Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

  • Venus_m

    9186

  • reni1980

    2840

  • Magda_lena85

    1749

  • london23

    1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok to trochę o jedzeniu :lol2:

 

Prosty sposób na wykorzystanie tego co nam zalega w lodówce, u nas akurat pół piersi z kurczaka, cebula i pieczarki :p

 

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/s_PC086600.jpg

 

zawijaniec w cieście francuskim ala warkocz :D nadzienie to ofc sprawa indywidualna.

Zaraz idę robić piernik ekspresowy, bo gdzie ja bym czekała na ciasto miesiąc :rotfl: a co dopiero mój mąż który dziś rano stwierdził że w ten natychmiast musi mieć piernik :lol:
Venus jaki masz żyrandol w salonie (o ile już masz)? Kinkiety widziałam i chciałabym takie same zdradzisz ile zapłaciłaś? To są te które MagdaZZZ ma u siebie w ofercie?

Nesska mam, widać wszystko na pierwszej stronie - jadalnia. Nad wypoczynkiem mam halogeny na ściemniaczu.

 

Kinkiety chyba Magda też ma w ofercie, ale ja kupowałam je już prawie rok temu w Lovely Home (podstawa) + abażur w B&B.

kawał łososia bez skóry (jakiś ładny filet czy stek) doprawionego wedle uznania (na 5 min do nagrzanego piekarnika, żeby się sparzył, w międzyczasie pieczareczki z cebulką podsmarzam i jak są gotowe, łososia umieszczam na cieście francuskim, na to pieczareczki i zawinąć, zaklajstrować jajcem, zrobić wykałaczką kilka dziurek albo jakieś nacięcia.

sosik to najczęściej zwykły beszamel tylko ja do niego wrzucam jeszcze zielony pieprz marynowany (całe kulki) i lubię skwasić cytrynką.

 

ja robię to zawsze jako dosyć duża rolada, można się pobawić i posztukować na porcje, ale wtedy strasznie dużo ciasta francuskiego się zjada a to zapycha. ja już niczym tego nie "popycham", ale moja mom lubi do tego niemieckie spatzle podać.

 

piecze to się w ok. 35 min w temp. 180-200 st. generalnie na czuja :)

ooo Duś bardzo mi się ten przepis podoba :yes: tylko ja bym nie dawała pieczarek do łososia a raczej jakieś brokuły, kalafior, marchew :yes: nie powiem, godny uwagi ten Twój przepis :D

Część Venusko :hug:

Przybiegłam się przywitać :)

Ale u Ciebie SMACZNIE!!! :rolleyes: ja jeszcze przed śniadaniem, wiec uciekam :p

 

Miłego dnia!!!! :)

to jedziemy z tym sexem ? ;)

 

Kurcze ... zamoczyłam wczoraj suszone grzyby, dzisiaj wezmę się za przygotowanie uszek. I ukiszę barszczyk :).

to jedziemy z tym sexem ? ;)

 

Kurcze ... zamoczyłam wczoraj suszone grzyby, dzisiaj wezmę się za przygotowanie uszek. I ukiszę barszczyk :).

Mirelko uszka? na swieta juz?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...