Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

helloł dziewczyny

Ilona no bez przesady, za chwilę rodzisz a ty chcesz sie w dzinsy zmieścić, no proszę cię

ja nawet sie nie chwalę ile ciuchów sobie ostatnio kupiłam, jeszcze będę mieć wyrzuty sumienia:lol2::lol2:

mąż tylko nie może znieść czwartej pary balerinek, pyta czy przewiduję inne buty też nosić:D

Ilonka mnie się miętowe spodnie podobają, ale nie bardzo wyglądam :lol2: chyba że takie materiałowe z zaszewkami :yes:

Reni ale Ty masz chatę urządzoną :) ja balerinek nie lubię, tzn wolę je od sportowych butów, ale najbardziej to lubię szpilki peep toe, więc całe lato w takich śmigam na zmianę w japonkach.

Reni, w cokolwiek co nie jest dresem :yes:

Czekam na wiosnę, żeby zrzucić tę straszną kurtkę (lub móc ubrać inną, rozpiętą) i jakąś sukienkę przynajmniej założyć, bo do długości tej kurtki (za tyłek) żadna nie pasuje :no:

A tak naprawdę brakuje mi po prostu ciuchowych zakupów, bo w ciągu ośmiu miesięcy nie kupiłam sobie nic ładnego :no:

Też miałam ochotę na baleriny, ale podobno mogę mieć opuchnięte nogi :confused: no i nie kupiłam, a moje wymarzone były w sporo niższej cenie :bash:

Venus, całe lato w szpilkach :eek: podziwiam :yes: ja latem głównie japonki noszę :cool:

:rotfl:

Torebek do noszenia na przegubie mam od licha :lol2: tylko taką duuuużąą kopertówkę mogłabym chcieć :cool: ofc już wybrałam .

a jaką wybrałaś, uwielbiam kopertówki :D

muszę zmienić prace bo teraz to nawet w worku mogla bym przyjść, brakuje mi takich zakupów biurowych-reprezentacyjnych :bash:

Ivy nie ma na stronie, lakierowaną dwukolorową :yes: cholera chcę wiosny, nie mogę już znieść sztybletów na nogach :cry:

Reni no coś Ty? ja zawsze stawiam na wygodę, więc buty są przeze mnie bardzo pilnie weryfikowane, czyli coś mi się podoba i mierz. Jeżeli po 3 sekundach od założenia nie mówię "to jest mój but" to nie kupuję, wszystkie inne są niewygodne. Przynajmniej tego się przez 4 lata nauczyłam :lol2:

Ivy u mnie praca też taka że dziewczyny latają w szortach i japonkach do pracy. Teraz się trochę zmienia :wiggle: tyle sukienek mam a nie pasowało mi chodzić, eh pamiętne czasy sekretariatu kiedy zawsze trzeba było wyglądać bardzo dobrze.

Słuchajcie :lol2: wczoraj w pracy rozmawiamy z dziewczynami o farbowaniu włosów, każda narzeka no i ja mówię że teraz chciałabym trochę jaśniejszy brąz. Ja farbuję na kolor palonych ziaren kawy więc bardzo, bardzo ciemne, przez pierwszy tydzień wyglądają jak czarne, tylko w słońcu połysk brązu. Koleżanka mówi żebym sobie taki test zrobiła na stronie Loreala. Wiem, że nie chcę ich dekoloryzować, tylko stopniowo rozjaśniać. Robię test, chyba z 5 min co by dobrze wypełnić no i na koniec wynik: Dekoloryzuj włosy :rotfl:

Słuchajcie :lol2: wczoraj w pracy rozmawiamy z dziewczynami o farbowaniu włosów, każda narzeka no i ja mówię że teraz chciałabym trochę jaśniejszy brąz. Ja farbuję na kolor palonych ziaren kawy więc bardzo, bardzo ciemne, przez pierwszy tydzień wyglądają jak czarne, tylko w słońcu połysk brązu. Koleżanka mówi żebym sobie taki test zrobiła na stronie Loreala. Wiem, że nie chcę ich dekoloryzować, tylko stopniowo rozjaśniać. Robię test, chyba z 5 min co by dobrze wypełnić no i na koniec wynik: Dekoloryzuj włosy :rotfl:

mi Fryzjer tez powiedział ze musze dekoloryzowac /farbuję ciemnym brązem z Loreal casting/ żeby uzyskać jaśniejszy odcień, marzył mi się taki z brązowym jasniejszym odcieniem -połyskiem...ale szkoda mi włosów na dekoloryzacje :cool:

Venus, a jaką wysokość obcasów nosisz?

Może masz jakieś marki, które produkują w miarę wygodne buty na obcasie?

Ja się w prawie wszystkich okrutnie męczę, wyjątkiem są usztywniające całą stopę gladiatorki na obcasie (tylko że one skracają mi nogi i nie lubię ich nosić z sukienkami/spódniczkami) no i oczywiście kozaki, botki na obcasie. Wszystkie wsuwane czółenka na obcasach noszę okazjonalnie.

Raz miałam dekoloryzowane włosy i wcale nie było tak źle :no: Lepsze to niż czekanie kilka lat z odrostem (przechodziłam z czekoladowego brązu na blond).

Raz miałam dekoloryzowane włosy i wcale nie było tak źle :no: Lepsze to niż czekanie kilka lat z odrostem (przechodziłam z czekoladowego brązu na blond).

jest to jedyna opcja, ale jakos boje sie zaryzykować.

U mnie czekanie z odrostem wiecej jak miesiac spowodowało by,ze brano by mnie za babuleńkę. Niestety jestem już dośc mocno siwa :bash:

Dajcie spokój, ja 24 lat nie mam a tyle siwaków mam i to od niedawna :eek: no nic, muszę mieć zawsze kolor zrobiony bo teraz wyglądam koszmarnie...jeszcze 1,5 tygodni :cool:

Ja z płomiennego rudego przechodziłam na kawę z mlekiem którą w jednej chwili zbeszcześciłam na paloną kawę :lol2: ale nie żałuję.

Venus, żadnej z tych firm nie znam :lol2:

Ja nawet w 5-7 cm się męczę, chyba że właśnie mam usztywnioną stopę i kostkę, wtedy mogę nosić powyżej 10 cm.

ivy, rozumiem, ja się nie przywiązuję do jednej fryzury i np. zapuszczam, a jak już są długie, to ścinam (wyjątkiem był rok przed weselem, wtedy ich nie ruszałam :no:). Jakbym lubiła długie, to nie zdecydowałabym się na dekoloryzację, bo włosy na pewno mocno oberwały, ale zrobiłam ją, przeszłam na ciemny blond, pochodziłam jakiś czas, a potem stopniowo skracałam fryzurę, żeby całkowicie pozbyć się tych zdekoloryzowanych włosów. Odrastające farbowałam coraz jaśniej i jakoś to poszło. Od tego czasu nie zdecydowałam się przyciemnić i chyba nigdy nie zdecyduję, nie dlatego, że w jasnych wyglądam lepiej, ale dlatego, że tak trudno potem coś zmienić.