale oswietlenie ma szklane klosze + krysztalki.

Mysle, ze teraz patrzac na pusty salon bedzie ciemno, ale sam naroznik zajmie sporo miejsca ;/ kurde...wole ciemne

Justynka

Rozumiem Twoje dylematy, bo już raz przez to przechodziłam. Mi osobiście bardziej podobają się te ciemniejsze panele. Masz rację pisząc, że są bardziej pracochłonne jeśli chodzi o widoczny kurz (a jest widoczny wierz mi), ale widząc już Wasze niektóre aranżacje wnętrz to tylko takie pasują. Macie zbyt nowocześnie, żeby wkładać tam te jasne, będzie mdło i nijak i żadna radość z tego, że nie będzie widać kurzu. Nie pokazywałaś jeszcze ułożonej ściany z klinkieru, ale i bez tego nie wyobrażam sobie dobrego połączenia z jasnymi. To oczywiście moje i tylko moje subiektywne zdanie. Czasami trzeba zaryzykować, ale wydaje mi się, że i ten szary bądź jasny narożnik lepiej będzie współgrał z ciemniejszym tłem. Ba tego jestem nawet pewna :-)

Ps Czy moglibyśmy Was na kwadrans nawiedzić w ten weekend ????? Może uda mi się podjąć dezycję czy brać tego architekta czy sobie odpuścić :-))))

Edytka zapraszamy :) Jezeli to nie problem to najlepiej w niedziele, bo w sobote musze byc na uczelni, niestety caly dzien ;/ . Dzieki za opinie, chyba zmienimy drzwi wewnetrze z jasnych na biale i bedzie dobrze...bo za duzo by tego brazu juz bylo..ale do drzwi to jeszcze kawalek drogi.

Rozpakowane panele ukladaja sie w sypialni, garderobie i gabinecie - przynajmniej w tych pokojach nie bede sie tak meczyc z kurzem ;)

P.S. Wezcie prosze ze soba jakies zdjecia waszej mirabelki i jezeli to nie problem to tez tego domu w Wawie :)