Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jola tak na predce zobiłam tego mazańca nie uwzgledaniajac wymiarów:) Trzeba by faktycznie na budowie pomierzyć i pomyśleć. Jakbyś na wyspę przerzuciła płytkę gazową/indukcyjną to jeden problem mamy z głowy. Druga rzecz wysoka zabudowa - sbs jest szeroki, wiec on zajmie Ci faktycznie najwiecej miejsca. Ile ma taka lodówa szerokości? 1m? więcej? Obok lodówki można wstawić słupek z piekarnikiem i mikrofalą nad nim. On zajmie jakieś 60-65 cm szerokości. Razem z 1m sbs-em daje 1,65, wiec pozostaje Ci ponad 2 m blatu roboczego na tej ścianie. Obok zlewu zostanie pewnie niewielki kawałek i trochę za zlewem. Za oknem (gdzie jest zlew) możesz postawić na upartego słupek z cagro,żeby jakoś zakończyć dolną zabudowę. Na wyspie też miałabyś pewnie kawałek roboczego blatu:)

jola-442_zpsd76c36a4.jpg

nadziergałam ci tu to, co miałam na myśli - w tej wersji wyspa to aż 8x płyta. widać, że jest trochę za duża, ale i miejsca do pracy jest sporo (na szaro - duże sprzęty)

tylko chyba nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi modyfikacjami okiennymi

przy układzie zaproponowanym przez zizi i przy założeniu, że będzie ta wielka "szafa" z sbsem, kargiem, piekarnikiem - dostęp do tych sprzętów od zlewu i płyty jest niewygodny - za każdym razem trzeba okrążać wyspę

Edytowane przez duś

[ATTACH=CONFIG]171895[/ATTACH]

nadziergałam ci tu to, co miałam na myśli - w tej wersji wyspa to aż 8x płyta. widać, że jest trochę za duża, ale i miejsca do pracy jest sporo (na szaro - duże sprzęty)

tylko chyba nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi modyfikacjami okiennymi

przy układzie zaproponowanym przez zizi i przy założeniu, że będzie ta wielka "szafa" z sbsem, kargiem, piekarnikiem - dostęp do tych sprzętów od zlewu i płyty jest niewygodny - za każdym razem trzeba okrążać wyspę

Duś,serdecznie dziękuję nawet nie wiesz jak ja bym chciała taką wyspę to moje marzenie,ale chyba mam mało miejsca pod ścianą,bo gdzie ma stać czajnik,toster,chlebak,przydałoby się to gdzieś ukryć coś takiego np. jak ma Justynka,tak jak pisałam wszystkie Wasze rady przeanalizuję na żywo.Jeśli chodzi o okno,to tam gdzie wstawiłaś zlewozmywak,tego okna nie ma:)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Duś,serdecznie dziękuję nawet nie wiesz jak ja bym chciała taką wyspę to moje marzenie,ale chyba mam mało miejsca pod ścianą,bo gdzie ma stać czajnik,toster,chlebak,przydałoby się to gdzieś ukryć coś takiego np. jak ma Justynka,tak jak pisałam wszystkie Wasze rady przeanalizuję na żywo.Jeśli chodzi o okno,to tam gdzie wstawiłaś zlewozmywak,tego okna nie ma:)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

no wiem, wiem, to moim zdaniem kolejny argument przeciw tej "szafie"

ale analizuj i rysuj to sobie choćby ołówkiem na kartce w kratkę, bo tak najłatwiej złapać proporcje "na frontach", a one też są w tym wszystkim istotne :)

Jolu, jakie są odległości zaznaczone przeze mnie kolorem czerwonym? Jakie wymiary ma pozostawione przez Ciebie okno i ile jest nad ziemią?

Czy masz już poprowadzone jakieś instalacje?

Dustaa,dzięki.Więc tak najszybciej,dłuższa kreska 3m,krótsza 2m,pozostawione okno 180cm,nad ziemią 90 lub 100cm.jeszcze nie ustalone.Instalacji nie mam.:)

Edytowane przez JOLA440

Dokładnie, albo tak jak u Dzusty, tylko piekarnik nie może być przy samej ścianie, bo będzie niewygodnie wyjmować, albo kuchnię przenieść na ścianę z wysoką zabudową i półwysep zostawić wolny.

opcja nr 2 podobnie jak u naszej forumowej Ilony Agaty :yes: Jolu zobacz wątek "jak urządzaliśmy nasze mieszkanie w szeregowcu".