Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w Mirabelkach - moje wnętrza, wizualizacje i inspiracje

Recommended Posts

• Odpowiedzi 31,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Venus_m

9186

• reni1980

2840

• Magda_lena85

1749

• london23

1546

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hahaha :D Dozwnik to szczyt Dizajnu przez duże Z jeżeli chodzi o markę :D Kupiony w Leroy Merlin w Piasecznie, przeceniony z uwaga !! 29 zł na...26 zł sztuka :rotfl: Były jeszcze w jakiś takich jaskrawych kolorach (pomarańcz, róż, zieleń). Wyglądają o niebo lepiej niż te z Ikei, no i nic się nie rozpada.

No zapraszam ;) Ja dosyć często też tu jestem, chyba że mam kocioł w pracy, ale to na szczęście nie zdarza się zbyt często :D

No piękna ta misa, a mi nawet mając na nią finanse zwyczajnie szkoda wydać 400 zł ;) No nic, mam nadzięję że się dziś odkuję, szef polecił mi sklep w którym jego żona kupuje dodatki do domu http://www.homeconceptstore.com, mają swój sklep w Piasecznie, zaraz się szykuję i do niego jadę..bo u nich w sklepie internetowym podobno wszystko droższe o jakieś 40% niż na miejscu.

Ulcia a z czego sie bronisz? Magister?

hmmm... Piaseczno mówisz... mam tam kontakty ;)

ale ciekawa jestem czy na miejscu jest taniej niżprzy zamowieniu przez internet - bo kurcze zwykle jest odwrotnie. ciekawam jest Twojego polowania. daj znać jak poszło!

hmmm... Piaseczno mówisz... mam tam kontakty ;)

ale ciekawa jestem czy na miejscu jest taniej niżprzy zamowieniu przez internet - bo kurcze zwykle jest odwrotnie. ciekawam jest Twojego polowania. daj znać jak poszło!

To dlatego, że tam jest Outlet, a nie zwykły sklep. Sklep mają gdzieś na Brackiej? Nie pamiętam dokładnie.

Tylko te stojaki jak porządne to koszmarnie drogie (typu 500-700 zł) albo badziewne że się go boję ruszyć z miejsca w sklepie (100 zł lub mniej), myślimy czy na zamówienie sobie tego stojaka nie zrobić, bo akcesoria na ręczniki chyba też będzie trzeba na zamówienie robić :yes:

Taaaaaki mam pomysł odnośnie łazienki dolnej, ale nie zdradzę bo jak zdradzę to się napalę i już na pewno będę chcieć, a tak to po montażu mebli (jeszcze nie zamówionych) zobaczę czy będzie pasować...ale tak mnie korci że gniotłam narzeczonego o to i powiedział że ok jak będzie pasować to mu nie przeszkadza :D Dodam tylko że dotyczy to ołtarzyka (szafki) łazienkowego i jest elementem...hmn...glamour? ;)

To szafa na wiatrołap po liftingu. Zachęcam do opinii bo my już sami nie wiemy :D

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/szafawiatrolap.jpg

Mi najbardziej pierwsza od lewej się widzi. Szuflady widoczne, skrzydła składne, górny pawlacz na tipony uchylane do góry.

Wersja druga szuflady widoczne skrzydła otwierane, tipony na pawlaczach otwierane na boki.

Wersja trzecia listwa od rekuperatora chowa się w pawlacz ale jednocześnie blokuje jedną część. Reszta pawlacza na tipony otwierane na boki.

P.S. Szafa jest tak wysoka że zrobienie rączek tylko w poziomie odpada. Na szafę całą na frezach musiałabym za długo czekąc więc też odpada. Podsumowując relingi zostać muszą.

Nie wiem w ogóle o co chodzi;) ale się wtrące:lol2:

Jaką szerokość ma cała szafa, bo z rysunku i jego proporcji strzelałabym, że niecałe 2 metry? Jeśli tak, nie obawaiasz się, że te drzwi, a co za tym idzie podziały (szczególnie przy I-szej opcji) będą za wąskie? Wyjdą po ok. 45 cm. To bardzo mało.

Nie myślałaś, żeby zrobić dwóch par łamanych drzwi? Nie wiem jak to wytłumaczyć:roll:

Mam zdjęcie takiej szafy, ale niestety jedynie zamkniętej:

http://i1.fmix.pl/fmi2453/03364e2600014cc24e13080c/zdjecie.jpg

Pociągając, w tym wypadku za gałkę;), dwa lewe skrzydła się jakby składają. Dzięki temu masz możliwość otworzenia całej szafy na raz (choć nie wiem czy ci to potrzebne;)). My naprzykład ten patent wykorystamy w szafie męża, żeby po otworzeniu miał mini-garderoę (i mi mojej nie zazdrościł:lol2:)

A u was korzyść widzę taką, że przy niezmienionym podziale drzwi (bo na 4 bardzo mi się podoba:yes:) nie trzeba by dzielić przestrzeni. I tyle. Nie wiem, czy ten mój długi wywód na co kolwiek się zda, bo jak wcześniej mówiłam, nie do końca wiem o co chodzi i co to za szafa;)

Madzia ja wiem o co Ci chodzi. Mówisz o systemie składanym drzwi i tak w pierwszej opcji własnie te środkowe drzwi mają być na takim suwanym systemie. Estetycznie to nam się najbardziej podoba tak jak u Ciebie na tej fotce że od góry do dołu i się przesuwa, ale myślałam i mierzyłam i myślałam i mierzyłam i myślałam (...) i jednak szuflady muszą być na wierzchu. Szafa ma 170 cm szerokości, drzwi wyjdą po jakieś 41 cm, a szuflady po 80.

Ale ja nie sugerowałam ukrycia szuflad:no: Wydaje mi się, ze ten system da się zastosować i przy tym projekcie (albo mi się tylko tak wydaje;)).

W każdym razie mi też podoba się najbardziej podział na I-szej propozycji . Szczególnie mam ru na myśli górą część (tzw. pawlacz). Powinniście ją podzielić na 2, a nie 4, czyli tak jak szuflady.

Jedyna właśnie uwaga do opcji nr 1), to to, że te skrajne skrzydła i środki szafy będą miały po 40 cm:( Wydaje mi się to strasznie mało, bo nawet dwie pary butów nie wejdą koło siebie:( Dlatego zaproponowałam taki system, który nie definiuje wewnętrznego podziału szafy

@Venus

najwyższych półek nie dziel zbyt mocno - one też mają przecież głębokość, a wiadomo, że tam wchodzą rzadko używane rzeczy (graty na choinke, walizy). im węższe tym trudniej z nich coś wyciągnąć, bo będą tam lądować mniejsze rzeczy, które zawsze schowają się na samym końcu :)

ja za opcją z jak najdłuższym drążkiem :)