Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok to trochę o jedzeniu :lol2:

Prosty sposób na wykorzystanie tego co nam zalega w lodówce, u nas akurat pół piersi z kurczaka, cebula i pieczarki :p

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_PC086600.jpg

zawijaniec w cieście francuskim ala warkocz :D nadzienie to ofc sprawa indywidualna.

kawał łososia bez skóry (jakiś ładny filet czy stek) doprawionego wedle uznania (na 5 min do nagrzanego piekarnika, żeby się sparzył, w międzyczasie pieczareczki z cebulką podsmarzam i jak są gotowe, łososia umieszczam na cieście francuskim, na to pieczareczki i zawinąć, zaklajstrować jajcem, zrobić wykałaczką kilka dziurek albo jakieś nacięcia.

sosik to najczęściej zwykły beszamel tylko ja do niego wrzucam jeszcze zielony pieprz marynowany (całe kulki) i lubię skwasić cytrynką.

ja robię to zawsze jako dosyć duża rolada, można się pobawić i posztukować na porcje, ale wtedy strasznie dużo ciasta francuskiego się zjada a to zapycha. ja już niczym tego nie "popycham", ale moja mom lubi do tego niemieckie spatzle podać.

piecze to się w ok. 35 min w temp. 180-200 st. generalnie na czuja :)