Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Minęły dwa tygodnie, a w zasadzie zaraz miną jak mieszkamy u siebie...a nie zrobiliśmy kompletnie nic. Na usprawiedliwienie powiem tylko, że panowie od wykończeniówki mają jeszcze poprawki na ścianach i pewnie dlatego się tak zleniłam ;)

Czekamy na transzę z banku i wtedy jade z szafą na wiatrołap i kończeniem łazienek (1x lustro, 1 x ściana szklana, 1x kabina prysznicowa) + jeszcze meble do łazienki dolnej (aż 2, a w zasadzie jeden - szafka pod umywalke i panel na ściane). Kurde chciałabym też zamówić drzwi i ściane tv...i najlepiej kupić już przezroczyste krzesła do jadalni eh ;/

P.S. Temat drzwi wewnętrznych i schodów ostatnio nie jest dla nas łaskawy, a raczej dla mojego małżeństwa :D

Ojeju co za natłok informacji :D

Naberia postaram się dziś zrobić jakieś zdjęcia barku, ale narazie za bardzo nie eksponuję go na forum, bo pod "elką" jest mega burdelem związany z nowymi garnkami tefala i okapem na który też niedługo przyjdzie kolej :) Co dokładnie chciałabyś abym uwieczniła? :)

Yokasta i ja coraz bardziej skłaniam się do tej pierwszej klasycznej wersji, bez kombinowania z doczepianymi włosami, welon chyba faktycznie wykorzystam tylko do sesji ;) Odnośnie falban to ja teraz wzdycham i płacze do sukni Pronovias-Marlene własnie taka też powiedziałabym hiszpańska.

Anjazzielonego no helloł helloł :D Kuchnia ma wymiary 3,7 m na 3,8 m, okno frontowe czyli to gdzie jest zlew w projekcie miało 120 cm, my zrobiliśmy je na 130 cm, a okno boczne - to z barkiem oryginalnie miało 150 cm, ale je też potraktowaliśmy na 130 cm :D

Całości za bardzo narazie nie ma po co pokazywać, bo nic się od przeprowadzki nie zmieniło. Naprawdę czekam na te pieniądze z banku jak na zbawienie żeby kupić już chociaż swiatła, włączniki i szkło do kuchni :D

To tak z głowy powiem :D Wysokość jest taka jak szafki, bo u nas to przechodzi od kuchni i schodzi na barek czyli 88 cm wysokości, na krzesłku standardowym czyli 46 cm wysokośc siedziska ja mająca 168 cm wysokości melduję iż wystaję mi tylko kawałek szyji i buzi nad blatem, czyli hokery na 60 cm siedzisko jak najbardziej wskazane. Blat nie jest wsparty żadną szafka, jest przymocowany do ściany jakąś magiczną nieznaną mi techniką montażową i pod spodem ma taka wielką dechę, której teoretycznie nie musi być , ale lepiej żeby była i barek żeby sie nie wyginał na środku - na początku strasznie mnie ta deska męczyła, teraz to jej nawet nie zauważam - no ale mam tam mega bałagan :D Szerokosc będę musiała zmierzyć bo nie pamiętam ale chyba 70 cm, a długość 150 lub 160 cm :)

ja z kolei wodzę wzrokiem za la sposą - daimiel, detroit i duarte.

oby-trzy sliczne, ale w pierwszej chyba wyglądam na 2x wyższą niz jestem (a jak się ma z natury bez szpilki 1.80...), w drugiej moga występowac zagniecenia na fałdkach, a w trzeciej no cóż - cyca bozia dała, w talii zabrała, to teraz mam stracha, że mi to wszystko zjedzie ;)

O jejku :D Zaraz poszukam co to za suknie Ci sie Duśka podobaja :D

no,no dałaś czadu :D Pierwsza chyba najładniejsza, ale obowiązkowo płaski brzuch + wysokie buty, no chyba że wysoka jesteś. 2 ładna, bardzo ładna ale typu bandage, z biustu nic nie zostanie i będziesz taka mumia, ale co tam ja i tak bandage sukienki lubie ;p 3 nie w moim typie, strojna i pewnie niewygodna ;/

Edytowane przez Venus_m

Venus,

no heloł:)

Co do kuchni, to skręca mnie, by w końcu zobaczyć, co i jak masz na całej ścianie frontowej z oknem, i co jest z prawej strony.

Bo na zdjęciu widać lewą stronę w całości i kawałeczek frontu do okna. Wygląda bosko, no ale co jest dalej na prawo i kiedy będą fotki:)?

Masz półwysep/ barek jeszcze na środku?

aaa, i łazienka biała prześliczna. I cegła u Ciebie bardzo mi się podoba!

Anjazzielonego jestem mile zaskoczona, że zauważyłaś naszą nijaką jak narazie białą łazienkę dolną :) Zrobie jej wielkie tadam jak już zamówie i będę mieć w niej meble :D No własnie ta druga część kuchni jeszcze nie jest gotowa więc za bardzo nie ma co pokazywać, ale po świetach pewnie wszystko będzie ogarnięte oprócz okapu to zrobie zdjęcia...a no i jeszcze krzesła musze kupić koniecznie :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/AnneGeddes_Wallpaper1024_223.jpg

Wesołych świąt dla wszystkich :)

Edytowane przez Venus_m