Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tylko to rozwiązanie ma dla mnie jedną wadę

weź człowieku ustój w pozycji "hande hoch" przez kwadrans i wceluj długą 3m firaną w te małe oczka... ja wiem, że ja biceps mam jak młodsze dziecko koguta, ale nawet moje najcieńsze firanki to istna katorga. ja mam na takiej szynie podsufitowej zwykłe żabki i mając doświadczenia również z takimi "oczkami", wybieram jednak żabki :)

venus, a gdzie mają myć te zasłony? wiele Ci nie pomoge, ale niektórzy specjalnie tak robia zabudowę sufitu, że karnisza nie widać... jest jakby schowany za tą zabudową...

to ja!

maskownica z g-k.

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/P6160555_m.jpg - tapeta do gościnnego

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/P6160553_m.jpg - w tle ślubne buty które ślubne nie są :p

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/P6160562_m.jpg - i ławka :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/P6160563_m.jpg

Hej hej ;) Dzięki za pozytywny komentarz. Zlew jest granitowy firmy Schock kosztował chyba ok 1200 zł. Model chyba Primus-D nowa seria w jakiejs antybakteryjnej powłoce, śliski w dotyku dobrze się czyści (na szczęście! ;) )

Blat to zwykła jakaś meblowa płyta chyba Eggera ale ręki nie dam sobie uciąć, pokazywałam gdzieś zdjęcie z bliska. Ja od razu zaznaczyłam, że blat ma być na maksa kanciasty a nie zaokrąglany i nie wydawało mi się aby to był dla firmy jakiś problem. Chyba w standardzie jest zaokrąglany, jednak my nic nie dopłacaliśmy za takie wykończenie.

hej dziewczyny, przepraszam Venus ze tak na Twoim watku, ale mam pewne pytanie/problem - zastanawiam sie nad wstawieniem do jadalni (tez mam dom w mirabelkach) stolu okraglego, najlepiej rozkladanego, no i zastanawiam sie jaka srednica stolu bylaby najlepsza - tak aby nie zajmowala za wiele miejsca no ale te 4 osoby przy wersji zlozenej pomiescila z wielkim spokojem.... macie jakies sugestie?

Cześć Venus, czekam na zdjęcie tapety, bo ciekawie się zapowiada:) Ja myślę o zasłonach do sypialni w podobnym klimacie.

Mam jeszcze do Ciebie pytanko o lustra w łazienkach. Spotkałam się dziś z "Panem Szklarzem" i radził, aby nie brać fazowanych tylko prosto zakończone. A jakie Ty masz u siebie? I jak oceniasz to, co masz?

Nowa1982 no właśnie my wysyłamy teraz wyceny na stół i ustaliliśmy że szerokość 90 lub 100, 90 to chyba standard a mi się zawsze wydaje że ciut ciasno jest na stole jak obiad rodzinny jest.

Asuza my mamy proste lustra wklejane i bardzo dobrze je oceniam, nic nie pęka, dobrze się myje...nie wiem jakie jeszcze mogą być zalety lustra :D szklarz który nam je robił to pełna profeska, dla mnie to fachowiec przez duże F bez słodzenia ;) Niedługo dalej będziemy u niego zamawiać, w przyszłości może nawet szklane drzwi do garderoby, bo jego oferta w porównaniu do innych firm jest na pewno atrakcyjna (3600 z montażem)

Asuza my mamy proste lustra wklejane i bardzo dobrze je oceniam, nic nie pęka, dobrze się myje...nie wiem jakie jeszcze mogą być zalety lustra :D szklarz który nam je robił to pełna profeska, dla mnie to fachowiec przez duże F bez słodzenia ;) Niedługo dalej będziemy u niego zamawiać, w przyszłości może nawet szklane drzwi do garderoby, bo jego oferta w porównaniu do innych firm jest na pewno atrakcyjna (3600 z montażem)

Venus, cieszę się, że nadal ze swojego szklarza jesteś zadowolona, bo chyba też z niego skorzystam, przynajmniej jeśli chodzi o lustra. Ja też nie wiem, jakie mogą być jeszcze zalety lustra, ale jego wycena była o połowę niższa niż innego polecanego szklarza :jawdrop:.

Mi z kolei marzą się szklane drzwi do wiatrołapu, ale cena jeszcze wyższa niż do Twojej garderoby, więc na razie, póki ciepło, będziemy się wietrzyć;)

Edytowane przez azusa

Asuza polecam polecam ;) Sama obstawiałam, że lustro do łazienki wyjdzie jakies...hmnn 600 zł, przyszliśmy zapłacić (2 dni po montażu, brak telefonu że trzeba zapłacić :D ) a żona mówi...149 zł...szczękę zbierałam z podłogi ;)

Spróbuj wycenić u tego szklarza te drzwi do wiatrołapu. Może cena Cię zaskoczy ;) Pan doradzi też na pewno w kwestii użytkowania. Jak na razie ma u mnie same plusy.