duś1719506024 05.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ciemna podłoga wcale nie musi przyciemnic wnetrza ;] nawet mój pół-mat odbija swiatelko maksymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.04.2011 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Dus twoj jesion mokka to ostatnio glaskalam i gdybym mogla sobie pozwolic na ta podloge to bym ja wziela bez wahania Ja musze brac pod uwage, ze w salonie mam pelno brazowych okien, do tego brazowe parapety, wielka brazowa zabudowa sciany tv + czerwono-pomaranczowe postarzane cegly + ciemna podloga? No niby ok, ale jak w dzien mierze te ciemne panele to mam watpliwosci czy za ciemno nie bedzie, poniewaz zabudowa sciany tv jest/ma byc od ziemi do sufitu + ciemne drzwi wewnetrzne Naberia ja jak mialam polozona folie w lazience gornej na podloge to mi sie ta lazienka za bardzo "ciapata" wydawala, teraz jak szuflady zamontowane i folia odslonieta jest cacy Wczoraj nawet swieczki zapachowe kupilam i ustawilam przy wannie Tez myslalam o podlodze rozcienczonej brazowej, ale zadnych paneli mi odpowiadajacych nie znalazlam jedno za bardzo pomaranczowe, drugie wpadaja w zielen, trzecie to w ogole jakies blade ;/ Hazeleyes no ja ostatnio tez zbyt wiele czasu nie mam na FM, a z tym architektem to troche kiepsko, nasza pani potrafila sluchac i za ta ja cenimy I ciagle nie wiem co z ta cholerna podloga w sralonie Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka23 05.04.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Venus gratuluję przeprowadzki, pamiętam kiedy ja się przeprowadzałam, nie wierzyłam, że mieszkam gdzie indziej dla mnie kolosalna zmiana z bloku do domu Co do podłogi, to życzę Ci trafnej decyzji, przemyśl dokładnie ten kolorek, ważna sprawa! U mnie nie do końca przemyślana i bardzo nam przeszkadza, chyba będziemy zmieniać cały hol na inny kolor, może jeszcze w te wakacje gdy dzieciaki wyjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.04.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No my chyba ulozymy ta jasna podloge w salonie, bo chec podpowiada czekolade na podlodze, rozum jasna podloge ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.04.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Venus, my do stolarki w kolorze orzecha wybierzemy jasna podłogę.Moim zdaniem same zalety-bedzie fajny kontrast no i nie widac kurzu 5 min. po umyciu-a do pedantek nie należę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.04.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 aj no wlasnie...a dzieci w blizszej nieokreslonej przyszlosci maja sie pojawic, boje sie tych pokruszonych ciastek wszedzie i rozlewanych klejacych sokow ;/ Wrocilam wlasnie z budowy, podloga jasna ulozona w 3/4 salonu, 2 godziny patrzylam na nia i na obok prowizorycznie ulozone 4 panele i nie wiem To chyba jak na razie najtrudniejsza decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 05.04.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Oj Venus jak dasz zdjecia to cenimy! a ty sie ukrywasz!!! nie ładnie nie ładnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 05.04.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Justynko, pomiędzy którymi podłogami się wahasz? wrzuć tu wizualki producenta, obok siebie - potem pogap się na nie i pomyśl, która z nich jest bardziej "twoja" tj. w której widzisz swoje meble, którą widzisz ze swoim kolorem ścian, która tworzy spójną całość z resztą domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 05.04.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jestem za.Pomozemy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Oj dziewczyny jestescie kochane Mi blizej jest do ciemnych wnetrz, narzeczony woli zdecydowanie jasne...ta jasna podloga w salonie to musialby byc kolejny kompromis ;/ Jasna podloga: + Euro Loc AC4 + mniej widac kurz + kontrastuje z oknami i drzwiami - słabo wygląda przy czerwonej cegle i cegle na klatce schodowej ;/ - przemalowanie scian raczej nie wchodzi w gre - wprowadza kolejny kolor do jednego pomieszczenia (jasna podloga, brazowe meble, biale sciany, czerwona cegla, szara kanapa i dodatki) Ciemna podłoga: - trudniejsza w utrzymaniu czystosci, widac bardziej kurz - Classen AC3;/ + ladnie komponuje sie z ceglami i reszta domu + wiąże całość domu z kuchnia, lazienka i holem + nie ma problemu przy ewentualnym przemalowaniu scian + idealnie pasuje do okien i drzwi Na razie stanelo na tym, ze panowie odpinaja jasne panele w salonie i sprobujemy ulozyc te ciemne. Jak bedzie za ciemno to znowu sie odepnie i polozy te jasne...przez nasze marudzenie zrujnujemy sie finansowo ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Venus, masz ten sam problem co ja. Dziewczyny mają rację - przydałyby się zdjęcia.Meble do salonu planujesz też brązowe (prócz kanapy bo doczytałam że szara)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Tak, ale z mebli w salonie to ma byc tylko stol brazowy i zabudowa sciany tv, do tego szary naroznik lub bialy z szarymi poduszkami + maly jasny dywanik pod stolik kawowy. Krzesla do jadalni maja byc przezroczyste + cale oswietlenie ma szklane klosze + krysztalki. Mysle, ze teraz patrzac na pusty salon bedzie ciemno, ale sam naroznik zajmie sporo miejsca ;/ kurde...wole ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Hm... A może coś takiego? Nie jest to aż tak ciemne... (ale na żywca nie widziałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzieki Naberia ale to nie to Kazda podloga jest albo za blada albo za gorzka, podobaja nam sie w odcieniu orzecha ale tez nie pasuja ;/ Ciemna podloge zreszta mam wybrana, tylko ciagle jakies ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A która z Classena wybrałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Hmn...pokazywalam je juz wczesniej Afzelia Afrykańska, na zdjeciu zakurzone, kolor normalnie troche bardziej "zywy" http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/P3089170.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEKLA1 06.04.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Justynka Rozumiem Twoje dylematy, bo już raz przez to przechodziłam. Mi osobiście bardziej podobają się te ciemniejsze panele. Masz rację pisząc, że są bardziej pracochłonne jeśli chodzi o widoczny kurz (a jest widoczny wierz mi), ale widząc już Wasze niektóre aranżacje wnętrz to tylko takie pasują. Macie zbyt nowocześnie, żeby wkładać tam te jasne, będzie mdło i nijak i żadna radość z tego, że nie będzie widać kurzu. Nie pokazywałaś jeszcze ułożonej ściany z klinkieru, ale i bez tego nie wyobrażam sobie dobrego połączenia z jasnymi. To oczywiście moje i tylko moje subiektywne zdanie. Czasami trzeba zaryzykować, ale wydaje mi się, że i ten szary bądź jasny narożnik lepiej będzie współgrał z ciemniejszym tłem. Ba tego jestem nawet pewna Ps Czy moglibyśmy Was na kwadrans nawiedzić w ten weekend ????? Może uda mi się podjąć dezycję czy brać tego architekta czy sobie odpuścić ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TEKLA1 06.04.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 A i jeszcze jedno.... Przyjmą Wam z powrotem do sklepu już te rozpakowane panele ???? No bo to rzeczywiście szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Edytka zapraszamy Jezeli to nie problem to najlepiej w niedziele, bo w sobote musze byc na uczelni, niestety caly dzien ;/ . Dzieki za opinie, chyba zmienimy drzwi wewnetrze z jasnych na biale i bedzie dobrze...bo za duzo by tego brazu juz bylo..ale do drzwi to jeszcze kawalek drogi. Rozpakowane panele ukladaja sie w sypialni, garderobie i gabinecie - przynajmniej w tych pokojach nie bede sie tak meczyc z kurzem P.S. Wezcie prosze ze soba jakies zdjecia waszej mirabelki i jezeli to nie problem to tez tego domu w Wawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 06.04.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Venus, serducho Ci podpowiada ta ciemna wersje, wiec nie ma nad czym myslec:-) wesoło ma Twoj M. z Tobą i z tą podłogą u nas podobne klimaty-a gdzie tam jeszcze do tego etapu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts