Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Yoka,

u nas dół jest taki, jak u Ciebie - duża otwarta przestrzeń: kuchnia, jadalnia, salon i hall (85 m), plus gabinet, mała łazienka, wiatrołap, kotłownia i podwójny garaż.

Na górze: 3 sypialnie, duża łazienka z pralnią, oraz bawialnia - pomieszczenie nad garażem.

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żartowałam :lol: nie oddaje :cool:

Dziewczynki, sama byłam przerażona na początku, że dom jest wielki, ale teraz po roku, każde pomieszczenie się przydaje:yes: Wszystko ma swoje miejsce, każdy ma swój kąt. Pralnia i to jeszcze na górze, to podstawa, jestem baaardzo zadowolona z pralni!

Ilonko bawialnia niby skończona, są tam regały z ikea na nich zabawki, kanapa i fotel szary ektrop, ale jeszcze dużo brakuje .....

W gabinecie tylko biurka brak i fotela do niego.

Co do porządków, to faktycznie - z jednej strony przeraża sprzątanie dwóch/trzech łazienek, kilku sypialni, dużej kuchni, itp, ale z drugiej strony zauważyłam, że im większy metraż tym łatwiej utrzymać porządek: wszystko ma swoje miejsce - jak napisała Marta - jest dużo szaf, więc siłą rzeczy nie są przeładowane, a łatwiej układać garnki np., gdy nie są na jednej kupie, pouciskane i powtykane gdzie się da. Garnki to oczywiście taki łopatologiczny przykład ;)

Ja wolę na dole ;) co Wam poradzę :). A najlepiej w piwnicy gdybym ją miała ze zrzutem z góry :D. Nie wiem czemu. Na górze tylko i wyłącznie strefa wypoczynkowa/nocna. A w lecie faktycznie można sobie pranie na tarasie suszyć :D nie widze w tym nic szalonego :lol2:.

Sprzątanie domu zajmuje nam mniej czasu niż z 40m mieszkaniem :o to prawda!

Dokładnie :yes:

Nas często znajomi pytają po co nam tyle szafek w kuchni, fakt część jest pusta, ale dzięki tak przemyślanej zabudowie mam miejsce na chomikowanie - chociaż chyba za bardzo nim nie jestem ;) Chyba, że papiery :lol:

Yokasiu wiadomo każdy robi jak lubi. U nas główna łazienka to ta na górze przy sypialni, tam też się rozbieramy i bliżej jest mieć pralnię na górze, bo w niej też prasujemy, a de facto ubieramy się w sypialni.

Dokładnie :yes:

Nas często znajomi pytają po co nam tyle szafek w kuchni, fakt część jest pusta, ale dzięki tak przemyślanej zabudowie mam miejsce na chomikowanie - chociaż chyba za bardzo nim nie jestem ;) Chyba, że papiery :lol:

Yokasiu wiadomo każdy robi jak lubi. U nas główna łazienka to ta na górze przy sypialni, tam też się rozbieramy i bliżej jest mieć pralnię na górze, bo w niej też prasujemy, a de facto ubieramy się w sypialni.

Ja bym odpowiedziała: dużo szafek to porządek.

Jak człowiek zaczyna upychać, bo brakuje mu miejsca - robi się permanentny bałagan. Taka jest moja teoria.

Dziwne, nie sądziłam, że kogoś może dziwić duża ilość szafek w kuchni. Ja to raczej w drugą stronę: "A mieścisz się tutaj ze wszystkim?". Często widziałam kuchnie zaprojektowane z minimalną ilością szafek (prawdopodobnie ze względu na oszczędność przy realizacji), sama nie mam zbyt wiele miejsca i wolałabym mieć tych szafek za dużo niż za mało - w końcu sprzętów w kuchni trochę potrzeba (toster, opiekacz, maszynka do mięsa, sokowirówka, mikser, blender, grill - każdy mógłby dopisać do tej listy jeszcze z kilka pozycji pewnie) i dokupuje się je w trakcie użytkowania, więc puste szafki nie powinny nikogo przerażać :no:

Ja raz tylko suszyłam na dworze :cool:

I podziękowałam :D

Zniosłam to wszystko na dół..tzn. pranie i suszarkę stojącą, wszystko musiałam przypiąć spinaczami, coby mój biustonosz nie zawisł na płocie u sąsiada :lol2:

Potem wisiało to pranie tak ze dwa-trzy dni bo czasu nie miałam aby ściągnąć, aż deszcz zaczął padać to się zlitowałam :lol2:

Chciałam mieć pachnące wiatrem gatki ;), a na koniec doschły w salonie :rotfl:

Poważnie pomysł suszenia na zewnątrz wydaje mi się szalony :) pralnia chyba od tego żeby ten burdello tam był, przynajmniej tak jest u nas :p

Ja latem suszę na zewnątrz. Mam taką przenośną suszarkę (broń Boże linki z dyndającymi gaciami rozwieszone nad płotem :no:), ustawiam ją w kącie, między domem a tarasem, nikt nie widzi, raz dwa i po sprawie - w słoneczny dzień w ciągu godziny wszystko suche :D

Ja bym odpowiedziała: dużo szafek to porządek.

Jak człowiek zaczyna upychać, bo brakuje mu miejsca - robi się permanentny bałagan. Taka jest moja teoria.

Dziwne, nie sądziłam, że kogoś może dziwić duża ilość szafek w kuchni. Ja to raczej w drugą stronę: "A mieścisz się tutaj ze wszystkim?". Często widziałam kuchnie zaprojektowane z minimalną ilością szafek (prawdopodobnie ze względu na oszczędność przy realizacji), sama nie mam zbyt wiele miejsca i wolałabym mieć tych szafek za dużo niż za mało - w końcu sprzętów w kuchni trochę potrzeba (toster, opiekacz, maszynka do mięsa, sokowirówka, mikser, blender, grill - każdy mógłby dopisać do tej listy jeszcze z kilka pozycji pewnie) i dokupuje się je w trakcie użytkowania, więc puste szafki nie powinny nikogo przerażać :no:

Ja mam tak samo.

Ponieważ teraz mam deficyt szafek, w nowym mieszkaniu w kuchni ma być ich sporo, no i szuflad...

A w garderobie potrójne drążki na wieszaki. Wieszam na wieszakach wszystko oprócz jeansów. :yes: