reni1980 15.12.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Yoka może zdradź przepis na świetnego Sylwestra we dwoje to może i ja kiedyś spróbuję A w ogóle jak się czujesz???? Nesska - we dwoje to ja bym Ci zdradzila:lol2::lol2::lol2: Gorzej we troje(mam na mysli dziecko:lol2::lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOLA440 15.12.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 yoka,pięknie napisałaś,rozmarzyłam się,zgadzam się z Tobą w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnna migotka 15.12.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No zdecydowanie dla sytuacji we dwoje zarezerwowane są rozrywki jakich nie uświadczysz w tzw szerszym gronie Ale na myśl o kuligu serce zabiło mi mocnej - nigdy nie byłam na żadnym;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.12.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No zdecydowanie dla sytuacji we dwoje zarezerwowane są rozrywki jakich nie uświadczysz w tzw szerszym gronie Ale na myśl o kuligu serce zabiło mi mocnej - nigdy nie byłam na żadnym;-( A jakby kulig we dwoje:lol2::lol2: A powaznie ja to troche na kuligi jestem cieta...Mieszam w gorach -doslownie i nasza uliczka nie sypana tylko niby odsniezana coby turysci na saniach szalec mogli i w zeszlym roku moj M na dole pod kosciolem na parkingu u proboszcza samochod 2 tygodnie zostawial bo sie nie dalo wyjechac pod dom:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.12.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (mam na mysli dziecko:lol2::lol2:) Dobrze, że to dodałaś Gdzie Gumiśka mieszkasz??? Bo mój M oglądał Twoje zdjęcia i stwierdził, że poznaje gdzie to jest (wątpię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.12.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Dobrze, że to dodałaś Gdzie Gumiśka mieszkasz??? Bo mój M oglądał Twoje zdjęcia i stwierdził, że poznaje gdzie to jest (wątpię) o KURDE ,MAM NADZIEJE ZE TY NIE SASIADKA:lol2::lol2: A twoj M mysli ze gdzie ja jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.12.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ty pierwsza Sąsiadkami na pewno nie jesteśmy a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.12.2012 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ty pierwsza Sąsiadkami na pewno nie jesteśmy a szkoda OK okolice Bielska-teraz Ty strzelaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 15.12.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Pomylił się o jakieś 100km On myślał, że to okolice Krakowa (był prawie pewny) :D:D koniec tego paplania bo nas Venuska przegoni wybacz Venus już zmykam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dziewczynki jezdem i ciszę się, że mam co poczytać Nie zamierzam was przeganiać, tylko czasem hamować, bo nie chcę aby ten wątek kojarzył się tylko z jednym Mam nadzieję dziś kupić choinkę jak starczy nam sił i ją ubrać!! wczoraj przyszła porcelana na stół suppper obrus jest, mięso jest, tylko wolne w tygodniu wziąć, robić zakupy i święęęęęęęęęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaale się cieszę. W kwestii sylwestra to ja tak samo jak Yokasia Byliśmy kilka razy na takiej łupaninie, bo wiecie ja młoda, 9 lat młodsza od męża to i chciałam, ale to nie dla nas też lubię we dwoje wygrzać się przy winku no i w sylwestra na zmianę albo jesteśmy chory albo przy gotowaniu któreś z nas zyskuje oparzenie, ale zawsze jest fajne standardowo w sylwestra też pracujemy, bo nam wystarcza wieczór razem, a niech inni w tym czasie się bawią skoro chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nesska 16.12.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Helloł Venusku Choinkę będziesz miała żywą???? U mnie już ubrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.12.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no cóż, dla odmiany mam inne zdanie na temat Sylwestra, ale może za długo jestem menżatka? We dwoje jestem z małżem na co dzień, dzień w dzień od dwudziestu paru lat. Więc lubię chodzić do lokali, ale wybranych i oczywiście z przyjaciółmi, np. we Wro byłam na znakomitym Sylwestrze 2 lata temu w hotelu im Jana Pawła II. Było kameralnie, muzyka była bardzo profesjonalna, orkiestra oczywiście. Jedzenie było tak dobre, że myślałam, że pęknę wcinając wszystkiego po trochu,sala była przybrana bajkowo -"lodowa kraina" wszędzie były olbrzymie zwierzęta północy, zaprzęgi reniferów i takie tam. Faktem jest, że po 2 w nocy poszłam do pokoju ( w ofercie był nocleg ze śniadaniem) Ale znajomi bawili się do 6 i było bardzo miło:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 16.12.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no cóż, dla odmiany mam inne zdanie na temat Sylwestra, ale może za długo jestem menżatka? We dwoje jestem z małżem na co dzień, dzień w dzień od dwudziestu paru lat. Więc lubię chodzić do lokali, ale wybranych i oczywiście z przyjaciółmi, np. we Wro byłam na znakomitym Sylwestrze 2 lata temu w hotelu im Jana Pawła II. Było kameralnie, muzyka była bardzo profesjonalna, orkiestra oczywiście. Jedzenie było tak dobre, że myślałam, że pęknę wcinając wszystkiego po trochu,sala była przybrana bajkowo -"lodowa kraina" wszędzie były olbrzymie zwierzęta północy, zaprzęgi reniferów i takie tam. Faktem jest, że po 2 w nocy poszłam do pokoju ( w ofercie był nocleg ze śniadaniem) Ale znajomi bawili się do 6 i było bardzo miło:p To ja nie jestem sama, chociaż na pewno nie tak długi staż i mój M za granicą. I też były nie jeden taki Sylwester we dwoje i go nie doczekałam bo zwyczajnie poszłam spać , bo ja nie nocny marek, a tak to wychodzę trochę do ludzi i my też na takiego sylwestra idziemy w większym gronie ze znajomymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ofc ja nie mam nic przeciwko spędzaniu sylwestra w szerszym gronie Tylko akurat my się ze znajomymi widujemy często, przymusowo w każdy ostatni piątek miesiąca większą grupą Nie było nas w weekend, to ostatni raz kiedy zabraliśmy kotki ze sobą Prinsio tak się boi zmiany otoczenia, że masakra. Nie wiem co ta wata puchowa sobie wymyśliła, całą sobotę chodził czołgając się i najlepiej znalazł sobie schowek w wersalce Dziś było lepiej, ale i tak cały dzień siedział w swojej skrytce. Chociaż Fionka chyba ze względu na zbliżające się święta dała mi się wytarmosić na wszystkie strony W domu ofc leży już rozłożony brzuchem do góry i krzyczy na mnie że za mało głaszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeliczka 16.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Już nie mogę się doczekac Twojej choinki:) Zainspirowana waszymi rozmowami też kupiłam bombki białe ( i perłowo-białe). Acha sernik wyszedł b. dobry, ten z malinami i tort makowy również wspaniały. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Zeliczka bardzo się cieszę Ja też nie mogę się choinki doczekać, u nas jednak żywa, ubieramy środa-czwartek urok posiadania kotków Oki to jadę z menu wigilijnym, imponujące nie jest, bo wiem ile tego cholerstwa zawsze zostaje - barszcz czerwony (teściowa) + krokiety z kapustą i pieczarkami (ja) - dzwonki z karpia (teść) - łosoś pieczony w piekarniku parowym (czyt. z blachą z wodą ) + sos rosołowo-śmietanowy (ja) - śledzie w oleju (moja mama) - śledzie po kaszubsku lub przysmak gajowego (śledzie z miodem, rodzynkami, sosem pomidorowym i cebulą) (moja mama) - pierogi z kapustą i grzybami (teściowie) - sernik malinowo migdałowy (ja) - ciasto pleśniak lub zebra lub piernik (ja) - tort makowo pomarańczowy (ja) I dzień świąt - obiad z teściami u nas: - 2,5 kg schabu przerobione na 25 kotletów część ala warkocze z musztardą a część jako sakiewki z fetą, suszonym pomidorem, owinięte w szynkę szwarcwaldzką + domowy sos pesto + ziemniaki i surówka + ciasta i styka Zapomniałam o 1-szym daniu w 1 dzień świąt zupa grzybowa z ciastem francuskim na wierzchu. Bombki - są! obrus - jest! miski do barszczu i półmiski na stół - są przydasie na stół - są choinka - brak wiadro na choinkę - brak piach do wiadra - jest Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 16.12.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Venus aż mi się jeść zachciało:) super menu możesz podzielić się przepisem na sernik malinowo migdałowy ? z góry dziękuję może coś bym innego zrobiła niż sernik z brzoskiwiniami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.12.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Kochana, piach do wiadra to podstawa Mam pytanie. Jakiś czas temu czyściłaś fugi w łazience z białego osadu. Czym? Jakieś domowe sposoby czy chemia? Przed świętami chcę swoje zaatakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 MagdaBartek sernik z moich wypieków (blog) http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-lekko-migdalowy-z-malinami Ania chemia kupiona w LM ładnie doczyściło tą mąkę dosłownie tak to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts