Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może wyjaśnię o co chodzi - ja w ogóle obrusów nie lubię i nigdy nie używałam. Używam podkładek pod talerze, ale czasami, kiedy jest więcej gości, wolałabym położyć taki obrus i nie martwić się, co podłożyć np. pod sosjerkę, czy wazę z gorącą zupą. Zaczęłam szukać, ale: białe obrusy są haftowane i "babcine", beże są zazwyczaj żółte, brązy też jakieś dziwne, czerwonawe (ok, będę brutalna: sraczkowate), limonki kiczowate, itp., stąd pomysł na coś czarnego - niby jest, ale nie ma. Mam białą zastawę. Dodatki na takim stole mogłyby być kolorowe lub białe - w zależności od efektu, jaki się chce osiągnąć.

Sama się waham, dlatego pytam :confused:

Oczywiście nie chodzi mi o stół wigilijny!

a mnie by się podobał czarny. Nawet wigilią, ale pod warunkiem, że stół będzie zastawiony białymi pierdółkami, żeby przeważała właśnie biel.

Ale ja jestem "inna". W zeszłym roku prezenty pakowałam ... w czarny papier. Pani mi nie chciała w kwiaciarni sprzedać, bo mówiła, że to na wiązanki pogrzebowe. Ale podjechałam do hurtowni i sobie za grosze kupiłam. Ozdobiłam fioletowymi wstążkami. Było pięknie :).

reni padłam:lol2: a zakupy w tchibo (dzięki Tobie:)) zrobiłyśmy w sumie podobne, tyle, że ja czekam na kuriera, może dziś dotrze, dotrze-nie dotrze? oby dotarł:D

Czarny obrus na wigilię czemu nie:) dużo bieli i może srebra i się obroni:)

a czarny prezent :rolleyes: tyle, że ja z tych tradycjonalistów-konserwatystów święta białe i złote:) a czerwony to nawet na święta niet, najn i noł

a to się cieszę, ja paczkę dostałam we wtorek chyba no i jestem z zakupów zadowolona, ale ja tak regularnie kupuje i rzadko coś mi nie pasi