Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam toaletkę w sypialni :wiggle: super wygląda :yes: w weekend fotki.

No wiecie co!

W weekend :o

Ja ledwo rozłożę dywan, a już pędzę po aparat.

Pewnie dlatego moje zdjęcia takie $^%$. Za szybka jestem.

Witam się,

Chciałam bardzo podziękować właścicielce wątku za możliwość wstawienia rzutu mojej przyszłej kuchni i chęć pomocy,mam nadzieję że i odwiedzające forumowiczki coś pomogą.Pytasz Venusku,jaka ma być ta kuchnia,ano na tej ścianie gdzie jest narysowana kuchenka, chciałabym wysoką zabudowę z wąskim cargo,piekarnikiem nad nim mikrofala i lodówka sbs,tyle wiem na pewno,no i zlewozmywak musi być tam gdzie jest.Nie wiem czy zostawić półwysep?Obawiam się że jeśli go zlikwiduję będzie mało blatu roboczego,a może na półwyspie zrobić indukcję?Czy dobrze jest tak jak w projekcie?Co o tym myślicie,proszę o rady i wszelkie sugestie.

Miłego po południa.:bye:

Edytowane przez JOLA440

moim zdaniem taka wielka ściana sprzętów nie jest dobrym pomysłem. to się sprawdza w kuchniach dwurzędowych albo z wielgachną wyspą, gdzie przestrzeń robocza jest blisko "szafy". obawiam się że wciśnięcie czegoś takiego przy aktualnym układzie ścian i okien spowoduje, że połowa kuchni będzie nieużywana, a obszar pracy będzie ścieśniony w jednym kącie.

u ciebie jest szansa na tą gigantyczną wyspę, na której miałabyś miejsce na płytę (przy 4 m kuchni jest szansa na wyspę o dlugości 2-2,3 m.), byłoby miejsce na te stołki z drugiej strony. tylko oczywiście nie wiem, jak widoki na przeniesienie zlewu pod to drugie okno (bo jeśli wyspa to ja sobie nie wyobrażam, żeby tam szafki zakręcały). to miałoby się szansę udać, choć pytaniem są jeszcze koszty (bo jeśli chcesz granitowy blat na taką wyspę, to będzie to duuuuużo kosztowało).

Widzicie zapomniałam napisać że tego okna tam gdzie piecyk nie ma,i planuję kominek vis a vis.wnęki też nie ma,jest prosta ściana.Wiem jeszcze na pewno:rolleyes: że jeśli zostanie półwysep,to na pewno nie będzie tam krzeseł,bo planuję stół na wzór manu,ale ręcznie robiony i tam będą tylko krzesła.

Dziewczyny a mnie się wydaje, że jak Jola pozbędzie się półwyspu i blatu do niego przylegającego to straci dużo ze strefy roboczej :(

Ja bym na plecy kominka wstawiła wysoką zabudowę np na wina + cargo, a może dałoby radę ze słupkiem piekarnika? nie wiem jakie są warunki zabudowy w sąsiedztwie kominka :o

Sbs chyba zajmie za dużo miejsca. Może więc duża chłodziarka i zamrażarka oddzielnie w zabudowie?