Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

jak kupiłam odkurzacz to przejechałam wszystkie ściany taką miękką szczotką (tzw. do kaloryferów ;)) trochę pomogło, choć i tak decyzujący moment to były listwy. nie mniej, póki jeszcze nie mam lamp - przy każdym zakupie przeżywam koszmar, bo gdzie niegdzie trzeba dołożyć haczyk, gdzie niegdzie odjąć... bleeee

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Venus, ja trochę z innej beczki...widziałam w Twoich inspiracjach fotki z n-design...potrzebuje przesłac kilka fotek architektowi, coby się chłopak naoglądał i zainspirował ale nie moge ich w ogole skopiowac czy wydrukować;-(jak Ty to zrobiłaś? z góry dzieki:bye:

Hazeleyes oni maja tak smieszne skonstruowana strone, ze zdjecia same sie przelaczaja dlatego tez ja klikalam na interesujace mnie wnetrze i naciskalam przycisk Print Screen (jezeli masz do tego program to fajnie, jak nie to domyslnie masz to pod CTRL+V), wystarczy wkleic np do Painta i zapisac jako .jpg

Ania jutro sie przeprowadzamy juz ostatecznie, dzis ostatnie szlify i nie mam nawet tutaj tych projektow. Postaram sie wytlumaczyc, na cala szerokosci tej sciany ma byc taka wielgachna polka z szufladami ktora w miejscu witrynkowego okna bedzie tez parapetem. Ten sam zabieg jest na gorze, tylko bez szuflad a z zabudowanym nawiewem do rekuperacji i oswietleniem. Maksymalnie po prawej stronie ma byc slupek wkomponowany w calosc + kilka polek otwartych. Mebloscianka jest najprostsza z mozliwym, bo cegla juz naszym zdaniem jest mocno dekoracyjna. U was to nawet nie wiem jaki material powinnas zastosowac...moze jakis obrys z tego co blat w kuchni i fronty biale matowe? hm? :)

gratulacje z powodu przeprowadzki!!!

u mnie właśnie chłopaki kładą panele na piętrze i pół dnia spędziłam na przygotowaniu posadzki: wypożyczylismy przemysłowy odkurzacz wiekszy ode mnie, jak zassał to myślałam, ze mi wylewkę wciagnie!! tak, że spod paneli kurzyć się nie będzie ;) a do płytek polecam preparat sann profi do zmywania resztek fug itd. Działa cuda!! Wiem z autposji bo czarnej magmy niczym nie mogłam doczyścić a tym raz przetarłam i oczom nie wierzyłam!! I od poniedziałku nic się nie zmieniło a przez dom przewijają się liczne ekipy i nie mam jeszcze drzwi wewnętrznych..

a mam pytanie o lampę nad lustro sprawdza się? bo podejrzałam i jestem prawie zdecydowana czekam tylko na Twoją opinię

Edytowane przez ALUTKA W

u nas przez ciemna podloge w salonie rozpadla sie koncepcja drzwi wewnetrznych juz wybranych takich ostatecznie - dobrze ze nie uparlam sie i za szybko ich nie zamowilam, bo bym chyba plakala...a tak mozliwie ze beda biale nowoczesne a nie brazowe :)

Alutka dlaczego Ty nie masz zadnego swojego watku?! :) chwalic sie prosze wnetrzami.

Venus będę się chwalić ;) jak mi kolega zdjęcia porobi bo ja dooopa nie fotograf... w czwartek montują drzwi wewnętrzne to wysprzątam i zalożę watek

a co z lampą?

mirka nic mi nie mów!!! 3 dni czyściłam parkiet, klepka po klepce... upaprany był klejem, zadziałał rozcieńczalnik ale do gruntu pod klej czy cóś z DLH. Czeka mnie jeszcze jedna runda i wygram!! :) większe kropelki po przemyciu tym rozcienczalnikiem zdrapywałam takim przyrzadem do płyt ceramicznych (o dziwo nie zostawiał rys bo gąbeczka z drapakiem i owszem)

Dzięki Ci bardzo, spróbuję, ale nadziei za bardzo nie mam. W gabinecie są one piękne a na dole w salonie koszmarne, kafle też miałam wybrudzone, kupiłam taki profesjonalny do czyszczenia środek; PRIMACOL -czysta płytka, Boże uchroń ! nie kupujcie bo odbarwia kolor płytki !!! Mam czarne tak jakby granitowe, próbowałam wyczyścić te kleje i silikony a i owszem razem z brudami zaczął schodzić kolor :eek::roll::cry: byłam w takim szoku, wiadro wody wylałam na podłogę a tu nic BIAŁE PLAMY!!! Wiecie co zrobiłam ?wzięłam czarny marker i zabawiłam się w artystę, narobiłam tyle marmurkowych ciapek, że mój małż do tej pory się nie zreflektował co się stało

Nie gniewam sie, lubie jak piszecie :D

Melduje, ze pierwsze sprzatanie zaliczone (podloga w salonie myta chyba z 7 razy i od 2 godzin pozostaje czysta jak łza), pierwsza kapiel w gornej lazience zaliczona, pierwsza noc przed nami :D Chyba bedziemy spac jak dzieci, ja dzis od rana bylam na uczelni a pozniej zerwalam sie z wykladu mowiac o przeprowadzce ^^

Witam

Gratuluje zamieszkania i zycze pieknych snow na nowym miejscu :)

Przywedrowalam do Ciebie za sprawa kuchni ale o wiele wiecej rzeczy mnie urzeklo.Nie zdazylam przegladnac calego watku ale mam nadzieje nadrobic to pozniej.Skoro jestes juz po pierwszym sprzataniu napisz jakie masz wrazenia odnosnie gresu w kuchni.Rowniez szukam czegos szarego do wiekszosci podlog na parterze.Chcialabym czysto szary gres najlepiej z powloka lappatto.Czy Twoje plytki sa matowe i czy to se te ktore znalazalm tutaj? http://www.banyo.pl/product-pol-1088-Titan-Gris-plytka-gresowa-60-x-60-cm.html (mam wątpliwosci bo pisalas o wyzszej cenie ) Czy ten kolor jest bardzo ciemny?Moze masz jeszcze jakies zdjecia pokazujace bardziej ich kolor i fakture?

Buduje na poludniu PL ale wspominalas ze ekipa ktora robila Ci kuchnie dziala na terenie calego kraju-moglabym prosic o kontakt do nich bo rozumiem ze jestes zadowolona :)

Kakusek witam w naszych skromnych pol spratanskich - pol turystycznych progach :D

Z kuchni generalnie jestem zadowolona bardzo z obslugi i w szybkim rozwiazywaniu problemow. Jak sprzatalismy to wyszo kilka niedorobek jeszcze w cokolach np i na pewno to zglosimy. Na wygladzie kuchni rowniez sie nie zawiodlam, natomiast jezeli chodzi o bardzo nowoczesne rozwiazania w kuchni to kuleja - tu historia moich tiponow do przejrzenia wczesniej.

Nasz gres jest matowy lekko chropowaty barwiony w masie i rektyfikowany z takimi gdzie niegdzie jakby rysami, wiec nawet jak pojawia sie nowe to nieodroznie ich od tych juz fabrycznych :) Cena w promocji to byla 99 zł nazywaly sie Titan Gris ale zabij mnie jakiej to firmy - wiem tylko ze hiszpanskie, produkowane w chinach ale z jakoscia hiszpanska. Kolor to zalezy czego szukasz, w porownaniu z lazienka dolna gdzie plytki sa duzo ciemniejsze ten szary na holu wydaje sie jasny...ale ja generalnie ocenilabym go jako sredni. Czyli patrzac wiesz ze to szary a nie domyslasz sie tego ;)

I tak to dokladnie te plytki, ciezkie jak cholera - ja jedna ledwie unosilam, a co mowiac o paczce gdzie sa 4. Glazurnik tez bardzo chwalil, ze dobre plytki, super sie tna itp

Zaraz sie zbieramy po jakies wieksze zakupy, bo nie mamy scierki i ketchupu w kuchni :D Pierwsze sniadanie wymiotlo wszystko, siedzielismy przy polwyspie w kuchni na bardzo "estradowych" krzeslach sprzed 20 lat, mi wystawala tylko glowa :D