Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

Classic witam :) Dzięki za info o nożach ;) Nie pamiętam czy lampy to był model Helen ale być może. W rzeczywistości okazały się czarne i własnie takie...nie za bardzo. Koncepcja sypialni wciąż nieuporządkowana, może zacznie się klarować jak finanse bedą ;)

P.S. Kurka leżę sobie i myślę...a dlaczego ja o frezach w szafie z panem nie pogadałam ;/ no nic zadzwonię jutro ;)

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak Aniu ;) Szafa ma być w białym lakierze, nie mam wizualizacji, bo rysowałam to z panem na kartce :D Na przeciwko stanie kolorowa ławeczka i chyba nad nią twoje lustro lub MarJel ;)

He, he, to będziemy miały podobny wiatrołap:P:lol2:, u mnie też już się robi biała szafa ( z tym że nie 4 a 2 pary drzwi i też dwie szuflady na buty bieżące, ogólnie przeznaczona na rzeczy biezące), zaraz za wiatrołapem w małym korytarzyku jest jeszcze jedna szafa, też biała, przeznaczona tylko na buty, a w drugim korytarzu jeszcze jedna:o wielka pod schodami na całą resztę.

Wracając do wiatrołapu, jak wspomniałam wyżej na jednej ścianie biała szafa, na drugiej wyżej wspomniane lustro;), a pod nim.....uwaga ławeczka:P Ciągle mam dylemat czy nowoczesna, czy stylowa, postanowiłam poczekać aż skończymy szafę, zawiśnie lustro, wtedy może bardziej mi się rozjaśni.

Swego czasu myślałam też o Twojej ławce:D

Masz już lampę w wiatrołapie? Ja postanowiłam się wstrzymać na sam koniec, bo do końca nie wiadomo czy wiatrołap wyjdzie nowoczesny, czy bardziej glamour:rolleyes:

Aniu no właśnie :D Wg projektu ta wnęka na szafę powinna mieć 145 cm...a my mamy 169 :rotfl: murarz to chyba za kołnierz nie wylewał :D

Szafa podzielona na połowę ma po 80 cm, każde uchylne drzwiczki stanowią ćwiartkę całej szerokości i wyjdą po jakieś 41 cm.

Marjel no helloł doczekałam się :D Tak lampę na wiatrołap mam, będzie taka sama jak w łazience dolnej czyli 3 żarówkowy plafon z kryształami kupiony w LM za całe 217! zł seria London, chyba bardzo popularna :) Generalnie kocham swoją ławkę, ale 600 zł za nią to trochę dużo, uczciwie byłoby 400 ;) Widzisz Ty czekasz z ławką a ja z lustrem, bo nie chcę przedobrzyć :D

Marjel no helloł doczekałam się :D Tak lampę na wiatrołap mam, będzie taka sama jak w łazience dolnej czyli 3 żarówkowy plafon z kryształami kupiony w LM za całe 217! zł seria London, chyba bardzo popularna :) Generalnie kocham swoją ławkę, ale 600 zł za nią to trochę dużo, uczciwie byłoby 400 ;) Widzisz Ty czekasz z ławką a ja z lustrem, bo nie chcę przedobrzyć :D

To ja jeszcze u Ciebie nic nie pisałam???:o, hmm, a czuje się jak u siebie, tak często tu bywam:lol2: W takim razie Dzień Dobry:D

Jakoś nie kojarzę tego plafonu, zaraz poszperam i poszukam, chyba że go gdzieś wkleiłaś?

No właśnie ja też nie chcę przedobrzyć:D

Proszę bardzo moje dwa pomysły na ścianę wiatrołapową...ostatecznie i tak zdecyduję jak będzie szafa i ławka z żyrandolem na swoim miejscu no ale pomysł jest to pokażę :)

Wersja lajt:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_6-2.jpg - jedno duże lustro nad ławką, może psosinowe :)

Wersja hard:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_7-2.jpg - misz masz, lustro niesymetrycznie wpasowane w ramki w różnych kształtach i rozmiarach...na obrazkach mogłyby być jakieś takie uwagi i instrukcje...

e...ławeczka będzie trochę odsunięta, zresztą ja nie zamierzam się tam za bardzo opierać...w ogóle mi się wydaję że ta ławeczka to dla picu bardziej niż potrzebna...no chociaż może dzieci kiedyś będą siadać...będę musiała szybko nauczyć je wiązać sznurowadła we własnym zakresie :rotfl:

W poziomie nie może być bo to jedyne duże lustro na dole żeby się całemu obejrzeć, zaraz niedaleko na holu ma być takie samo tylko krótkie nad konsolką (prawie wybraną :o )

, zaraz za wiatrołapem w małym korytarzyku jest jeszcze jedna szafa, też biała, przeznaczona tylko na buty,

Dokładnie tak u siebie planuję. Czy możesz pokazać jak ona u Ciebie wygląda ?

Ja początkowo chciałam szafę białą na wysoki połysk, ale że mam wąski wiatrołap więc szafa zbyt płytka by była. Zrezygnowałam z niej i zrobię wielką białą szafę na buty (tylko). Szukam pomysłu :).

Zamówione dziś sztućce 108 szt w komplecie:

http://www.stylikomfort.pl/images/max_antica-produkt_copy.jpg Gerlach seria Antica

Jeszcze muszę złożyć zamówienie na zastawę, a wybrana jest bardzo prosta przeznaczona do hoteli głównie Lubiana kolekcja Afrodyta:

http://www.ulm-neu-ulm.pl/sklep/galerie/t/talerz-gleboki-afrodyta_8317.jpg

no proszę nie było mnie 1 dzień i tu tyle nowości, a co do sztućów mam takie same:0 ładne są takie klasyczne, a Ty widzę masz spory komplet ile kosztował i gdzie?? a z zastawą będę miała problem, chcę nowoczesną ale klasyczną, Twoja jest bardzo ładna,ale nie wiem jakby się u minie sprawdziła:(