Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja wczoraj tylko farsz zrobiłam do uszek, może dzisiaj uda mi się dokończyć. Ambitnie podeszłam do ciast w tym roku więc w sobotę przed wigilią zaproszę do mnie mamę i ja ją będę uczyła piec tort (ten makowy) a ona mnie robić makówki. Wcześniej muszę do tortu zrobić konfiturę z pomarańczy, ale pomyślałam, że zakupię jakieś ładne słoiczki i zrobię więcej sąsiadom na prezent. Zostaje barszcz, w tym togodniu mam mieć 15 kawałków mięsa na rolady(też muszę po pracy je zrobić i zamrozić). A gdzie dekorowanie domu i sprzatanie ?

ja wczoraj tylko farsz zrobiłam do uszek, może dzisiaj uda mi się dokończyć. Ambitnie podeszłam do ciast w tym roku więc w sobotę przed wigilią zaproszę do mnie mamę i ja ją będę uczyła piec tort (ten makowy) a ona mnie robić makówki. Wcześniej muszę do tortu zrobić konfiturę z pomarańczy, ale pomyślałam, że zakupię jakieś ładne słoiczki i zrobię więcej sąsiadom na prezent. Zostaje barszcz, w tym togodniu mam mieć 15 kawałków mięsa na rolady(też muszę po pracy je zrobić i zamrozić). A gdzie dekorowanie domu i sprzatanie ?

Mirelka, wow:jawdrop: piękny ambitny plan kulinarny :jawdrop:

U mnie na odwrót :rolleyes:dom przygotowany, z resztą gorzej :p

No to ja Was pocieszę -u mnie ani dom nie gotowy ,ani potrawy ,nic .........i zabieram się za to od 20-stego ;).Bo dopiero wtedy będę w Pl :bash:.A święta ,w tym roku u nas ;).Dodam jeszcze ,że mąż od 20-stego zabiera się za montaż listew przypodłogowych :o.Bosze,jak ja to ogarnę :bash:

a tak w ogóle to Dzień Dobry :bye:

Dzień dobry. :D

Ja takie urwanie głowy miałam w zeszłym roku, bo była to "pożegnalna" Wigilia w starym mieszkaniu ... :rotfl:

A tu niespodzianka, nastąpiło opóźnienie i w tym roki nadal mieszkamy w starym mieszkanku :bash:

Mąż twierdzi, że nie było falstartu, bo 21 grudnia jest koniec świata, więc tak czy inaczej tamta wigilia i tak była ostatnia ... :jawdrop:

Witam się zimową wieczorową porą,Venus dobra kobieto,powiedz mi czy Ty przypadkiem nie masz zlewozmywaka na przeciwko okna?Jeśli tak to czy okno się nie chlapie,mam zamiar zrobić blat równo z oknem i zlew wis-a wis okna ale obawiam się czy to dobry pomysł? Edytowane przez JOLA440

Dziękuję za odpowiedż,właśnie znalazłam zdjęcia z montażu Twojej kuchni,ja też zmywarki używam ale warzywa,mięso czy gar potrzebny na tych miast,to jak wiesz trzeba w zlewie umyć a ja to małą rewolucję podczas gotowania robię;) i boję się że szyba może być non stop ochlapana.Ale jak mówisz że się nie chlapie a jest to tylko 5cm nad blatem to może i u mnie będzie dobrze. Edytowane przez JOLA440