Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ślężanko kocham Cię!! :D

Ależ się cieszę, że mogłam Cię uszczęśliwić :D Fajnie, że Ci się podoba a do tego tania jak barszcz :p

Obie kiciuśki są śliczne :yes:

:hug:

Listwy są :lol: leżakują już tak ponad rok :rotfl:

Pewnie będziemy z nimi działać a pro po drzwi dolnych, wtedy wyklei się każdy pokój również na górze i zostawi tylko ściany bez drzwi :yes:

Dziś osiągneliśmy połowiczny sukces w temacie drzwi wewnętrznych :wiggle: mąż prawie dał się przekonać, aby drzwi do wiatrołapu nie robić, tylko zrobić opaskę. Poczytałam u Karoliny i Artura no i gdyby było źle to w 3cim domu tak by nie robili :) Więc nie dość, że dla mnie ładniej, dla gości wygodniej to jeszcze taniej ;)

Wróciliśmy z zakupów, u nas w Witeksie kupiliśmy bombonierę, nie 3 poziomową, ale taką która zawsze była moim chciejstwem a szkoda było mi na nią pieniędzy - za uwaga 31 zł :wiggle:

100b2471_cp1.jpg

Zdjęcie poglądowe, pochodzi ze strony brocante.pl i jest jej własnością.

Mieliśmy jechać do tesco oraz mango więc do galerii mokotów. Najpierw tesco, jak ja tam zaczęłam latać to tak się obkupiłam że już do mango nie pojechaliśmy:rolleyes:

Yoka i Venusko - te Wasze kiciaki są obłędne, do zagłaskania, zatulenia, zamiziania!!!!! CUDNIAKI!!!!!!!!!!

Śliczna sypialnia, Venus!!!

Bomboniera obłędna - i ta kupiona, i ta zalinkowana przez Ślężankę - też uwielbiam takie rzeczy!!!!!

Tylko, że u nas, zamiast pełna, byłaby pewnie ciągle pusta, bo ciastka zostałyby zaraz po włożeniu do bomboniery wyżarte przez wszystkich domowników!!!:lol2:

No i przy dzieciach x 2, i kotach x 2, każde misterne kruche szkło to duże ryzyko katastrofy:)

Venuska - a nie chcesz szklanych drzwi do wiatrołapu ??

U nas tez w planach były drewniane takie jak pozostałe wewnetrzne tylko dwuskrzydłowe. Dobrze, że jest to forum i ze mnie olśniło ;) Zrobiłam szklane i jestem mega zadowolna. jest wrażenie przestrzeni , jest jasno no i ciepełko podczas gramolenia sie nie ucieka . Z tym, że ja mam spory wiatrołap :yes: i drzwi nie zabrały mu przestrzeni :no: Swobodnie 4 osoby sie moga ubierać/rozbierać bez żadnych kolizji......

u mnie penne też szybko schodzi:)

doczytałam, że nie będziesz robić drzwi między wiatrołapem a hallem?

A masz jakieś inspiracje?

Aniu, Lolka naprawdę jest do zagłaskania :) meega spokojna ostatnio atakuje tylko firanki LILL :D pewnie wie, że tanie to można zniszczyć ;)).

Venus, pomysł z opaską mi się podoba. My np. nie ogrzewamy wiatrołapu więc taka opcja by odpadała ale jeśli nie ma tego problemu to będzie i ładnie i oszczędnie i wygodnie :yes:.

akurat mi się u nas drzwi do wiatrołapu szklane kompletnie nie widzą ;) No i droższe :rolleyes:

Na razie myślimy nad wersją tylko opaska ozdobna, a jak ciepło będzie uciekać (mieszkamy 1,5 roku bez drzwi i jest ok) to zawsze można te drzwi domówić ;)

Sharlo ja nie jestem za bardzo inspiracjowa, wszystko układam w głowie zazwyczaj :D

My mamy mały wiatrołap (4,5m2) i zdecydowaliśmy się na drzwi przesuwne szklane w ramie drewnianej wokół barwione pod kolor pozostałych drzwi i schodów. Drzwi będziemy używać tylko w zimie. Poza sezonem będą niewidoczne bo będą się chowały z boku szafy która będzie stała w wiatrołapie :)

Ja się bałam tego, że ciepło będzie mi uciekało z domu :)

Mamy drzwi w ramie, ponieważ dziecko znajomych kiedyś wpadło na drzwi szklane właśnie w wiatrołapie :o Na szczęście nic poważnego się nie stało, ale dało nam to do myślenia.

Mówisz-masz :D

[ATTACH=CONFIG]156969[/ATTACH]

O matko, jakie cudoo!

ja nie mogę kotów oglądać bo mi tematy budowlane z głowy uciekają... :lol2:

Edytowane przez isa99

Venuska - jak to Ci sie nie widzi :eek: Biała lakierowana szafa, szklany /kryształkowy żyrandol ..... Piknie byłoby :yes:

Co do wchodzenia w szklane drzwi ... Nasza Julka miała 5 lat jak wypierdzieliła w takowe u znajomych :eek: Teraz nie mielismy z decyzja problemu bo doszlismy do wniosku , że co innego miec takie na chwile (u kogoś w odwiedzinach) a co innego mie takie na stałe. Wiadomo że przyzwyczajenie jest druga natura człowieka . No i nasze zostały zamontowane chyba w październiku...... Dwójka dzieci w domu - 13latka bujająca w obłokach (chormony ;) ) i 3 latka z niestwiedzonym ADHD ;) I kto wypierdzielił w drzwi ze 3 dni temu ???? Ano m, i to na trzeźwo ;) :rotfl:

Wniosek taki, że się zdarza ale nie tym, których byśmy o to posądzali ;)

Ps. nasz wiatrołap ma 7,5 m2