Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agunia to zapraszam do nas w któryś łykiend, ja właśnie na łykiendy piekę ciasta więc się załapiecie :lol:

Na pewno skorzystam :lol:

Ja teraz też nie piekę bo wypieki z mojego piekarnika w mieszkaniu skutecznie zniechęcają :sick:

Ale jak odpalę mój nowy........:rolleyes: - zaraz przybiegnę do Ciebie po najlepsze przepisy :lol:

Na pewno skorzystam :lol:

Ja teraz też nie piekę bo wypieki z mojego piekarnika w mieszkaniu skutecznie zniechęcają :sick:

Ale jak odpalę mój nowy........:rolleyes: - zaraz przybiegnę do Ciebie po najlepsze przepisy :lol:

też tak myslałam :yes: Od 7 lipca upiekłam całe 2 placki :esick: :oops:

ale obiecuję sobie, że jak przyjdzie zima i nie bede juz na zewnątrz obcinać gałęzi, szlifować palet, impregnować parapetów itp to może se popiekę troszku

To ja Wam podam przepis na babke makową łatwa do zrobienia zawsze sie udaje :)

szklanka maku

szklanka cukru

szklanka białek

szklanka mąki

125g masła

1m proszek do pieczenia

szklanka orzechów i migdałów

masło, żółtka z polową cukru zmiksować, dodac pozostałe składniki oprócz białek, ubic jajka z pozostała częścia cukru dodac do reszty lekko mieszając

piec na 170 stopni około 50 min

Niebo w gębie mało roboty, a smak wyśmienity :)

o Ala bardzo fajny przepis :yes: i taki tradycyjny, dziękuję:hug:

Dziewczyny sernik wyszedł. Ale jaki :jawdrop: :wiggle: Jeszcze ciepły, czekam do jutra bo ja lubię na zimo z lodówki, mąż właśnie testuje i cmoka z zachwytu :)

Kinia i na zachętę :hug: zdradzę że ja jestem jedyną osobą jaką znam która tak zagniata ciasto że nie wyrasta ani pół centymetra :lol:

też tak myslałam :yes: Od 7 lipca upiekłam całe 2 placki :esick: :oops:

ale obiecuję sobie, że jak przyjdzie zima i nie bede juz na zewnątrz obcinać gałęzi, szlifować palet, impregnować parapetów itp to może se popiekę troszku

Nie wierzysz we mnie :p

Jak sobie jeszcze sprawie to cudo co odmierza i miesza wszystkie składniki to zobaczysz jak będę szalała :rolleyes: :p

Dzisiaj zrobiłam tiramisu. Niebo w gębie, tak dobrego nie jadłam :no: na biszkopcie rzucanym mniam :D.

O raju szkoda że się privkiem przesłać nie da :(

I teraz ten sernik :o :o :o - uciekam stąd :bash:

:bye: :hug:

Skoro swoje serniki już mam, to teraz czas na zupy, bo w naszym menu mamy uwaga :lol2: :

- instant (Vifon ostre doj**anko)

- serowa po taniości

- rosół chiński - kiedyś przeze mnie uwielbiany, znienawidzony od roku z przejedzenia :sick:

A przepraszam, muszę się jeszcze nauczyć robić lizaki i ciasteczka dla dzieci i wtedy czas na zupy :lol: