Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

helloł:bye:

a ja powiem że ceny w ikei są adekwatne co jakości, jak porównam syf np bodzio, brw czy chińska agata i ich drogie ceny to szanuję tylko ikeę jako tani zamiennik tańszych mebli, dlatego tez na dole mam Boconcept a u góry tylko ikea, jakość nieporównywalna ale cena też, ja kurczę ikeę kocham od kiedy jest w Polsce i złego słowa nie powiem, a jak wchodzę do innych sklepów typu własnie brw czy bodzio to mi się rzygać chce, a disainersko to brw i bodzio jeszcze w komunie:lol2:

helloł:bye:

a ja powiem że ceny w ikei są adekwatne co jakości, jak porównam syf np bodzio, brw czy chińska agata i ich drogie ceny to szanuję tylko ikeę jako tani zamiennik tańszych mebli, dlatego tez na dole mam Boconcept a u góry tylko ikea, jakość nieporównywalna ale cena też, ja kurczę ikeę kocham od kiedy jest w Polsce i złego słowa nie powiem, a jak wchodzę do innych sklepów typu własnie brw czy bodzio to mi się rzygać chce, a disainersko to brw i bodzio jeszcze w komunie:lol2:

Bo nie zatrudniają projektantów - tak ostatnio czytałam - tylko podpatrują obce wzory, a wiadomo, że jak coś wymyśli specjalista, to od razu widać :yes:

Ale, ale trafiłam też kiedyś na ranking "Najbardziej luksusowe marki wg Polaków", było tam mnóstwo kwiatków, a w meblarstwie na pierwszym miejscu BRW właśnie :rotfl:

A to fakt i tylko dziw bierze, że ludzie to naprawdę kupują :o

Ja jak za bardzo wybrzydzam i się nie mogę zdecydować to mój szacowny małżonek aby mnie zdopingować do zakupów to zawsze mi mówi, że jak nie mogę wybrać to pójdzie kupić do Bodzia - działa zawsze :lol2:

a mówiąc o malmie , ja tez kupiłam bardzo okazyjnie łóżko bo za 250 zł, podobno było otwierane a jak kupiłam to się okazało ze wszystko nówka tylko śrub brakowało, pojechałam do ikei i śruby dostałam za darmo, półki też kupiłam okazyjnie bo cały komplet za 150 zł, mam piękne meble, fornirowane , modne i to za 400 zł, nie wiem czy w bodzio bym kupiła kawałek płyty oklejonej tandetną okleiną

Dziewczyny oczywiście macie rację ;) Wszystko jest dla ludzi, jedni lubią Bodzio inni BRW. Ja za jakością Ikea nie przepadam, ale my z mężem chcielibyśmy wszystko mieć w domu porządne i najlepiej z prawdziwego drewna :yes: Na razie biorę na co nas stać, dla mnie to lepsze niż burdel w kartonach.

Reni okazję masz super, mnie wyniesie jak pisałam 270 zł maks dlatego nie stresuję się wielkością materaca bo przy naszym obecnym 120 cm to i tak będzie różnica. 3 lata spaliśmy na 140 w mieszkaniu wynajmowanym i dla nas to było wyroooooooo wielkie jak stąd to tamtąd, więc 160 na pewno na jakiś czas wystarczy.

Venusku, ja też mam łóżko z ikea i nawet nie tylko na najbliższe 3 lata :D ale mi się bardzo podobało :D było tanie ;) i pasuje do sypialni :yes:. Z resztą, Malmy bardzo lubię i kupiliśmy dwie białe komody dla małego :). A Pax stoi w łazience :rotfl:..

Widocznie tak przeżywam swoje brązowe okna, że na innych brązach się wyżywam :oops:. Bo, zaznaczam po raz kolejny, tylko o kolor mnie się rozchodziło.

Buziaki!

P.s. też mi się marzy łóżko z drewna, chyba muszę sama wystrugać :lol2: bo zmienić zawsze kiedyś można. W razie jakbyś się kiedyś spodziewała Venusiątek :D to na materacu nie da rady spać i wstawać :no: musi być łózko (sprawdzone :D).

Edytowane przez yokasta

dokładnie wszystko zależy ile kto chce wydać i co jest piorytetem, mi u góry meble z ikei wystarczają, i pewno raczej nie kupie lepszych ale kuchni bym z ikei nie kupiła, wolę mieć kredyt i porządne meble kuchenne, długo oglądałam te kuchnie z ikei ale jednak jakościowo chciałam coś lepszego i dzis decyzji nie załuję, dla mnie korpusy tych szafek są nie do przyjęcia, inni powiedzą przecież ich nie widać, niby tak ale jak otworze półke to nie mam dziesięciu dziur do regulacji półki tylko jedną wybraną przez siebie. Każdy robi jak uważa i to jest ok, u mnie na dole drozsze meble u góry nie, wyjatkiem są krzesła w jadalni( zawsze kurna chata myślę o twoich Ilona:P) ale one są do wymiany w dalekiej lub niedalekiej przyszłości.

Dlaczego mam się obrazić, coś Ty :). Uwielbiam swoją kuchnię :D i jej 25-letnią gwarancję, dla nas nie ma minusów. Ostatnio się śmiałam do męża o co ludziom chodzi z tymi dziurkami :D bo z nich korzystamy :lol2:. Korpusy :rolleyes: nie zwracałam uwagi, nie porównywałam - przyznaję, ważniejsze dla mnie były fronty, boczne ściany i to, że niechcący mamy kuchnię na wymiar :). Edytowane przez yokasta

Dlaczego mam się obrazić, coś Ty :). Uwielbiam swoją kuchnię :D i jej 25-letnią gwarancję, dla nas nie ma minusów. Ostatnio się śmiałam do męża o co ludziom chodzi z tymi dziurkami :D bo z nich korzystamy :lol2:. Korpusy :rolleyes: nie zwracałam uwagi, nie porównywałam - przyznaję, ważniejsze dla mnie były fronty, boczne ściany i to, że niechcący mamy kuchnię na wymiar :).

no bo u ciebie ich kilkanaście a u mnie jedna:rotfl:

jakby to powiedzieć- że niektórym to się w dupie poprzewracało, ze mną na czele:lol2:

jak pierwszy raz mój mąż poszedł ze mną do Bo concept i zobaczył ceny to powiedział, że najwyraźniej dodałam sobie sama kilka zer do naszych zarobków:rotfl:

kłóciliśmy się chyba z rok o te meble, dopiero jak powiedziałam ze żadnego domu nie buduję dla byle jakich mebli to uległ

Venus, podziwiam twój piękny dom. Bardzo gustownie jest u ciebie....a kociaki są takie slodkie. To mówię ja stara kociara ;)

Jestem wielka fanką IKEA,co jednak nie oznacza ,że jestem zadowolona z wszystkich ich produktów. Według moich doświadczeń najgorsza jest tapicerka.

Sypialnię mam Malm wraz z szafkami i komodami. Wszystko sprawuje się świetnie już od 7 lat. Polecam :yes:

Pozdrawiam,

Ala

Ja do Ikea nic nie mam, natomiast do drewnianych mebli, za które zapłaciłam krocie owszem...

:rolleyes:

co do kuchni - gdyby nie fakt, że nijak nie mogłam Ikea do siebie wpasować to bym kupiła u nich, Która firma daje tyle lat gwarancji co I, hm??? Po za tym we wszystkich poprzednich mieszkaniach miałam I i były bez zarzutu...

Co do Boconcept...jak dla mnie przydrogawo i większość artykułów nie wart swej ceny...

:rolleyes:

no ale wszystko rzecz gustu jak wiadomo

a ja wam powiem że kocham Boconcept , jak tam wchodzę to mój mąż mówi że aż mi się mordka śmieje, uwielbiam klimat tego sklepu i żaden inny tak nie wygląda, byłam nawet ostatnio w bizzardo i vinnoti a tam każdy segmencik wystawy to sofa , fotel i stoli kawowy, czasem do kompletu tv, straszna nuda wizualna dla oczu