Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

agatah, takie prezenty są fajne :yes:

Ja słyszałam coś o biżuterii/pierścionku, ale na co dzień nie noszę :no: Mam dwa pierścionki, które dostałam od taty, jak byłam nastolatką (nic wielkiego: jeden z perełką, drugi z bursztynem), zaręczynowy i... to wszystko ;) U mnie w ogóle problem z rozmiarem - nr 4 i wszystko musi być robione na zamówienie, a mało który jubiler się na to zgadza - na pewno nie ten sieciowy (Apart, Yes, Kruk :no:).

Venus, zobacz kto mnie odwiedza w domu przedpołudniami:

?ui=2&ik=6df4741d5c&view=att&th=13c299d745def2d0&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-b8_ZZtwq8AASkKIMHS8jj&sadet=1357908725846&sads=KWOnsDUcWKaZJiRemIQ7et0kLEQ

Dachowiec, ale ja lubię wszystkie koty :yes:

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:( Nawet pisać mi się nie chce. Lola niezbyt dobrze przeszła zabieg :( . Nie mogli jej wybudzić po narkozie i była reanimowana :cry: Na szczęście już wszystko jest dobrze, jesteśmy w domu, co trochę odpoczywa ale kilka kroków robi ale to nie są przeżycia na mój stan :(. Cieszę się, że weterynarz jest profesjonalistą, dobrym lekarzem a nie rzeźnikiem . Teraz trzeba jak z jajkiem, a mi jej strasznie szkoda. Tak po ludzku, to takie malutkie bezbronne stworzenie.

Niestety takie rzeczy wychodzą tylko i wyłącznie podczas zabiegu z narkozą a normalnie są nie do zbadania bo bezobjawowe. Teraz bidula śpi przed kominkiem

Edytowane przez yokasta

yoka,przykro że Lolcia cierpi a Ty psychicznie razem z nią,ja mam dwie suczki shih-tzu i jedna z nich ma wadę serca i często żle się czuje, przestaje jeść i pić,traci siły i muszę z nią jeżdzić na kroplówki,ona wtedy leży i patrzy takim błagalnym wzrokiem na mnie,to też nie na moje nerwy.Jeszcze w Twoim stanie takie przeżycia współczuję.Ale będzie dobrze zobaczysz:hug:

Póki działa środek przeciwbólowy to pewnie nawet tak bardzo nie cierpi - mam nadzieję. Pierwszy raz widzę swojego malucha w takim stanie - osowiała, po narkozie jeszcze ledwo widzi itd. a ja ostatnio wszystko przeżywam za 10 osób. Nikt normalny nie ryczy dlatego, że mu się olej do naleśników skończył, nie ;)?

Psiaczka też szkoda :( chyba dopiero się dowiedziałam jak strasznie kocham tego kota :yes: ech, ale mi się na wyznania zebrało ;). Sorki Justyś, że Ci się tak tu ten :rolleyes: wyżalam w Twoim wątku :hug: mam nadzieje, że się nie gniewasz.

Jak kastrowałam mojego pierwszego ukochanego kota, to okazało się, że on bardzo źle znosi narkozę.

Nie mogli go wybudzić, a potem przez 2/3 nocy musiałam zmuszać go do chodzenia, żeby nie spał i miał ruch (trzymając go pod paszki jak dziecko).

Dzisiaj już wiem, że lekarz była partaczem i dla tak małego kota podała za dużą dawkę a potem wymyśliła to chodzenie, bo bała się, że kot mi w domu zaśnie i już się nie obudzi.

Ale to było lata temu. Teraz mamy świetnego lekarza niedaleko, ale nawet po przeprowadzce będę z moimi stworami do niego przyjeżdżała.

Trzymaj się kochana i pozdrowienia dla Loli :)

Edytowane przez illusjon

Ilonka no właśnie ja też bym pierscionka nie chciała, ale kolczyki juz tak;) uswiadom męża koniecznie.

Yokasiu o mój boże :hug: :cry: nasza fionkA pisałam że zniosła wszystko wzorowo i przewalala sie z małym po podłodze i brykala na drapak, nie była osowiala. Strasznie mi przykro z powodu lolki:( mam nadzieję że szybko dojdziecie do siebie. Pisz ;)

Justyś, młoda śpi teraz. Ulokowała się przed kominkiem, ma tutaj kącik rekonwalescenta :rolleyes:. Na pewno jest lepiej niż było, jeszcze słabo widzi ale już reaguje na dźwięki i dotyk. Do jutra powinno być dobrze. Co organizm to inaczej - dokładnie jak z ludźmi. Ten środek rozkłada się w organizmie do 36 godzin, więc osłabiona na pewno jeszcze będzie. Oby jak najkrócej :).

Yokasto nie martw się czasami tak zwierzęta reagują na narkozę, kocica u mojej mamy 2 razy była usypiana. Za pierwszym razem jak ją wet usypiał to usnęła i niby wszystko było ok ale jak odeszłam od stołu to się nagle obudziła i hyc na podłogę i w nogi, a za 2 razem to jej serce stanęło i też miała reanimację. 3 razu nie było do końca życia była na tabletkach a dożyła ładnego wieku 15 lat. Zobaczysz za 3-4 dni kotka będzie jak nowo narodzona:yes:. Najgorszy jest czas jak się kotek wybudza i do końca nie wie co się z nim dzieje ( najlepiej zostawić go w zaciemnionym miejscu albo takim w którym lubi spać) i następny dzień po kastracji. Pilnuj tylko żeby nie lizała się po ranie bo będzie problem z gojeniem. Ja przy Muszce za wcześnie zdjęłam ubranko - chyba po 4 dniach bo mi się wydawało, że już się zagoiła rana a ta cholera mała tak się wylizała, że aż jej krew poszła. Najgorsze jest że mnie na wiosnę tez czeka kastracja mojej małej kotki. :-(

Venus - przepraszam ,że się tak u Ciebie rozpisałam:oops: