Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Ach tak Venus, teraz pamiętam, że pokazywałaś. Pytałam wtedy o te jasne :) Kolor tych ciemnych faktycznie intensywny i pewnie będzie widać kurz, ale przynajmniej będziesz wzdychać z zachwytu wycierając je ;)

A tak poważnie, to... sama nie wiem... Z jednej strony na pewno będą przykuwały uwagę i kurz przez to będzie bardziej zauważalny, ale najbardziej się kurzy na początku, potem już mniej. A i tak od czasu do czasu przecież będziesz myć podłogi... PS. Jak dzieciaczki rozleją soczek czy pokruszą ciasteczka to i jasne panele będziesz musiała od razu posprzątać :)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to pojawimy się na chwilkę w niedzielę :-))) Jeszcze zdzwonimy się tak, żebyśmy Wam jak najmniej przeszkadzali :-))) Zdjęcia w formie elektronicznej, ale rozumiem, że nie będzie problemu z odtworzeniem. Do nas też serdecznie zapraszamy chociaż mi wciąż marzy się, aby już było na gotowo a tu na same krzesła do kuchni , na które w końcu sie zdecydowaliśmy trzeba czekać 8 tygodni )-:. Nie mówiąc już o narożnikach, które chyba też nareszcie po pół roku wybraliśmy. A to wszystko przez mojego upartego osła męża, o którym już kiedyś wspominałam :-))). Jak sobie pomyslę, że od początku będę musiała przechodzić przez te wszystkie dylematy co w W-wie to mi się tego odechciewa więc chyba skorzystamy z pomocy architekta choć on prawdę mówiąc sie do tego nie pali. Wiadomo to jest spora odleglość a jak się serio traktuje swoją pracę to czasami warto zweryfikować projekt z realiami. Z ostatniej chwili mój mąż 2 dni temu zawiózł kafle do garażu i do kotłowni i sam się przekonał, że jednak tą ścianę w kuchni trzeba rozebrać (znaczy zlikwidować spiżarkę), bo jak doszłyby szafki to naprawdę jest niewiele miejsca. Ale to tak na marginesie. Wiele rzeczy bym już zmieniła a dopiero zaczynamy. Aż strach się bać co będzie dalej :-))))

Justyna powiem ci ze chociaz to zpuełnie inaczej niz u mnie to nie widze u Ciebie jasnej podłogi...

Ciemna zgra sie ze wsystkim na dole tak jak piszesz a jasna byłaby tak "od czapki" jak ja to mówie. A co do kurzu to nie wiem nie miałam nigdy ciemnych podłóg, napewno wygladają elegancko!

A jesli chodzi o wyjscie z kurzowego brudu po budowie to mam nadzieje ze i ja znajde sposób na niego... bo nei ma znaczenia jaka podłoga jasna czy ciemna... poprostu jakas masakra!!

Aniu ja na sciany tv to nie mam inspiracji, idac do projektantki wiedzialam tylko ze podoba mi sie cegla na scianie, betonowe plyty przykrecane na grube sruby i sciana fornirowana. Ona tak to dobrala zeby wszystko do siebie pasowalo i zebysmy mieli stojacy zamykany slupek na jakies bzdury :)

U Ciebie Sciana kominkowa jest juz bardzo dekoracyjna i ja bym sciane tv zrobila mozliwie najprostsza, podobno nie powinno sie eksponowac 2 elementow naraz.

dus ale ze co ze listwy pomogą w niekurzeniu sie?;-) jesli tak to pogonie starego;-)

masa tego wstrętnego pyłku budowlanego wychodzi spod podłogi - jak zamiatasz czy odkurzasz, to nie masz szansy wyciagnąć wszystkiego z tych szczelinek koło ściany, a potem co przejdziesz, drobne gówienka zaczynają fruwać i na nic mopy czy nawet pasta dom podłóg. ja mam deski klejone do podłoża, nie mniej - póki się nie pojawiły litwy, pyłki były nie do opanowania.