ivy17 05.12.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 ...w bagażu można ale to cholerstwo troche waży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2012 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Nie, to lepiej Ty piecz ciasta a u mnie na spoczynek tylko tak będzie sprawiedliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOLA440 05.12.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Jolu takie lekkie są ale na to się nie zwraca uwagi doczyść te profile środkiem do stali i będzie good. Nikt z nosem przy profilu nie będzie Ci jej oglądać. Dzięki,to mnie pocieszyłaś to mój pierwszy zakup mebla na allegro,stąd te obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 05.12.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 kobiety jakie macie poduszki do pościeli z ikea?bom wkurzyła się zmieniając poduszkę co pól roku bo się "kulkuje" w środku.A te z pianki memory to one nie są standardowe jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.12.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Reni,można przywieźć 1 sztukę w bagażu podręcznym/ w walizce - na użytek własny, wtedy nie ma żadnych opłat (cła, podatku) - tylko, że karton z KA waży chyba z 15 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 o Rany ja to mam jakieś 4 lata temu kupione poduszki razem z pościelą w IKEA, chyba miały coś na etykiecie z bambusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.12.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 wiem, wiem ze waży duzo ale to juz problem:lol2: tego kto będzie podróżnym:lol2: znajomy mojego męża nie dalej jak w wakacje sprowadzał samochód ze stanów, i jak juz płynął na statku i pokrył wszystkie koszty to wypchał ten samochód róznymi rzeczami, szkoda ze dowiedziałam się o tym po fakcie, jedno pudło by chyba dużej różnicy nie zrobiło:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2012 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 no, dobry pomysł z tym samochodem Renia nie stukaj już w ścianę bo ważne żeby mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.12.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 ja sie zastanawiam tylko nad ewentualnymi kosztami celnymi...czy da si etego uniknąć na 100% ..bo z nimi chyba mniej atrakcyjnie bedzie ale napewno taniej niz w PL Podobno jak się nie napisze na paczce, co to jest, to nie mają prawa zajrzeć. Jak będzie opisane, to zatrzymają na granicy i naliczą cło. Dlatego - zamawiając przez sklep - nie wiadomo, jak to się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a mi się podoba nasze KA tylko Kenwooda chyba łatwiej dostać a i wygląd podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 05.12.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 znajomy mojego męża nie dalej jak w wakacje sprowadzał samochód ze stanów, i jak juz płynął na statku i pokrył wszystkie koszty to wypchał ten samochód róznymi rzeczami, szkoda ze dowiedziałam się o tym po fakcie, jedno pudło by chyba dużej różnicy nie zrobiło:bash: Zem troche znawca tematu, to siem wypowiem To 'wypychanie' mozna zrobic jedynie przed zaladunkeim samochodu na statek, ktory najczesciej sprowadza sie w kontenerze - te uzywane oczywiscie, bo nowki to ida specjalnymi statkami Nie byloby fizycznej mozliwosci doladowania innych rzeczy, jak juz samochod jest na statku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.12.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 kamiku no tak, kupił sobie auto, telewizor i inne rzeczy wszystko zapakował i samochód popłynął, ja pisałam ze gdybym wiedziała to i dla mnie by kupił ka i zapakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.12.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Sprawdzałam temat dokładnie - towar kupiony w sklepie internetowym poza UE nie jest w ogóle zwolniony z należności celno - podatkowych. Przy mikserach kuchennych należności wynoszą: cło 2.2%, podatek VAT 23% - liczone od wartości towaru + kosztów transportu (transport to minimum 100 USD), do tego trzeba doliczyć koszty obsługi celnej przez agencję celną.Czyli: powiedzmy, że wartość robota z kosztami transportu wyniesie 1000 zł - cło: 22 zł, VAT 235 zł = razem 257 zł - bez kosztów obsługi celnej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.12.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a mi się podoba nasze KA tylko Kenwooda chyba łatwiej dostać a i wygląd podobny prawie to samo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.12.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a mi się podoba nasze KA tylko Kenwooda chyba łatwiej dostać a i wygląd podobny Venusko, nic nie zrozumiałam - co Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamiku 05.12.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Aaa Reni, jak tak, to tak Ale wiesz, cos mi sie zdaje, ze ten KA to mozna byloby i bez cla sprowadzic chyba.. musialabym sie wczytac w przepisy albo znajomego celnika podpytac Zerknij tu: http://www.epodatnik.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1321:zakup-sprzedaz-spoza-ue-bez-cla-vat&catid=132:s-newsy&Itemid=314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 05.12.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Venusko, nic nie zrozumiałam - co Ci się podoba? szarlotka tylko KA widzi:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 05.12.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 dziewczyny ... nie wiem jak ze stanów, ale my na forum wizażu kupujemy perfumy bezpośrednio od perfumiarzy np ze szwajcariii jak gość wyśle to z adresu prywatnego to celnicy raczej nie zaglądają do środka. Jak wyśle ze sklepu - wtedy klapa. Tak samo jest z ciuchami - kupione w stanach w sklepie - masakra, zaraz wiedzą, że jest cło ( i akcyza czasami), natoiast jak ktoś ma tam rodzinę to dziewczyny tak kombinują, że wysyłana jest paczka ze stanów z domowego adresu - ktoś przecież może Ci zrobić prezent - i od niego z tego co wiem nie płacisz cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.12.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 no to!! http://allegro.pl/mikser-robot-kuchenny-kenwood-kmx50-seria-kmix-i2821256086.html ja bym nie pogardziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.12.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 dziewczyny ... nie wiem jak ze stanów, ale my na forum wizażu kupujemy perfumy bezpośrednio od perfumiarzy np ze szwajcarii i jak gość wyśle to z adresu prywatnego to celnicy raczej nie zaglądają do środka. Jak wyśle ze sklepu - wtedy klapa. Tak samo jest z ciuchami - kupione w stanach w sklepie - masakra, zaraz wiedzą, że jest cło ( i akcyza czasami), natoiast jak ktoś ma tam rodzinę to dziewczyny tak kombinują, że wysyłana jest paczka ze stanów z domowego adresu - ktoś przecież może Ci zrobić prezent - i od niego z tego co wiem nie płacisz cła. No właśnie. Podobno nawet są ludzie w Stanach (Polacy), którzy w ten sposób zarabiają na życie. Siedzą na miejscu, ty składasz zamówienie, oni kupują, zapakowują karton, żeby nie było widać, że to sklepowe i wysyłają do Polski. Widziałam namiar w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts