Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

czyli wszyscy tak mają? no to mi lepeiej juz....;-) nasza sypialnia tylko z łózkiem na srodku i starym dywanikiem, o zarówki juz nie straszą sa papierowe kule z IKEA;-) o pierułkach typu donice itp moge pomarzyc bo mąż kupił rury do odprowadzenia deszczówki a jutro kopara przyjezdza i bedzie taras zasypywac! ot wielkie sprawy... a ja o roletach marze i marzyc bede do wiosny pewnie...

ale za to trawka mi rosnie- malutka sliczniutka i swoja!!! własna!

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurde....taka ładna ta tapeta do gościnnego, że aż się zastanawiam czy nie dać jej do sypialni, a do gościnnego zamówić na dniach. Przedstawiłam dziś mój pomysł narzeczonemu, dodam tylko że tapetę chciałabym położyć na ścianie garderobianej z drzwiami szklanymi piaskowanymi i tu pojawiło się ale, bo podobno te drzwi za drogie są ;/ eh dlaczego ja zawsze musze wymyślić coś na co nie mam finansów...

no dobra to się pożaliłam, dziś zrobię fotki tapety jak wrócę do domu i pokaże ;)

Mirela dzięki za odp. 9szt za 6 tysięcy to naprawdę nie jest drogo ;) Odnośnie tych szklanych to jedno skrzydło szklane + ościeżnica i ewentualnie listwa + montaż to jakieś 2,5 za sztukę i drożej...więc takie podwójne rozsuwne do garderoby 5 tysięcy...;/ Może znajdziesz jakiegoś tańszego wykonawce, bo ja na razie orientowałam się tylko w Warszawie.

Naberia pewnie nie spiesz się :)

Dziewczyny :D potrzebuję pomocy, jako że brak postępów w dizajnie mnie wykańcza proszę o podsunięcie pomysłów na dekorację okna (wątek o dekoracji okien przekopałam od deski do deski). Wiem jakie zasłony mi się podobają itp natomiast nie mogę nigdzie znaleźć informacji o rodzajach mocowań. Znam zasłony z metalowymi kółkami jeżdżące po karniszu (ble, przynajmniej ja tak nie chcę), jest też możliwość zapięcia na tzw rzepy zasłonowe ale to też średnio...zwykłe żabki to koszmar bo ja tego prosto nie powieszę:no::no: Generalnie chciałabym aby zasłony i firankę łatwo można było uczepić i żeby nie było widać karnisza, chyba jest jakiś taki system tunelowy że się zasłonę "nadziewa" na karnisz...nie wiem nie mogę nigdzie znaleźć info...może wy już jesteście po takich wyborach i pomożecie? :)

Mnie pani specjalistka od firan powiedziała, aby kupić karnisze z szyną, a do nich agrafka na rolce. Agrafki są przyczepione do listwy wykończeniowej przy firance/zasłonce i zdejmuje się je razem z tkaniną do prania. Aby powiesić - tylko wsuwasz tylko te agrafki w prowadnicę karnisza. Pani powiedziała mi również, że przy takim mocowaniu da się tak uszyć górę firany, aby zasłaniała karnisz, ale nie wiem, jak to fachowo opisać.

Venus, wydaje mi się, że azusa mówi o rozwiązaniu, które mam obecnie w domu. Pozwolę sobie Wam zaprezentować:

http://i2.fmix.pl/fmi367/52ac77550027d0624df64881/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2436/f8df47df002c2cc14df64885/zdjecie.jpg

Oczywiście pewnie jest opcja uszycia zasłon bez kontrafałdy, bardziej na gładko;) Ale ogólnie ta metoda jest bardzo wygodna, polecam:yes: