zeliczka 16.12.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Venusiu co to są przydasie?U mnie choinkę ubieram zawsze w wieczór przed wigilią. Jak dzieci były małe to w nocy jak spały, żeby zobaczyc rano ten zachwyt w oczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ja nie dam rady będę mieć już nocujących gości Przydasie = czyli wszystko co może się przydać na stole, łopatki do tortów, patery, świeczki i wszystko inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeliczka 16.12.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nazwa super:)) W życiu bym nie wpadła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ania chemia kupiona w LM ładnie doczyściło tą mąkę dosłownie tak to wyglądało. Dzięki! Tak myślałam. Zakupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 schab z fetą i pomidorkami ... daj proszę przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 popieram:) i na ten schab warkocz też i domowe pesto bo moje jakieś blee wychoodzi:) tak się zastanawiam w którym sklepie widzialam mrożone maliny i dalej nie wiem...biedrona albo lidl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Sakiewki ze schabu (nie robiłam ) ale wyjść muszą, bo co to za filozofia : - rozbić tyle kotletów ile potrzeba, jeden kotlet=jedna sakiewka / rulon itp., - posolić, popieprzyć (ja ziołowym), - na środek wg uznania trochę fety z Mlekovity + suszony pomidorek (ja bym nie płukała nadmiernie z oleju), - zawinąć / spiąć wykałaczką/sznurkiem smażyć na oleju do zrumienienia, - przed podaniem owinąć każdą sztukę plasterkiem szynki szwarcwaldzkiej i piec w piekarniku aż będzie gotowa czyli szynka będzie zrumieniona. Domowe pesto: - doniczkę żywej bazylii pozbawić listków - wrzucić do blendera (ja mam taki mały pojemnik, ale może być w miseczce i na ręcznym), - dodać sporo oliwy z oliwek, - 2-3 ząbki czosnku, - wycisnąć sok z cytryny do smaku, - posolić, popieprzyć, - dodać pestki słonecznika zrumienione na pataleni (na sucho), - ok 3/4 lub 1/2 małej paczki startego parmezanu, - wszystko zmiksować Uwaga pesto ciemnieje, dlatego robię niedługo przed podaniem. Pesto wrzucam na małą patelnię i dodaję śmietany 30 %, aż się zetnie. Pycha Warkocze ze schabu - jestem pewna że już kiedyś podawałam: - rozklepać, posolić, popieprzyć, - na środku każdego kotleta zrobić niedużą dziurkę ok 2 -3 cm, - z jednej strony posmarować obficie musztardą dijon, - każdy kotlet zawinąć jak faworka (do tego właśnie nam ta przecięta dziurka), - obtoczyć w mące, - smażyć na oleju, - jak się zrumienią dać wolny ogień, na każdy trochę masełka i dusić pod przykryciem do miękkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 mam karteluszkę do IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 17.12.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 helloł to się cieszę i ja:wiggle::wiggle: a tu zaś o jedzeniu a człowiek tylko od rana przy kawie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 17.12.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Przepisy, przepisy . Po 10 latach nadal uwielbiam spędzać Sylwestra tylko z mężem. Ciekawe jak to będzie za rok . Justyś, ubraliśmy choinkę przedwczoraj (później by czasu nie było) i Lola zachowuje się bardzo poprawnie . Bombki na szczęście niezbyt ją interesują (jesli już to upatrzyła sobie jedną plastikową przy schodach ). Skacze trochę po tkaninie którą przykryty jest stojak - w tym roku mamy sztuczną choinkę ale oprócz tego nic grzeczna z niej dziewczynka. Na choince są też szklane bombki w tym kilka droższych na które sobie rok temu pozwoliłam i wolałabym żeby przetrwały. Edytowane 17 Grudnia 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Venus - a to ja drukuje te przepisy i odgapię na święta:) dziękuje za pomysł - obym tylko pomidory dosta w tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 zawinąć / spiąć wykałaczką/sznurkiem smażyć na oleju do zrumienienia, one się usmażą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 17.12.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 to chyba takie ala de volaille - ja te zawsze po obsmażeniu wkładam do piekarnika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 a dlaczego nie? nigdy sakiewek nie smażyłaś? kotlet jak kotlet tylko zawinięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Wygrałam też w konkursie w MG tj nagrodę pocieszenia, ale też bardzo cieszy muszę nawiedzić naszą Madzię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.12.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 na głębokim tłuszczu - jak frytki ? I bez panierki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.12.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 mam karteluszkę do IKEA będzie sypialnia :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Na normlanym ogniu i oleju jak do kotletów, bez panierki ano będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 17.12.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Znów o jedzeniu To jak o jedzeniu, to ja poproszę o przepis na łososia w tym sosie ciekawie brzmiącym i na sernik malinowo-migdałowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2012 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Na sernik podawałam wczoraj, więc zapraszam o jedną stronę wcześniej Łosoś świeży - kawałek kroję wg uznania, powiedzmy ok 4-5 cm grubości pasy. Polewam oliwą, nacieram vegetą i obficie skrapiam sokiem z cytryny - wstawiam do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Łososia wstawiam do piekarnika może być np w naczyniu żaroodpornym (coś w co nam się zmieści) może być blaszka. Lekko oliwy na dół żeby się spód nie przypalił. Łosoś na środku piekarnika, na dole duża blacha z wrzącą wodą wypełniona do połowy. Piekę na oko, nie wiem ile Przed podaniem na patelni odrobina kostki drobiowej + śmietana 30%, polać po łososiu, podać np z ryżem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.