Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczynki ja swoje zdanie nt Ikea mam, dla mnie bez rewelacji, więc w sztuczny zachwyt nad trwałością nie będę popadać ;) Ceny mają bardzo ok a i w kwestii dizajnu nie można się przyczepić jak np w Bodzio :yes:

Alunek witam Cię serdecznie i zapraszam częściej :bye: :welcome: Kociaki pewnie śpią, a miały się bawić :lol2: a one jak na złość łobuzują na wieczór :lol:

Ja też myślę o łózku z ikea- mam ochotę na Nordli. Tak jak piszecie ceny mają ok, wygląd też:rolleyes:, jedynie co doczytałam ostatnio to do tej ceny co jest podana trzeba doliczyć koszt dna łóżka, o czym ja wcześniej nie wiedziałam ;);) Ale i tak myślę, że pewnie taniej nigdzie nie znajdę;)- chociaż zawsze tak myślałam o sofach, a jednak udało nam się kupić lokalnie bardzo fajne i jeszcze tańsze niż w Ikea (oczywiście bez funkcji spania :rolleyes:)

Nie wiem ile czasu już użytkujecie kuchnie Ikea - moja z poprzedniego domu ma obecnie 8 lat, po 6 została przewieziona do teściów i u nich już dwa lata - nie mam do niej żadnych zastrzeżeń - a w Ikea nadal je robią.... znaczy Ikea ponadczasowa i bezproblemowa :D

Moja przyjaciółka swoją kuchnię z Ikei przewiozła już do trzeciego mieszkania :)

Kuchnia ma spokojnie z 8 lat, a trzyma się jak nowa :yes:

Każdy robi jak uważa i to jest ok, u mnie na dole drozsze meble u góry nie, wyjatkiem są krzesła w jadalni( zawsze kurna chata myślę o twoich Ilona:P) ale one są do wymiany w dalekiej lub niedalekiej przyszłości.

:p

U mnie podobnie, ani razu nie pożałowałam, że mamy meble BRW w gabinecie :p I tak spędzam tam najmniej czasu, a być może pokój trzeba będzie kiedyś przerobić na dzieciowy, to i mebli za te kilka lat nie będzie żal :no:

Każdy kupuje według własnych potrzeb.

A ja tam swoje drewniane brązowe okna też lubię :D To był warunek zakupu mieszkania, w poprzednim (w bloku) też zażądałam brązowego wybarwienia plastików (na zewnątrz były brązowe, a w środku to chyba tylko ja takie miałam) :lol:

o dobrze powiedziane

choć uważam że jeśli chodzi o jakość samych materiałów to nie jest gorsza niż od stolarza bo tak naprawde oni biorą te same płyty itd. Tyle że stolarz wiadomo dorobi wszystko pod klienta , może zrobić coś lepszego a w ikea to co jest to jest innego nie możemy wziąć ;-) Czyli jak chcemy połysk to tylko foliowane fronty z ikea a nie lakierowane itd. Te dziurki o ktorych tu było pisane ;-) No ale nie ma się co dziwić, to jest masowe i musi pasować dla wszystkich. Ale za tą jakość cena w Ikea jest bardzo dobra a do tego widzimy co bierzemy . Ze stolarzem bywa różnie i już jest to większe ryzyko . Bo jak widziałam prace wielu stolarzy to włosy dęba stają :jawdrop: . Więc wszystko ma swoje plusy i minusy. No i ta 25 letnia gwaranacj w Ikea to duuuży plus. No i nie szkoda za 5 lat wymienic same fronty i masz w zasadzie nową kuchnie ;-).