Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ojaaaa chyba zejdziemy na zawal oboje...

Dzwonilismy do Bluma i do firmy okolicznej wykonujacej kuchnie, obie firmy w mega szoku, ze mamy do wszystkiego zastosowane zwykle tipony. Zrobimy dzis zdjecia i poslemy je do Bluma i firma wystosuje nam oficjalne oswiadczenie, ze to co mamy jest niezgodne z ich zaleceniami. Na dobra sprawe cala kuchnia jest do rozebrania i zrobienia od poczatku, oprocz szafki zlewowej i 6 szafek otwieranych na bok z tip onem :( Jezeli po dobroci sie nie dogadamy to sprawa pewnie niestety bedzie musiala isc wyzej...eh zawsze cos

Serio nie chce nam sie klocic i rozstrzygac tego sadowo, ale ja nie godze sie na zycie w niewygodnej kuchni. Na samym poczatku mowilam czego oczekujemy i teraz nam takie kwiatki wychodza.

Alutka mimo że nie zamontowana jeszcze to jest tak długa, że powinna spokojnie dać Ci się umalować. U nas jeszcze chwile z montażem się zejdzie, bo dopinamy własnie wszystkie papierki związane z powiększeniem kredytu. Zresztą jak zamówisz ją przez internet to nawet po rozpakowaniu masz prawo ją oddać - towar zamawiany a nie widziany :D

Venus, mocno trzymam kciuki aby wszystkie korekty w Waszej kuchni zostaly wprowadzone tak jak trzeba, a wlasciwe tip-ony dzialaly zgodnie z przeznaczeniem. Musze przyznac ze z naszego studia mebli kuchennych jestesmy bardzo zadowoleni. Wczesniej robilismy u nich kuchnie, gabinet i trzy garderoby w domu, a gdy dom sprzedalismy zamowilismy (oczywiscie w tym samym studio) kolejna kuchnie, kolejna garderobe i meble do gabinetu. Wszystko sprawnie, terminowo i estetycznie. Wlasciwie to dalam klucze, przyjechalam po paru dniach i wszystko bylo juz zrobione :-)

Mocno wiec zycze wytchnienia w wykonczeniowych sprawach :-)

Amberwind dzieki za wsparcie :) Mozesz wrzucic namiary na swoja firme? :) Tez mam szafe i garderoby do zrobienia. Moze byc na priv.

P.S. Przesliczne zdjecia slubne sa na twoim blogu, co prawda my juz mamy podpisana umowe z fotografem, ale lubie ogladac ladne rzeczy :D

W kwestii wnetrz narazie u nas dretwa cisza, wiec wrzuce swoja suknie slubna na rozluznienie atmosfery ;) Pozazdroscilam troche Ilonce slubnej odskoczni. Prosze o ewentualne glosy jaka fryzura najlepiej pasuje do tej kuchni i bizuteria ( ;/ )

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Eleonor-B.jpg - San Patrick Eleonor

I w realu:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/DSCN2900.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/DSCN2902.jpg

oj do takiej kiecy (śliczna!) postawiłabym zdecydowanie na prostotę i skromność. podobnie jak modelka, włosy bym upięła i odsłoniła twarz i ramiona. biżuteria... góra jest błyszcząca i ozdobna więc jeśli już to chyba jedynie bardziej ozdobna bransoletka lub w ogóle pozostańmy przy pierścionku i obrączkach ;)

p.s. justynko, napisałaś "jaka fryzura najlepiej pasuje do tej kuchni i bizuteria". hyhyhy remonty ci jednak po głowie chodzą :p

hahaha Madzia dzieki faktycznie napisalam kuchnia i niech tak zostanie :D Moze plener zamiast w Chorwacji zrobie w kuchni - panna mloda z patelnia ite sprawy :D Generalnie bizuterii nie lubie, tez obstawiam raczej bransoletke i i kolczyki (ale chyba jakies dlugie z krysztalami swarovskiego). Kupilam dodatkowo sobie kwiat w kolorze ecru do sukni i welon kiszpanski z haftem. Miala byc prosta fryzura ala hiszpanka, ale tak teraz to w sumie mysle o kucyku i warkoczyku "klosie" z jednej strony...ale nie wiem czy nie za malo elegancko. Z drugiej strony nie chce byc taka krolewna z drewna :D a moze doczepic wlosy, lekko pofalowac i przerzucic na bok? kurde zwariuje z tym slubem :D

P.S. Welon jest sliczny, ale mysle czy go zaloze czy uzyje tylko na sesji...nie chce byc obczepiona jak choinka. No i koniecznie make up...czarny eyliner + czerwone usta czy zbyt agresywnie do slubu? :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/1548687486.jpg - zamarzylam sobie te buty do slubu i niech to grom strzeli 37 juz w sklepie nie maja ;p

Edytowane przez Venus_m

Venus_m, sukienka śliczna, moje niespełnione marzenie ;)

A w jakiej fryzurce czujesz się najlepiej? I jaką biżuterię lubisz nosić? Bo trudno tak doradzić, jak się nie zna preferencji :)

A ta kuchnia to chyba faktycznie spędza Ci sen z powiek :mad: Oby wszystko skończyło się pomyślnie...

Edit: dopiero teraz doczytałam, że wspomniałaś i fryzurze i biżuterii - moim zdaniem kłos może świetnie pasować - mam znajomą, która w takiej fryzurze wystąpiła na swoim ślubie (ale ma typową słowiańską urodę - blond włosy, błękitne oczy) i wyglądała ślicznie :) Naturalnie, trochę niewinnie :) zupełnie inaczej niż większość panien młodych w natapirowanych lub sztywnych kokach.

Make up najlepiej taki, w jakim się dobrze czujesz i wiesz, że ładnie wyglądasz :)

Co do biżuterii, ja również najchętniej założyłabym kolczyki z kryształkami, jakieś takie dłuższe, powiewne oraz bransoletkę - nic na szyi :)

Edytowane przez Ilona Agata

Wtracę swoje trzy grosze a co: kok hiszpański a w niego wpięte storczyki, kolczyki moze być nawet spory swarowski ale na sztyfcie pojedynczy kamień a do tego bransoletka tez swarowski taka szeroka na skórze ze szesc rzędów kryształków (da świetny kontrapunkt tej zdobnej górze na biuście), do tego bukiet ze storczyków.

sorki ale Twój welon w ogóle mi się tu nie widzi :(

I ZADBAJ O PORZĄDNE PODPIĘCIE TRENU!!! Nawet taki malutki potrafi zepsuć najpiękniejsze chwile!!! Ile się ich naprzyszywałam w trakcie wesel przyjaciółek bo pani w salonie dała tylko haftkę albo malutki zatrzask!!!! Ja do swojego podszyłam bawełniane taśmy 1cm szerokie i związałam je do tańców "na chama".

Edytowane przez ALUTKA W

z bizuteria bylabym ostrozna, zwlaszcza nadmiarem swarovskich - jesli bransoleta jest duza, to niech kolczyki beda skromne i na odwrot. swarovskie dosyc mocno przykuwaja uwage, a to nie pokaz bizuterii a ladna oprawa ciebie przeciez. skoro masz dluzsze kolczyki, to upnij wlosy tak zeby je pokazac ;) i czerwonych ust sie nie bój - zdecydowana czerwień nie musi być agresywna czy wulgarna, z makijazystką na bank dobierzesz ideany odcień

a butkow vivienne poszukaj na Allegro - jak szukałam swoich to była ich cała masa ;) są strasznie wygodne, wiec jeśli znasz swój rozmiar - licytuj!

Dzieki dziewczyny :D Wiem, ze buty troche z innej bajki, ale ja sama jestem urwana z choinki :D Pewnie skonczy sie na jakis cielistych z ogromna szpilka :D A te pozostana w zasiegu marzen, lub kupie takie czarne z czerwonymi pieczatkami...ale to juz nie do slubu :D

Welon mierzylam do sukni i wyglada cudnie, to nie jest maryjka tylko hiszpanski choc wygladem zblizone, rodzaj upiecia calkiem inny. Welon sam w sobie piekny chociaz suknie mi sie wydaje ze krysztalkami zaczepia. Myslalam tez o takiej prawie gladkiej hiszpance z przesunieciem na bok koka + delikatny kwiat ecru ktory juz mam i moze z przodu kilka pasem lokow? tak ala retro ;p kurde ale mam rozterki z tym slubem. Alutka a bransoletka taka masywna tez mi sie podoba ale nie chce przedobrzyc, w dobieraniu bizuterii to jestem laikiem bo normalnie to nie nosze nic poza pierscionkiem zareczynowym.

Aniu akurat zdjecia z "reala" mam od pani ktora mi ta suknie sprzedawala, wiec wnetrze tez jej :)

Alutka a z trenem to w ogole nie mam pojecia jak sobie poradzic, licze na krawcowa bo narazie suknia ma rozmiar katalogowy czyli na 190 cm wzrostu :D

Żeby nie było całkiem niebudowlanie to nadmienię, ze własnie zamontowali mi drzwi wewnętrzne :wiggle: a więc do galerii coraz bliżej :)

A co do bransoletki, ta o której myślę wygląda bardzo delikatnie i elegancko, a tren to musi krawcowa upiąć już na Tobie, żeby sprawdzić jak się będzie najlepiej układał ale samo mocowanie to misi być fest - dopilnuj.

A jesli welon kryształkami haczy o suknię to nie halo bo pozaciąga Ci całą kreację. Moze załóz go tylko do ślubu (i na sesję) a w drodze na wesele po prostu zdejmij. Ja szczerze mówiąc uważam, ze panna młoda z "gołą głową" jest niekompletna.. no i jak juz go masz to trzeba uzyć!!